OS running very slow after new windows 10 installation


  1. Posts : 54
    Windows 10 64 bit
       #1

    OS running very slow after new windows 10 installation


    im hoping to find out bc i just upgraded to windows 10 for free and for some reason its been running very slow. i have no idea whats causing the slow speed as my computer is very clean in terms of junk files as i regularly wipe free disk space and use bleachbit and ccleaner to clean my laptop. pls help
      My Computer

  2. axe0's Avatar
    Posts : 14,792
    Windows 10 Pro
       #2

    First off, please fill in your system specs
    Please go to this site and download the tool. The tool will give you detailed information about your system specs, please fill in your system specs more completely.
    How to fill in your system specs:


    After you have filled in your system specs, which will help a lot with finding the cause, please do the following:


    • Open taskmanager
    • Go to the tab startup and disable everything
    • Search msconfig and open it
    • Go to the tab services
    • Check 'hide microsoft services'
    • Uncheck all other services
    • Click apply and click ok
    • Reboot if asked


    See if the problem persist, if the problem does not persist enable in the startup tab in taskmanager 1 item and in the services tab in msconfig also 1 service, reboot and see if the problem persist. Keep doing this until you find the culprit or there is nothing left.
      My Computers


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:12.
Find Us




Windows 10 Forums