Windows 10: Windows 10 Event ID 10010 and 10016 Errors With DistributedCOM

Page 24 of 38 FirstFirst ... 14222324252634 ... LastLast

  1. Posts : 569
    Windows 10 Pro 64bit; Windows 10 TP; KDE Neon
       02 May 2017 #231

    Joanne said: View Post
    - Are the permissions I have set, shown in the screenshot, appropriate / enough? Should I set the two "Remote..." permissions, as well?
    I got the same error again so now I have set (ticked) the "Remote..." permissions, as well. We'll see...
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 569
    Windows 10 Pro 64bit; Windows 10 TP; KDE Neon
       02 May 2017 #232

    Wow...

    This error, exactly the same error I have posted earlier, keeps appearing even though I have followed the procedure I have described! WHY is this happening, can anyone tell me?!

    This is what I am getting, after all I have done:

    Click image for larger version. 

Name:	no.png 
Views:	9 
Size:	82.6 KB 
ID:	133072


    Can someone tell me, please, if the permissions are set appropriately? Something does not look right to me...
    All I have done was to get lx07's PowerShell script, post #12, and replace the keys with those from my error, as suggested.

    Do these look right to you?

    Click image for larger version. 

Name:	r1.png 
Views:	8 
Size:	101.1 KB 
ID:	133079Click image for larger version. 

Name:	r2.png 
Views:	11 
Size:	153.1 KB 
ID:	133080
    Last edited by Joanne; 02 May 2017 at 12:24.
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 410
    Windows 10 Pro x64
       02 May 2017 #233

    Hi Joanne,
    Would you please also check that the "Administrators" group has also local activation permissions, presuming that your "Me" account is a member of the Administrators group.
    Last edited by ddelo; 02 May 2017 at 15:29.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 569
    Windows 10 Pro 64bit; Windows 10 TP; KDE Neon
       02 May 2017 #234

    ddelo said: View Post
    Hi Joanne,
    Would you please also check that the "Administrators" group has also local activation permissions, presuming that your "Me" account is a member of the Administrators group.
    Hello, and thank you for your reply! :)

    IF you are referring to the menus shown in the screenshot of my post #230, where the Launch and Activation Permissions are shown, I have just checked it out, and all the four accounts shown there have all their permissions ticked (checked). So, SYSTEM, Me (MYCOMPUTER\Me), Administrators (MYCOMPUTER\Administrators), and INTERACTIVE have all Permissions checked. Those menus are from the DCOM Config of the Component Services.

    I hope I have not misinterpreted your suggestion.
      My ComputerSystem Spec

  5.    02 May 2017 #235

    Hi,

    Wondering what triggered this DCOm error.....
    IME solving such errors is best done manually. Plenty of instructions in this thread already.
    "Remote" permissions are just that. They won't solve the error.

    Cheers,
      My ComputersSystem Spec


  6. Posts : 569
    Windows 10 Pro 64bit; Windows 10 TP; KDE Neon
       02 May 2017 #236

    fdegrove said: View Post
    Hi,

    Wondering what triggered this DCOm error.....
    IME solving such errors is best done manually. Plenty of instructions in this thread already.
    "Remote" permissions are just that. They won't solve the error.

    Cheers,
    Hi,

    You are referring to the ShellWindows App, is that what seems curious to you? I do not know, either...

    Well, all I did was to run the PowerShell script given in the initial posts of this thread, and it has completed successfully, I saw "Done", when it finished. I WILL follow the step-by-step instructions given in the middle of this thread, though.

    - Does it matter, will it bother it, that I have run PowerShell already?
    - Can you, please, look at my Registry screenshots and confirm that the paths are correct?
    - Next time, I will un-tick "Remote..."

    I will revisit this matter tomorrow.

    Thank you :)
      My ComputerSystem Spec


  7. Posts : 569
    Windows 10 Pro 64bit; Windows 10 TP; KDE Neon
       03 May 2017 #237

    Hello again..

    It is unbelievable what is happening to me

    I have followed the procedure described in post #90 of this thread, step-by-step!! And... after rebooting a couple of times the same error appears again!! See Event Viewer screenshot of my post #232.

    Can anyone, please, tell me what am I doing wrong?!
      My ComputerSystem Spec

  •    03 May 2017 #238

    Hi,

    If you have Fast Start enabled can you temporarily disable it ?

    Cheers,
      My ComputersSystem Spec


  • Posts : 569
    Windows 10 Pro 64bit; Windows 10 TP; KDE Neon
       03 May 2017 #239

    fdegrove said: View Post
    Hi,

    If you have Fast Start enabled can you temporarily disable it ?

    Cheers,
    Hi, no I do not have that, enabled. I never enable Fast Start (or Boot), in my BIOS. It's that what you are referring to, right?

    Personally, I believe that I am "just a step away" from making this work. I think I make some mistake in the Permissions, or the User (Account), something like that.

    If anyone is willing to help me, I'd be delighted to post any type/kind of screenshot that will be requested! Like full Registry screenshot, showing the full paths. Because the paths given in this thread, differ...

    Anyway, I sincerely hope someone will help me.

    Thank you very much, in advance!
      My ComputerSystem Spec

  •    03 May 2017 #240

    Hi,

    Ok, I'll let you check what you've changed then.
    The disable Fast Start in Windows run from Command Prompt Admin: Powercfg -h /off

    Sometimes when it's enabled it does not register changes in registry etc. correctly.

    I checked your registry keys yesterday, they're the same as mine except for the Administrators having been granted full control.
    This is normal since you have had to change this in order to have access to Dcomcnfg.

    Cheers,
      My ComputersSystem Spec


  •  
    Page 24 of 38 FirstFirst ... 14222324252634 ... LastLast

    Related Threads
    Event 10016, DistributedCOM in Performance & Maintenance
    Since upgrading to Windows 10, my error log is flooded with this message. Over 520 incidents in the past week. The instructions provided for that error in Windows 8 do not work with 10, since it is impossible to grant full permission to the...
    Weird event viewer errors in Performance & Maintenance
    Hello, Event Viewer is showing the following errors: The User Data Storage_Session1 service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 10000 milliseconds: Restart the service. The User...
    This appears to be a general issue with windows 10, I always get the following errors on shutdown: The VMware Workstation Server service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 60000...
    Worried about event viewer errors in Performance & Maintenance
    hi guys managed to install windows 10 and everything seems to be working great. I looked in event viewer and I'm getting loads of errors, the same over and over. one is that keeps coming up is kernel-power event id 137 The system...
    ESENT errors in my Event Log in BSOD Crashes and Debugging
    On Windows 10 Pro x64 I am getting quite a few ESSENT errors in my Event Log after I start up W10. I see Event ID's 413, 455, 488, and 489. If these are indicative of a problem does anyone know the fix? Thanks
    Our Sites
    Site Links
    About Us
    Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

    © Designer Media Ltd
    All times are GMT -5. The time now is 09:25.
    Find Us