Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
  1.    12 Mar 2016 #21
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 1,969
    Windows 10 Pro X64

    Hi,

    Currently running it on a Wintogo USB stick.

    Will report back.

    Cheers,

    EDIT: Same thing on the Wintogo drive. Rebooted and now it runs fine. Will repeat this on the regular internal drive install as well.
    Last edited by fdegrove; 12 Mar 2016 at 19:09.
      My ComputersSystem Spec
  2.    12 Mar 2016 #22
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 1,969
    Windows 10 Pro X64

    Hi,

    On the regular install the problem persists even after rebooting and rerunning the test several times.
    Problem is, no errors are reported anywhere, the program just runs and that the end of that....

    Any ideas out there on how to fix this ?

    TIA,
      My ComputersSystem Spec
  3.    13 Mar 2016 #23
    Join Date : Feb 2015
    Bamberg Germany
    Posts : 16,994
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Win10 Pro Insider Fast Ring, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
    Thread Starter

    Good morning @fdegrove

    Have you tried the link to Shawn's tutorial, in the first post?
    Performance monitor and System Diagnostics need to be running.
    3rd party software, such as an overzealous Anti Virus/Malware, or UXtheme patchers, or programs that supposedly turns off "Microsoft Spying" & data collection, can cause, both of these and their services, to stop working.
      My ComputersSystem Spec
  4.    13 Mar 2016 #24
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 1,969
    Windows 10 Pro X64

    Hi,
    @Cliff S, thanks for chipping in.

    I suspect it has to do with MS data collection but I have no clue what exactly I'd need to change.
    As said, the program runs but doesn't create a report.

    For info, I've not installed anything that would alter the system in a way you suggested.


    Cheers,
    Last edited by fdegrove; 14 Mar 2016 at 15:33.
      My ComputersSystem Spec
  5.    14 Mar 2016 #25
    Join Date : Nov 2015
    Posts : 10
    Windows 8.1, Windows 10

    Hi Cliff
    There was no way to start <perfmon /report>and other thinks yesterday.
    Resetting my PC as Windows 10. Installed a few applications like: Google, CCleaner, Windows Defender.
    Start run from Run <perfmon /report>. First time was working.
    After restart PC, can not start it again does not matter how long I keep it in.
    Do not have any idea what to do next
    Regards
      My ComputerSystem Spec
  6.    14 Mar 2016 #26
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 1,969
    Windows 10 Pro X64

    Hi,

    For further info, I reran the test on the Wintogo drive again yesterday, no cigar.
    What annoys me is that there's no error report generated as far as I can tell.


    Cheers,
      My ComputersSystem Spec
  7.    14 Mar 2016 #27
    Join Date : Feb 2015
    Bamberg Germany
    Posts : 16,994
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Win10 Pro Insider Fast Ring, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by ZofiaDor View Post
    Hi Cliff
    There was no way to start <perfmon /report>and other thinks yesterday.
    Resetting my PC as Windows 10. Installed a few applications like: Google, CCleaner, Windows Defender.
    Start run from Run <perfmon /report>. First time was working.
    After restart PC, can not start it again does not matter how long I keep it in.
    Do not have any idea what to do next
    Regards
    Quote Originally Posted by fdegrove View Post
    Hi,

    For further info, I reran the test on the Wintogo drive again yesterday, no cigar.
    What annoys me is that there's no error report generated as far as I can tell.


    Cheers,
    The only thing I can think of is trying it the long way, from Performance Monitor: System Health Report - Generate and View in Windows 8.1
      My ComputersSystem Spec
  8.    15 Mar 2016 #28
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 1,969
    Windows 10 Pro X64

    Hi,

    Unfortunately that yields the exact same result as running perfmon /report.

    Cheers,
      My ComputersSystem Spec
  9.    15 Mar 2016 #29
    Join Date : Feb 2015
    Bamberg Germany
    Posts : 16,994
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Win10 Pro Insider Fast Ring, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
    Thread Starter

    1. Check in Services if "Performance Logs & Alerts" Startup Type: Manual >>>Status is stopped(until perfmon is run).
    2. Also "RPC Endpoint Mapper" should be set to Startup Type: Automatic>>>Status: Running.
    3. An lastly see if "DCOM Server Process Launcher" is set to Startup Type Automatic>>>Status: Running.
      My ComputersSystem Spec
  10.    15 Mar 2016 #30
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 1,969
    Windows 10 Pro X64

    Hi,

    All services are set as described.
    However, running perfmon /report does not trigger the "Performance Logs & Alerts" service to change its status from stopped to running.

    The odd thing is though, when I start it manually it still doesn't make any difference....
    Strange....

    Cheers,
      My ComputersSystem Spec

 
Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Now Gone: Photosynth, Food & Drink, Health & Fitness, and Travel apps
Read more: Microsoft is shutting down its Photosynth, Food Fitness and Travel apps
Windows 10 News
Microsoft Health and Microsoft Band: The Next Step
Source: Microsoft Health and Microsoft Band: The Next Step in Our Journey - The Official Microsoft Blog
Windows 10 News
Introducing Microsoft Health
Source...
Windows 10 News
Windows 9 Might Not Work on 32-Bit Computers Report
More
Windows 10 News
Windows 9 Could Launch with DirectX 12 Report
Read the rest here:
Windows 10 News
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 01:54.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums