Windows 10: Cannot get new pc to post

Page 1 of 2 12 LastLast
  1.    03 Dec 2017 #1

    Cannot get new pc to post


    Finished a pc build today. Same one here > rx 580 4gb 8gb ram - LukeDaDuke2017s Saved Part List - Ryzen 5 1600 3.2GHz 6-Core, Galaxy-02 ATX Mid Tower - PCPartPicker except using a gtx 750 as the 580 has not come in yet. Everything put together, everything connected. Hit the power button, everything starts spinning, all lights go on, but no output to monitor and keyboard and mouse wont turn on. Gets stuck in a boot cycle of 10 secons, turns off, then back on. I am trying to do a clean install of windows, but cannot get into bios. Heck, I cant even get video output. Any help would be appreciated
      My ComputerSystem Spec

  2.    03 Dec 2017 #2

    Do you get/hear the post beep? If it's not posting then it's a hardware issue. Recheck all your hardware and cable connections.
      My ComputerSystem Spec

  3.    03 Dec 2017 #3

    No beeps
      My ComputerSystem Spec

  4.    03 Dec 2017 #4

    Remove the video card. Plug the monitor into the onboard graphics on the motherboard.

    Also, you should be using two ram sticks instead of just one to get dual channel RAM access. Also, it looks like a single RAM stick will go in slot A2 - make sure that is where your RAM is installed. From the slot closest to the CPU, the RAM slots are A1, A2, B1, B2.
      My ComputerSystem Spec

  5.    03 Dec 2017 #5

    Motherboard/cpu dont have integrated gralhics, second only have 1 ram stick, third where is slot a2
      My ComputerSystem Spec

  6.    03 Dec 2017 #6

    LukeDaDuke said: View Post
    Motherboard/cpu dont have integrated gralhics, second only have 1 ram stick, third where is slot a2
    A2 is second one from the CPU.
      My ComputerSystem Spec

  7.    03 Dec 2017 #7

    Also mobo doesnt have graphics..?
      My ComputerSystem Spec


  8. Posts : 2,699
    3-Win-7Prox64 2-Win10Prox64
       03 Dec 2017 #8

    Hi,
    This does show on board graphic's
    Click image for larger version. 

Name:	which slot and onboard is there.jpg 
Views:	3 
Size:	272.6 KB 
ID:	166599
      My ComputersSystem Spec

  9.    03 Dec 2017 #9

    But the cpu does not have an igpu
      My ComputerSystem Spec


  10. Posts : 2,699
    3-Win-7Prox64 2-Win10Prox64
       03 Dec 2017 #10

    Hi,
    Well not sure but it shows a dvi and vga so unless you have a different board post to it
    Take a picture of the ports you do have
    ASRock > AB350M Pro4

    Click image for larger version. 

Name:	dvi-vga.PNG 
Views:	1 
Size:	271.4 KB 
ID:	166606
      My ComputersSystem Spec


 
Page 1 of 2 12 LastLast

Related Threads
Hello, I just upgraded from Windows 7 Pro x64 overnight on a home-built PC (Intel Core 2 Quad Q9550, AMD HD 7970 GPU, 4GB RAM, Intel board). After logging into Windows 10 for the first time, I have what appears to be an intact desktop, but my...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:00.
Find Us