Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
  1.    1 Week Ago #21
    Join Date : Mar 2015
    Newfoundland
    Posts : 515
    win 10

    As Dude says, LLC and adaptive will keep the voltage constantly moving around. You can usually find an LLC level that will minimize that. I am always around 4-6 for LLC on Asus mobo's it seems. Currently running at level 5 for LLC but with a negative offset of 0.045 V for Vc on adaptive setting. Vc set to 1.18 in bios.

    I will be trying different LLC's myself to get rid of the negative offset altogether hopefully.
      My ComputerSystem Spec
  2.    1 Week Ago #22
    Join Date : Nov 2013
    Houston
    Posts : 2,086
    3-Win-7Prox64 2-Win10Prox64
    Thread Starter

    Hi,
    A screen shot would be most helpful
    I have switched everything to auto except the vcore is still set on 1.240 which is what cpuid would show it at instead of 95 :/
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails x299 clock settings.jpg  
      My ComputersSystem Spec
  3.    1 Week Ago #23
    Join Date : Nov 2013
    Houston
    Posts : 2,086
    3-Win-7Prox64 2-Win10Prox64
    Thread Starter

    Hi,
    RealBench finished so this seems stable anyway
    Click image for larger version. 

Name:	realbench 205.018 speed 4700.1MHz.PNG 
Views:	5 
Size:	504.1 KB 
ID:	163006
      My ComputersSystem Spec
  4.    1 Week Ago #24
    Join Date : Oct 2013
    Texas
    Posts : 10,768
    Windows 10 Pro X64

    Click image for larger version. 

Name:	2017-11-09_12h18_24.png 
Views:	1 
Size:	544.7 KB 
ID:	163007
      My ComputerSystem Spec
  5.    1 Week Ago #25
    Join Date : Nov 2013
    Houston
    Posts : 2,086
    3-Win-7Prox64 2-Win10Prox64
    Thread Starter

    Hi,
    Okay thank you
    I see it auto and 120 under it
      My ComputersSystem Spec
  6.    1 Week Ago #26
    Join Date : Nov 2013
    Houston
    Posts : 2,086
    3-Win-7Prox64 2-Win10Prox64
    Thread Starter

    Hi,
    This is what I said was auto and 120 although in the image I switched it to optimized like you show @Dude
    Click image for larger version. 

Name:	auto 120.jpg 
Views:	4 
Size:	465.6 KB 
ID:	163008
      My ComputersSystem Spec
  7.    1 Week Ago #27
    Join Date : Oct 2013
    Texas
    Posts : 10,768
    Windows 10 Pro X64

    Quote Originally Posted by ThrashZone View Post
    Hi,
    Okay thank you
    I see it auto and 120 under it
    Cool, play around with the LLC and see what works best for you
      My ComputerSystem Spec
  8.    1 Week Ago #28
    Join Date : Oct 2013
    Texas
    Posts : 10,768
    Windows 10 Pro X64

    Quote Originally Posted by ThrashZone View Post
    Hi,
    This is what I said was auto and 120 although in the image I switched it to optimized like you show @Dude
    Click image for larger version. 

Name:	auto 120.jpg 
Views:	4 
Size:	465.6 KB 
ID:	163008
    Not sure about that one, I would look in your manual and see what it says
      My ComputerSystem Spec
  9.    1 Week Ago #29
    Join Date : Nov 2013
    Houston
    Posts : 2,086
    3-Win-7Prox64 2-Win10Prox64
    Thread Starter

    Hi,
    Left it alone
    I did switch to level 5 and bumped the vcore to 1.250v
    Switched ram back to manual 3200 @ 1.35 too
    New cpuid at least a whole number seeing all core is at 47
    95 is gone and it increased a bit 0.992v I did go back to adaptive 0.125 as my other screen shot showed
    Intel Core i9 7900X @ 4700.12 MHz - CPU-Z VALIDATOR
      My ComputersSystem Spec
  10.    1 Week Ago #30
    Join Date : Oct 2013
    Texas
    Posts : 10,768
    Windows 10 Pro X64

    Looks like it changed your RAM Cas to 17
      My ComputerSystem Spec

 
Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Memory Leak or Faulty Memory Use Reporting? Needing some expert opinio
Afternoon ladies n' gents, so here's the deal: Under task manager it reports that my processes are using 48% of my memory. Now, after taking a moment to fire up the ol' calculator and adding up all the individual reported memory usage for each...
Performance & Maintenance
Crashes, Low memory Warnings after changing Virtual Memory settings
Hello, I've been experiencing sluggish performance, browsers were laggy and non responsive after having many tabs. I found that the solution to improve performance was to change Virtual Memory values and disable "paging file size" for all...
Performance & Maintenance
Slow Memory leak memory is increasing slowly after 1 week is 90%
we have windows 10 of a new hp pc prodesk 400 g3 mt business pc. we cannot identify the problem.. we used the hp drivers software and fully updated windows 10 and the latest drivers. Please recommend troubleshooting steps what is causing the...
Performance & Maintenance
High Memory Usage/ Low Memory Popup on Win10 8gb Laptop
It seems that I've been getting low memory issues ever since upgrading to Win10, but I'm not 100% certain if thats the issue. I thought about uprading to 16gb ram, but I'd like to know if theres some other fix for this. I can't multitask as I used...
Performance & Maintenance
High memory usage / Memory leak caused by Intel driver
Hello, I'm running a 64 bit Windows 10 laptop. On idle, the System process is showing a high memory usage of more than 150 MB, usually more than 200 MB. Using poolmon the pooltag SpDN showed up with a memory leak. It leads to the Intel Matrix...
Performance & Maintenance
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:27.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums