Page 283 of 355 FirstFirst ... 183233273281282283284285293333 ... LastLast
  1.    23 Aug 2017 #2821
    Join Date : May 2015
    Posts : 1,551
    Windows 10 Pro 64

    Quote Originally Posted by Slippery View Post
    Interesting response from Futuremark. I wonder why they didn't mention that futuremark sysinfo is installed when you install their benchmarks and as near as I can tell on my machines at least is not updated EVER.
    I have never gotten that error before with any version of A/B or RTSS. Then looked for the latest version of sysinfo which is 5.1.620.0 and installed and wala no error.

    This may not be your problem, especially if you aren't running 3dMark from steam. But, you might take a look in control panel and see what version of futuremark sysinfo you have. YMMV
    Slippery; my 3DMark from Steam does update. It has in the past updated both sysinfo and GUI. Of course I have the advanced version which I paid $5 for during a sale. But sysinfo version is the first thing I always check. It's been running with the latest version.

    Click image for larger version. 

Name:	3dmark.PNG 
Views:	41 
Size:	18.8 KB 
ID:	150169

    Also tried the standalone version (non Steam). Same results. I'm using AB 4.40 beta 12 with Rivatuner 7.0.0 beta 26, not the final official version as I want OSD working in Vulcan, UWP and Uplay games. In addition to Corsair Link I have CUE installed which controls lights of keyboard and mouse and does significant polling on the mouse. Don't know if the non beta versions of AB/RTSS would make a difference but I have no intention of dropping AB beta, Corsair Link or CUE just so Futuremark can give a valid result. But Futuremark pointed to RTSS and the part I noted was the incompatibility doesn't occur on all systems and they haven't figured out the pattern. Interesting that they point to the .DLL's in CPU Z/GPUZ which they have no control over.

    Bottom line for me is they acknowledged the issue with some configurations. But I'll dump Time Spy and Firestrike before AB/RTSS beta any day.
      My ComputerSystem Spec

  2.    23 Aug 2017 #2822
    Join Date : May 2015
    Posts : 1,551
    Windows 10 Pro 64

    Quote Originally Posted by lx07 View Post
    This sounds fair enough to me even if they didn't explain it so well.
    That is exactly what I was thinking. Couldn't figure out why the issue was so random. Polling the same hardware bits at the same time which causes Systeminfo to crash at least sounds logical.
      My ComputerSystem Spec

  3.    23 Aug 2017 #2823
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 3,694
    10 Pro

    Quote Originally Posted by Slippery View Post
    That's interesting too. As it happens, I am running Corsair Link, HWINFO64 and MSI A/B 4.3/7. in the background all the time. No Problems, no crashes.
    I guess it is their prevarication "..on some systems it might..." that says it. It happens but they don't know why.

    If it is OK for you leave it. You just have the overhead of running it which is probably minimal - a snapshot every second or 100 times a second or whatever. In any case it is trivial.
      My ComputerSystem Spec

  4.    23 Aug 2017 #2824
    Join Date : Jun 2014
    USA
    Posts : 1,575
    Windows 10 Pro x64

    Quote Originally Posted by Slippery View Post
    you might take a look in control panel and see what version of futuremark sysinfo you have.
    Quote Originally Posted by sygnus21 View Post
    Where's this info located in the Control Panel???
    @Slippery - did we accidentally bypass my question ???
      My ComputersSystem Spec

  5.    23 Aug 2017 #2825
    Join Date : Sep 2015
    Colorado
    Posts : 163
    Windows 10 pro 64 bit/vs.1709/16299.19

    @sygnus21 I guess "we" did

    Post#2818 Pg282







    They don't call me Slippery for nuttin
      My ComputersSystem Spec

  6.    23 Aug 2017 #2826
    Join Date : Sep 2015
    Colorado
    Posts : 163
    Windows 10 pro 64 bit/vs.1709/16299.19

    @Specialcone

    "Slippery; my 3DMark from Steam does update. It has in the past updated both sysinfo and GUI. Of course I have the advanced version which I paid $5 for during a sale. But sysinfo version is the first thing I always check. It's been running with the latest version."

    I bought the same advanced version which I paid $5 for deal you did. So now I'm researching why I had an old systeminfo version which did not update. It worked fine despite that.
      My ComputersSystem Spec

  7.    23 Aug 2017 #2827
    Join Date : Jun 2014
    USA
    Posts : 1,575
    Windows 10 Pro x64

    Quote Originally Posted by Slippery View Post
    @sygnus21 I guess "we" did

    Post#2818 Pg282
    Yeah, but you stated Control Panel (wrong location). It should have said "Programs and Features" (correct location). Thus my question

    Anyway I got it. Thanks.
      My ComputersSystem Spec

  8.    23 Aug 2017 #2828
    Join Date : May 2015
    Posts : 1,551
    Windows 10 Pro 64

    Quote Originally Posted by Slippery View Post

    I bought the same advanced version which I paid $5 for deal you did. So now I'm researching why I had an old systeminfo version which did not update. It worked fine despite that.
    Only thing I can think of is check your Steam settings.

    Click image for larger version. 

Name:	3dmark.PNG 
Views:	28 
Size:	20.2 KB 
ID:	150223
      My ComputerSystem Spec

  9.    23 Aug 2017 #2829
    Join Date : May 2015
    Posts : 1,551
    Windows 10 Pro 64

    Quote Originally Posted by sygnus21 View Post
    Yeah, but you stated Control Panel (wrong location). It should have said "Programs and Features" (correct location). Thus my question

    Anyway I got it. Thanks.
    Yes they show the version number of Futuremark SystemInfo in Windows Programs and Features:

    Click image for larger version. 

Name:	features.PNG 
Views:	1 
Size:	17.2 KB 
ID:	150224
      My ComputerSystem Spec

  10.    23 Aug 2017 #2830
    Join Date : Sep 2015
    Colorado
    Posts : 163
    Windows 10 pro 64 bit/vs.1709/16299.19

    @Specialcone
    nope not in steam settings. I think I found the answer. I had that older version of system info installed from the "can you run it" file on the site by the same name. Apparently steam couldn't update that. No other version from any other place was ever on this machine. But, the new version is in place now, so I'll find out about it getting updated next time and tackle it then if necessary. Enough of my "red herrings" lol and back to why "some systems get that 3dmark error. Not buying their answer.
      My ComputersSystem Spec


 


Similar Threads
Thread Forum
CES 2017: G-SYNC HDR Monitors Just Got Better
Source: http://www.geforce.com/whats-new/articles/nvidia-g-sync-hdr-announced-at-ces-2017
Windows 10 News
Happy 2017
115478 We would like to take this opportunity to thank all our members, dedicated moderators and our admin team for all your continued support. We wish you all a Happy, Healthy and prosperous New Year! Best wishes Angie & John :party:...
Chillout Room
Storage in 2017: Big improvements are on the way
Read more: Storage in 2017: Big improvements are on the way | ZDNet
Windows 10 News
The Demand for GPU's 2016-2017
Hey guy's this post is to get information and thoughts about the current GPU market #1 I find it highly ridiculous the new GPU's released are so hard to get in retail it's making me wonder why it's so hard ? A: Are Vendors purposely messing...
PC Custom Builds and Overclocking
Bitdefender 2017 Beta
Bitdefender 2017 Beta is ready for feedback. Starting July28th you can use your great skills and join the bug hunt. Youíll have the opportunity to test Bitdefender's new security products for Windows, Mac OS, and Android, as well as our improved...
AntiVirus, Firewalls and System Security
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 15:01.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums