Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
  1.    03 Mar 2016 #11
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 164
    WINDOWS 10 PRO Updated to last Build

    Quote Originally Posted by Magic2007 View Post
    Hi Gas, where can I check this, I have not changed anything in BIOS.
    Are all the Items in the AI Tweaker section of the BIOS set to Auto?
      My ComputerSystem Spec
  2.    03 Mar 2016 #12
    Join Date : Feb 2016
    Posts : 11
    Windows 10 Pro 64bit
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Gas View Post
    Are all the Items in the AI Tweaker section of the BIOS set to Auto?
    yes its on Auto.
    Here is 2 screenshots from BIOS
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_9097.JPG 
Views:	5 
Size:	784.5 KB 
ID:	67463Click image for larger version. 

Name:	IMG_9098.JPG 
Views:	5 
Size:	637.7 KB 
ID:	67464
      My ComputerSystem Spec
  3.    03 Mar 2016 #13
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 164
    WINDOWS 10 PRO Updated to last Build

    Quote Originally Posted by Magic2007 View Post
    yes its on Auto.
    Here is 2 screenshots from BIOS
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_9097.JPG 
Views:	5 
Size:	784.5 KB 
ID:	67463Click image for larger version. 

Name:	IMG_9098.JPG 
Views:	5 
Size:	637.7 KB 
ID:	67464
    You have to populate slots A1 B1 C1 & D1; look at page 23 chapter 1.2.4 of the user manual, so you can also take advantage of the Quad Channel Memory Archtecture.
      My ComputerSystem Spec
  4.    03 Mar 2016 #14
    Join Date : Feb 2016
    Posts : 11
    Windows 10 Pro 64bit
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Gas View Post
    You have to populate slots A1 B1 C1 & D1; look at page 23 chapter 1.2.4 of the user manual, so you can also take advantage of the Quad Channel Memory Archtecture.
    Oh yes, thank you now its changed.
    But the "problem" still remains, nothing happens the first 25 sekunds after power ON.
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_9099.JPG 
Views:	5 
Size:	999.2 KB 
ID:	67465
      My ComputerSystem Spec
  5.    03 Mar 2016 #15
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 164
    WINDOWS 10 PRO Updated to last Build

    Quote Originally Posted by Magic2007 View Post
    Oh yes, thank you now its changed.
    But the "problem" still remains, nothing happens the first 25 sekunds after power ON.
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_9099.JPG 
Views:	5 
Size:	999.2 KB 
ID:	67465
    BIOS is updated and in device manager no yellow or red marks? and also nothing connected to the computer?
      My ComputerSystem Spec
  6.    03 Mar 2016 #16
    Join Date : Feb 2016
    Posts : 11
    Windows 10 Pro 64bit
    Thread Starter

    Yes BIOS is updated to the latest and nothing else connected to the computer.
    No error marks, no warning messages.
    When I upen the pc case and watch what going on inside the computer, the fans starts as soon as the power button is pressed and the little display on the motherboard with q-codes light up and changes the numbers and dont stop/freeze while booting.
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	25 
Size:	18.4 KB 
ID:	67468
      My ComputerSystem Spec
  7.    03 Mar 2016 #17
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 164
    WINDOWS 10 PRO Updated to last Build

    Quote Originally Posted by Magic2007 View Post
    Yes BIOS is updated to the latest and nothing else connected to the computer.
    No error marks, no warning messages.
    When I upen the pc case and watch what going on inside the computer, the fans starts as soon as the power button is pressed and the little display on the motherboard with q-codes light up and changes the numbers and dont stop/freeze while booting.
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	25 
Size:	18.4 KB 
ID:	67468
    Back to BIOS configuration:
    Go to Boot Menu and look if USB Support is set to " Partial Initialization"
      My ComputerSystem Spec
  8.    03 Mar 2016 #18
    Join Date : Feb 2016
    Posts : 11
    Windows 10 Pro 64bit
    Thread Starter

    Yes its set to " Partial Initialization".
      My ComputerSystem Spec
  9.    03 Mar 2016 #19
    Join Date : Oct 2015
    Posts : 164
    WINDOWS 10 PRO Updated to last Build

    Quote Originally Posted by Magic2007 View Post
    Yes its set to " Partial Initialization".
    Just for trableshooting try to unpin all the front panel cables.
    and take a look at this link:
    https://linustechtips.com/main/topic...rom-x99-board/
      My ComputerSystem Spec
  10.    03 Mar 2016 #20
    Join Date : Feb 2016
    Posts : 11
    Windows 10 Pro 64bit
    Thread Starter

    Hi again good news
    There was alot of read stuff, I changed these settings and now the boot time is 9 seconds (25s before)
    But Im not sure if this is safe what I did.
    Here is screenshot from BIOS:
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_9107.JPG 
Views:	9 
Size:	687.8 KB 
ID:	67512

    Let me know please so I can switch them back while I still remember.
      My ComputerSystem Spec

 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
build 11102 will not download latest build 14271
I've been stuck on build 11102.rs1_release.160113-1800. Going to Settings. Update & Security, Check for updates says "your device is up to date". Checked for updates at least 10 times and always get the same response "Your device is up to date". ...
Windows Insider
Cant find newest build after rolling back to previous build.
So, recently (after the November build release) I woke the next morning to find that my computer underwent a rather major update. After which, it seemed, my home network was thrown out of wack. I immediately rolled/reverted/recovered to previous...
Windows Updates and Activation
Solved win 10 pro build 10240 hasn't received the November update build 1511
My win 10 pro build 10240 hasn't received the November update build 1511 while my other win 10 home versions have. I know I'm not the only one having this problem but here's my two cents. On my xw4600, I upgraded from win 8.1 pro to win 10 pro as...
Windows Updates and Activation
IP build 10130 Home to 10147 Pro w/new key - Slow/Fast Build issues
Hi I just installed the Win 10 Home 64 Bit Insider Preview Build 10130 about a week ago and had issues with it not allowing any updates other than for some of my hardware drivers and MS Defender updates (I am aware of the KBXXXXX patch to address...
Installation and Upgrade
Solved Back-up settings when upgrading from build to build on Windows 10
Hi guys, My Windows 10 Technical Preview (old build) is giving me warnings and rebooting my pc so i want to upgrade to 10041 or 10049 build. Is there any method to save my settings, programs etc? I have personalized taskbar, start menu, registry...
Windows Insider
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 21:10.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums