Thoughts on This Build Combo

Page 2 of 2 FirstFirst 12

  1. Posts : 65
    Windows 10
    Thread Starter
       #11

    rvcjew said:
    Yeah that should be fine.
    Well, now that I built the system I have 1 problem, sort of. It takes 40 seconds to boot. On another forum someone asked if this video card has UEFI support and it does not. The new board has a UEFI BIOS. So it has to load the CSM (Compatibility Support Module) during the POST process in order to boot with this card, so it could be taking some seconds longer to load the extra stuff. Does that sound logical? The video card itself does work just as well as it did before though.

    The only other possibility was that the G.Skill Aegis ram isn't the best fit for this system BUT it runs very stabile and does not crash at sleep mode like my old one did, so I'm not leaning toward ram being an issue. The long POST time happened right from the very first power-up with a bare drive - no windows installed.
      My Computers

  2. AddRAM's Avatar
    Posts : 3,821
    Windows 10 Pro x64
       #12

    Than it`s the motherboard doing its tests, it`s totally normal.
      My Computers


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 02:49.
Find Us




Windows 10 Forums