Windows 10: Motherboard Fault

Page 4 of 13 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
  1. worf105's Avatar
    Posts : 2,429
    Windows 10 Pro 64-Bit (1809)
    Thread Starter
       16 Dec 2017 #31

    Cliff S said: View Post
    When you redid the thermal paste, did you take the CPU out of the socket to clean it?
    Maybe a pin or two got bent
    God I hope not, but with a razor blade you can sometimes fix that.
    No never took the CPU out to clean it the first time

    I have since took out the CPU and re-de-lidded it and checked the pins and substrate of the CPU and socket, all OK.
      My ComputersSystem Spec

  2. Cliff S's Avatar
    Posts : 21,728
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Win10 Pro Insider Fast Ring, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       16 Dec 2017 #32

    worf105 said: View Post
    No never took the CPU out to clean it of to replace the TIM. I have since took out the CPU and re-de-lidded it and checked the pins and substrate of the CPU but all OK.
    Good
    But that brings us back to square one for troubleshooting
    And getting ideas for troubleshooting when the system is not in front of me is hard, and Brain Storming remains only Brain Drizzle
      My ComputersSystem Spec

  3. worf105's Avatar
    Posts : 2,429
    Windows 10 Pro 64-Bit (1809)
    Thread Starter
       16 Dec 2017 #33

    Cliff S said: View Post
    Good
    But that brings us back to square one for troubleshooting
    And getting ideas for troubleshooting when the system is not in front of me is hard, and Brain Storming remains only Brain Drizzle
    Appreciate the help Cliff. The RMA will more then likely take forever so I have ordered another board from Amazon and will sell the replacement when I receive it. so I will be selling my New Asus Prime Z370-A, a delidded 8700K and a new Corsair H115i AIO and with that I will buy another 8700K and hope to win the silicon lottery lol
      My ComputersSystem Spec

  4. Cliff S's Avatar
    Posts : 21,728
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Win10 Pro Insider Fast Ring, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       16 Dec 2017 #34

    You do know there is a beta BIOS update for your board today, right?

    BIOS
    Version 5605 Beta Version
    2017/12/15
    8.54 MBytes
    PRIME Z370-A GAMING BIOS 5605
    Sync all core
    Sufficient processor cooling is required for better performance:

    PRIME Z370-A BIOS & FIRMWARE| Motherboards | ASUS USA
      My ComputersSystem Spec

  5. worf105's Avatar
    Posts : 2,429
    Windows 10 Pro 64-Bit (1809)
    Thread Starter
       16 Dec 2017 #35

    Cliff S said: View Post
    You do know there is a beta BIOS update for your board today, right?

    BIOS
    Version 5605 Beta Version
    2017/12/15
    8.54 MBytes
    PRIME Z370-A GAMING BIOS 5605
    Sync all core
    Sufficient processor cooling is required for better performance:

    PRIME Z370-A BIOS & FIRMWARE| Motherboards | ASUS USA
    Tried it and 3 previous one too lol
      My ComputersSystem Spec

  6. Cliff S's Avatar
    Posts : 21,728
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Win10 Pro Insider Fast Ring, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       16 Dec 2017 #36

    I was looking at the RAM QVL and the only entry for yours was:
    TEAM GROUP TCD44G3866C18ABK 4GB*4 18-20-20-39 1.35V

    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...490.1512814295
      My ComputersSystem Spec

  7. worf105's Avatar
    Posts : 2,429
    Windows 10 Pro 64-Bit (1809)
    Thread Starter
       16 Dec 2017 #37

    Cliff S said: View Post
    I was looking at the RAM QVL and the only entry for yours was:
    TEAM GROUP TCD44G3866C18ABK 4GB*4 18-20-20-39 1.35V

    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...490.1512814295
    See that too. But these sticks have been tested by OC UK and found to be fine and always worked from day one. Really do think the motherboard is at fault.
      My ComputersSystem Spec

  8. Cliff S's Avatar
    Posts : 21,728
    Win10 Pro, Win10 Pro N, Win10 Home, Win10 Pro Insider Fast Ring, Windows 8.1 Pro, Ubuntu
       16 Dec 2017 #38

    worf105 said: View Post
    See that too. But these sticks have been tested by OC UK and found to be fine and always worked from day one. Really do think the motherboard is at fault.
    Then if your going to get a new board, join the growing Maximus X community here in the forums:)
    Shawn, Steve and I all have different versions

    We should start a Maximus X owners thread.... no really
      My ComputersSystem Spec

  9. worf105's Avatar
    Posts : 2,429
    Windows 10 Pro 64-Bit (1809)
    Thread Starter
       16 Dec 2017 #39

    Cliff S said: View Post
    Then if your going to get a new board, join the growing Maximus X community here in the forums:)
    Shawn, Steve and I all have different versions

    We should start a Maximus X owners thread.... no really
    Far to expensive for me. Like the Prime range from ASUS
      My ComputersSystem Spec

  10. ThrashZone's Avatar
    Posts : 3,860
    3-Win-7Prox64 2-Win10Prox64
       16 Dec 2017 #40

    Hi,
    I personally just set the fans in bios to turbo and let it be
    I'll only jack the cpu fans up if oc'ing.
    Had a bad experience with ai suite and yeah it was just using fan adjustments too :)
    Once you have an issue in the os it's tougher to clear up because ai suite kicks back in and the issues return

    Someone over at ocn posted a link to a ai suite cleaner
    Can't seem to find it though :/
    If I do I'll post it for you.
      My ComputersSystem Spec


 
Page 4 of 13 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Related Threads
Fault after repair in General Support
Hi. I did a repair on my Acer laptop on sunday as there were some niggling issues with a few things, It all went okay lost a few items programs etc that was no problem. Now coming to the point after the repair Laptop working okay now. But there...
New MP3 file fault in Software and Apps
Hello guys, fancy a go at this one? I have had to reinstall Win10 to cure a problem with importing pics and videos from an SD card, so it is all a squeaky clean installation. Now it won't play MP3 files, where it did before. Not only will it...
:party: According to an Insider on my rather tongue-in-cheek thread here http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-performance/critical-suggestion-for-failed-new-win10-pcs/ca057388-dc75-4922-879b-0595bf359b33 (link is...
Hi there, I've recently built a new computer, and everything seemed to be working fine up until a few weeks ago when I got a BSOD - okay no biggie I'll look it up and, oh, a different BSOD. This was the beginning. Since then I can't seem to use...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:47.
Find Us