Windows 10: Odd internet behavior Solved

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
  1. GARoss's Avatar
    Posts : 353
    Windows 10 64-bit Home v1809 (OS Build 17744.1003)
    Thread Starter
       21 Nov 2017 #31

    Bro67, it's weird but all is working fine now. I'm not sure what fixed the issue but I did re-arrange my computer desk my moving it. In doing so, I noticed different LAN cables that were left by the installer when I upgraded our DSL service. The old DSL had a max of 7mbs speed; the new is a steady 25mbs & the reason for a different modem.

    I noticed these LAN cables were much heavier than the thin, 6 year old LAN cable so I took advantage with everything being torn apart to install the new, heavier LANs; one from the wall to input of the modem & the other to my PC. Add to all of this the modem was down (off, unplugged) for at least an hour & that may have had something to do with it as well but the internet service is immediate now.

    I ran into a similar experience upgrading to a 4k TV & UHD Blu-ray player where a relatively high quality but dated HDMI cables were not adequate to carry HDMI HDR (18Gbs) data. Once a cable that met the spec were installed (it was "Active" type, omnidirectional) all worked as it should. Perhaps this 25Mbs DSL required these heavier LANs.

    Thanks again for all your suggestions!
      My ComputerSystem Spec

  2. bro67's Avatar
    Posts : 4,925
    Mac OS High Sierra 10.13.5
       21 Nov 2017 #32

    The ones that I picked up at a local Menard's, I have been dealing with the tangs failing after a year and have to replace them. I keep different boxes with different inventory needed. I even went as far as using a carryon suitcase to keep my ethernet cables in, tester and spare POE for my A/P.

    My setup in my profile has actually worked out very well. I have the shelf right where the U-Verse, Comcast & DirecTV (Not in use for those two, but still kept them). I did have to pull all new runs when I went up to a Gig network.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Related Threads
Program's Behavior in Software and Apps
Hello, Have two questions: 1. Downloaded some small video editing program, named "Smart Cutter", downloaded the portable version, unzipped it into a folder, sent a shortcut to the desktop. It works nice (when it does not crash), but every time I...
Ever since I did a fresh install of the Anniversary Update (after WU's attempt to install it ended fantastically awfulbad), I've had issues with keeping accounts logged in, in both browsers and in apps. With Chrome, I am finding that I am constantly...
strange behavior ..... in General Support
good morning I spent the weekend upgrading my PC's from win 7 to win 10. the 1st one had some issues after the upgrade, but most have been solved. 2 of the other 3 went fine and all seem to be working as expected. the last one, and the most...
AutoHotKey behavior in 10 in Software and Apps
Hello, i use this app to remap keyboard keys/shortcuts, it seems it works in explorer only, in browsers (for example) it doesn't.. Strange, how to fix that?
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 19:17.
Find Us