Windows 10: Odd internet behavior Solved

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

  1. Posts : 4,782
    Mac OS High Sierra 10.13.5
       10 Nov 2017 #11

    Ahh. That should not have caused that, since the new one would have been set for the same IP range. Use Minitoolbox and the Service Scanner. https://www.bleepingcomputer.com/dow...lisher/farbar/ If you are using any kind of third party Internet security or firewall, that can also cause this. The thirty seconds is common when Windows still expects the same Gateway that it is no longer connected, so you have to do a bit of maintenance to clean out the old stuff.
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 4,782
    Mac OS High Sierra 10.13.5
       10 Nov 2017 #12

    I am a bit jealous. I am stuck with the NVG589, until ATT decides to switch them out. I cheated and used one of the 1st Gen Belkin for backup and got a APC also for backup when the Belkin runs out of juice. I can squeeze around four hours just off the Belkin.
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 335
    Windows 10 64-bit Home v1709 (OS Build 16299.192)
    Thread Starter
       10 Nov 2017 #13

    I tried shutting down Malwarebytes & rebooting but no change. I guess it's not that big of a deal... just odd.

    We live in the country where high speed internet has been a stranger. About 4 years ago a new phone / internet company took over & things got better. Internet went to DSL @ 3-7mbs service. But streaming video needs faster yet. I've nagged the company for years & was about to give in to satellite internet a month ago when to our surprise the speed jumped to 25mbs. This cost us another $20 per month which is well worth it. Thus, the new modem or whatever it is :) & this odd issue.

    It's not that big of a deal... just odd.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 4,782
    Mac OS High Sierra 10.13.5
       10 Nov 2017 #14

    Plankton said: View Post
    A "gateway" is what allows you access to the internet. It can be either a modem or a router or a combo of both. In your case it's both...it's a modem/router. Data sheet explains and shows it.
    There might be a firmware update for it....
    Channel Login | ARRIS
    Customers cannot upgrade the firmware, only your provider can.
      My ComputerSystem Spec


  5. Posts : 4,782
    Mac OS High Sierra 10.13.5
       10 Nov 2017 #15

    Try doing the flush in the problem machine. I use a independent Access Point on my network. It does a lot better in handling WiFi traffic, than the NVG589 can.
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 335
    Windows 10 64-bit Home v1709 (OS Build 16299.192)
    Thread Starter
       11 Nov 2017 #16

    bro67 said: View Post
    Try doing the flush in the problem machine. I use a independent Access Point on my network. It does a lot better in handling WiFi traffic, than the NVG589 can.
    Sorry bro67, I'm not an advanced user so not familiar with "doing the flush".

    All our issues are with LAN. The iPad WiFi seems fine.
      My ComputerSystem Spec


  7. Posts : 8,985
    Windows 10 Pro x64 Build 1803
       11 Nov 2017 #17

    If you want to flush dns, open command prompt (admin) and type

    ipconfig /flushdns
      My ComputerSystem Spec


  8. Posts : 4,782
    Mac OS High Sierra 10.13.5
       11 Nov 2017 #18

    GARoss said: View Post
    Sorry bro67, I'm not an advanced user so not familiar with "doing the flush".
    All our issues are with LAN. The iPad WiFi seems fine.
    The flushing of the DNS and DHCP is done with the program in that link below this. The two items that can cause your issue is one, the registry is hosed and network connections need to be cleaned up, the other is third party Network Security software.

    https://www.hiren.info/downloads/fre...nternet-repair
      My ComputerSystem Spec


  9. Posts : 335
    Windows 10 64-bit Home v1709 (OS Build 16299.192)
    Thread Starter
       12 Nov 2017 #19

    bro67 said: View Post
    The flushing of the DNS and DHCP is done with the program in that link below this. The two items that can cause your issue is one, the registry is hosed and network connections need to be cleaned up, the other is third party Network Security software.
    https://www.hiren.info/downloads/fre...nternet-repair
    bro67, I generally scan all downloads before install, especially open source software, to protect my PC. The Hiren download had no hits with MS Defender but had 2 with Malwarebytes; both were PUP.Optional.Vosteran.

    I believe they are a type of adware. Not really harmful but annoying. Am I correct or should I be concerned about installing Hiren?
      My ComputerSystem Spec


  10. Posts : 10,985
    Windows 10 Pro and Windows 10 Pro Insider
       12 Nov 2017 #20

    GARoss said: View Post
    bro67, I generally scan all downloads before install, especially open source software, to protect my PC. The Hiren download had no hits with MS Defender but had 2 with Malwarebytes; both were PUP.Optional.Vosteran.

    I believe they are a type of adware. Not really harmful but annoying. Am I correct or should I be concerned about installing Hiren?
    Hirens should get PUP hits because of the nature of some of the Apps it has in it. I haven't used it in years, but I used to ignore the hits it gets.
      My ComputersSystem Spec


 
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Related Threads
Program's Behavior in Software and Apps
Hello, Have two questions: 1. Downloaded some small video editing program, named "Smart Cutter", downloaded the portable version, unzipped it into a folder, sent a shortcut to the desktop. It works nice (when it does not crash), but every time I...
Ever since I did a fresh install of the Anniversary Update (after WU's attempt to install it ended fantastically awfulbad), I've had issues with keeping accounts logged in, in both browsers and in apps. With Chrome, I am finding that I am constantly...
strange behavior ..... in General Support
good morning I spent the weekend upgrading my PC's from win 7 to win 10. the 1st one had some issues after the upgrade, but most have been solved. 2 of the other 3 went fine and all seem to be working as expected. the last one, and the most...
AutoHotKey behavior in 10 in Software and Apps
Hello, i use this app to remap keyboard keys/shortcuts, it seems it works in explorer only, in browsers (for example) it doesn't.. Strange, how to fix that?
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 08:47.
Find Us