1.    11 Sep 2017 #1
    Join Date : Mar 2017
    Posts : 69
    Windows 10

    No wireless internet on bootup


    Hi. I've found myself with a new problem almost every morning when I boot up I have no wireless internet. To fix it, I'll disconnect/connect or, if that fails, I'll disable/enable the adapter. Obviously, I don't want to do this procedure every time so I'm wondering if anyone can suggest cause and cure?

    My adapter is an Edimax nano USB. I have it set so that the PC CANNOT turn it off to save power and, under Power Options, the PC is set 'High' and the adapter 'Max'.

    Thank you for any suggestions.
    Last edited by dortmunder; 11 Sep 2017 at 00:45.
      My ComputerSystem Spec
  2.    11 Sep 2017 #2
    Join Date : May 2015
    Central IL
    Posts : 4,200
    Mac OS Sierra

    It has been a issue for quite a while. You can try and turn on Legacy devices and check the rest of your bios settings. The other problem may be that your motherboard does not send enough voltage through the USB port to keep that IRQ assigned to the USB device powered with enough voltage from cold boot, through Bios/POST, then hand off to the OS, which is still working with the Bios to find out a inventory of connected devices to the motherboard, then into the Boot process that takes the inventory of connected devices to verify if any updated drivers or changes in Device Manager, Windows Update to finish installing any previous updates or figure out if there is a problem that needs to be fixed and so on. All of this happens in a blink of a eye and at most, a minute or so.
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Wireless / Ethernet connection to internet permanently ON?
Hi As the title reads. Is it safe to have a permanent connection to the internet, even leaving a wired connection plugged in whilst rebooting and signing into the Windows profile? Thanks
AntiVirus, Firewalls and System Security
Wireless disconnect when opening internet browser
Hello friends New TV box with Windows 10 Connects to the wireless network without problems and shows strong signal. ping the router and the external dns is continuous without problems. As soon as I open a browser (Chrome or IE) ping stops . ...
Network and Sharing
Solved No Internet for 30/60 seconds after bootup.
Issue copied from reddit /windows10 as i'm having the same issue.. Hi all, I've had this issue for a while and haven't really bothered to do anything about it till now. Since I upgrade to Win10 some months ago, I've noticed that every time I...
Network and Sharing
Can't get wireless internet on DELL 4050N
I've clean intalled W10 on a notebbok but cant get internet to work. It connects to the router but that yellow exclamation shows up in the taskbar icon. The adapter is a DELL 7015 with an Atheros chipset. The network was defined as publuc and I...
Network and Sharing
no internet access via wireless booster
i have had the same issue with windows 8.1 and now windows 10 due to the location of my office I have to use a wireless booster this was ok with my old lap top but since upgrading I keep getting loss of internet via the booster if I move closer to...
Network and Sharing
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:13.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums