1.    22 Aug 2017 #1
    Join Date : Aug 2017
    Posts : 5
    Windows 10

    Laptop not working on home or work networks


    When I got up yesterday morning and tried to check the weather, I found my internet not working correctly. I was connected to my home network. When I hovered my pointer over the wifi symbol on the taskbar, it informed me that I was connected to my home network and had internet access. Yet every webpage I tried to access (on multiple browsers) came back with the same basic message, "Cannot reach webpage."

    I assumed the isp was having problems and proceeded to work as per usual.

    When I got to work, however, I found that I had the same exact problem. Everyone else's computers were working fine, so now I was thinking there was something wrong with my computer and I would not be able to connect at all.

    On a whim, I created a mobile hotspot on my phone and connected to that. Now everything worked fine, yet would not as soon as I switched back to the office network. When I got home it was the same. My wife's computer works fine on the home network, but mine would not. It would still work on my mobile hotspot, however.

    I have done multiple searches to try to resolve the problem and ran through the windows help list of connection issue fixes. Nothing has helped yet.

    I cannot afford the data rates to keep running off my mobile hotspot.

    So, to sum up:

    -computer connects to home and work networks and shows connected with internet access, yet cannot access anything
    -other computers work just fine on home and work networks.
    -computer works perfectly when connected to mobile hotspot, so that rules out complete failure of the network adapter

    My laptop is a Lenovo Ideapad 310-15ABR
    Operating system is Windows 10, 64-bit, Version 1703

    Any help would be greatly appreciated. If more information is required, I will do my best to find it.

    Thanks
      My ComputerSystem Spec
  2.    22 Aug 2017 #2
    Join Date : Jul 2016
    Crewe Cheshire
    Posts : 1,452
    windows 10

    Welcome to the forum. Open a CMD prompt when connected then type

    Ipconfig /all

    Then type

    Tracert 194.119.131.66

    Post both results
      My ComputerSystem Spec
  3.    22 Aug 2017 #3
    Join Date : Aug 2017
    Posts : 5
    Windows 10
    Thread Starter

    I ran both, with the computer connected to my mobile hotspot, since I had it connected to check the forum. If I should run them again while connected to my home network, let me know.

    Also, I cannot seem to copy the text from the command prompt screen with the normal select and right click. Is there another way?

    Thanks
      My ComputerSystem Spec
  4.    22 Aug 2017 #4
    Join Date : Aug 2017
    Posts : 5
    Windows 10
    Thread Starter

    Okay, I figured out the copy and paste with a quick search. It is posted below (again, this is when I was connected to the mobile hotspot and I can do so again when connected to the home network if needed)



    Microsoft Windows [Version 10.0.15063]
    (c) 2017 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\WINDOWS\system32>ipconfig/all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : LAPTOP-FG9SGD9L
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Ethernet:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : C8-5B-76-76-D8-02
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : BlackBerry Virtual Private Network
    Physical Address. . . . . . . . . : 02-30-2C-10-2A-01
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : fd15:8d38:fd55:ac77:e176:d473:50df:f6e4(Preferred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::ed03:2d38:fc9f:d0b4%12(Preferred)
    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.208.180(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 671244529
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1F-B7-5E-EF-C8-5B-76-76-D8-02
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Wireless LAN adapter Local Area Connection* 2:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 96-E9-79-F4-0C-83
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Ethernet adapter Ethernet 6:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : TAP-Windows Adapter V9
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-FF-8F-A8-A1-E1
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Wireless LAN adapter Wi-Fi:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 94-E9-79-F4-0C-83
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::59df:d26b:1755:f7a6%11(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.2(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : August 22, 2017 1:50:19 PM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : August 22, 2017 3:50:19 PM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 110422393
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1F-B7-5E-EF-C8-5B-76-76-D8-02
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.176.251
    192.168.176.252
    192.168.176.253
    192.168.176.254
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter Local Area Connection* 4:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Teredo Tunneling Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:1862:aa47:301b:b195(Preferred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::1862:aa47:301b:b195%8(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 134217728
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1F-B7-5E-EF-C8-5B-76-76-D8-02
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    C:\WINDOWS\system32>tracert 194.119.131.66

    Tracing route to cns1.uk.vianw.net [194.119.131.66]
    over a maximum of 30 hops:

    1 13 ms 2 ms 2 ms 192.168.0.1
    2 92 ms 86 ms 78 ms 75.153.170.244
    3 156 ms 69 ms 78 ms 10.187.219.68
    4 * * * Request timed out.
    5 162 ms 89 ms 85 ms 10.187.218.132
    6 150 ms 76 ms 91 ms 10.187.253.132
    7 83 ms 82 ms 86 ms 96.1.222.23
    8 168 ms 97 ms 99 ms 154.11.10.11
    9 * * * Request timed out.
    10 235 ms 226 ms 225 ms ae-128-3514.edge6.London1.Level3.net [4.69.166.69]
    11 315 ms 239 ms 237 ms CLARANET.edge6.London1.Level3.net [212.113.9.106]
    12 373 ms 234 ms 241 ms tengige0-0-1-0-t6-ar14.router.uk.clara.net [195.157.3.106]
    13 261 ms 245 ms 259 ms cns1.uk.vianw.net [194.119.131.66]

    Trace complete.
      My ComputerSystem Spec
  5.    22 Aug 2017 #5
    Join Date : Jul 2016
    Crewe Cheshire
    Posts : 1,452
    windows 10

    We need it when connected to the home network as that isnt working if you run both tests again when connect to home please
      My ComputerSystem Spec
  6.    22 Aug 2017 #6
    Join Date : Aug 2017
    Posts : 5
    Windows 10
    Thread Starter

    I assumed you would want the tests from the home network, so I ran them again after my last post. Here is what came up:


    C:\WINDOWS\system32>ipconfig/all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : LAPTOP-FG9SGD9L
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Ethernet:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : C8-5B-76-76-D8-02
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : BlackBerry Virtual Private Network
    Physical Address. . . . . . . . . : 02-30-2C-10-2A-01
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : fd15:8d38:fd55:ac77:e176:d473:50df:f6e4(Preferred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::ed03:2d38:fc9f:d0b4%12(Preferred)
    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.208.180(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 671244529
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1F-B7-5E-EF-C8-5B-76-76-D8-02
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Wireless LAN adapter Local Area Connection* 2:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 96-E9-79-F4-0C-83
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Ethernet adapter Ethernet 6:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : TAP-Windows Adapter V9
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-FF-8F-A8-A1-E1
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Wireless LAN adapter Wi-Fi:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 94-E9-79-F4-0C-83
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::59df:d26b:1755:f7a6%11(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.103(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : August 22, 2017 2:59:19 PM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : August 23, 2017 2:59:18 PM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 110422393
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1F-B7-5E-EF-C8-5B-76-76-D8-02
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 108.171.182.159
    108.171.177.124
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter Local Area Connection* 4:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Teredo Tunneling Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    C:\WINDOWS\system32>tracert 194.119.131.66

    Tracing route to 194.119.131.66 over a maximum of 30 hops

    1 137 ms 182 ms 73 ms 192.168.0.1
    2 109 ms 122 ms 94 ms 75.153.170.244
    3 113 ms 291 ms 97 ms 10.187.219.68
    4 * * * Request timed out.
    5 100 ms 115 ms 104 ms 10.187.218.132
    6 252 ms 131 ms 93 ms 10.187.253.132
    7 93 ms 119 ms 132 ms 96.1.222.23
    8 180 ms 106 ms 148 ms 154.11.10.11
    9 * * * Request timed out.
    10 293 ms 266 ms 275 ms 4.69.166.65
    11 254 ms 251 ms 241 ms 212.113.9.106
    12 260 ms 264 ms 443 ms 195.157.3.106
    13 648 ms 388 ms 425 ms 194.119.131.66

    Trace complete.
      My ComputerSystem Spec
  7.    23 Aug 2017 #7
    Join Date : Aug 2017
    Posts : 5
    Windows 10
    Thread Starter

    Any other suggestions?

    I am at a loss
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Laptop speakers suddenly not working, but headphones work fine.
I'm really baffled here as to what's going on with my laptop audio. It was working just a few days ago from what I remember and now tonight when I was playing a game in Steam the audio just wasn't working. Checked audio settings in the game, all was...
Drivers and Hardware
Work Mapped drives not working at home.
Hello All. I have a user at work that has a laptop as her main work use (docking station at work, then takes it home to work at home). we have a list of mapped network drives that we use here, including a personal drive. however when this...
General Support
Newly upgraded windows 10 Home laptop start menu not working
I have recently (read: yesterday) installed windows 10 home on my formerly windows 8 laptop, and have run into 2 major issues: i cannot get the start menu to come up, and I cannot use cortana/the search bar. I click on them, nothing happens. I hit...
General Support
Laptop wifi slow, very fast at work, other devices are fast at home
Ever since upgrading to Windows 10, my Lenovo laptop has experienced paralyzingly-slow home WiFi performance. To test if it was my ISP or laptop, I looked at my wife's laptop in a performance test at the same distance away from my router, with all...
Network and Sharing
Vmware on HOST W10 Machine Networks don't work
Hi there trying various VM's on a HOST W10 under VMWARE WORKSTATION 10 -- (XP / W7 / W8.1 / W10 / Linux ) -- all these fail to start network either in BRIDGED or NAT mode. If the HOST is now a W8.1 system connections all work for these...
Network and Sharing
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 05:23.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums