1.    13 Jun 2017 #1
    Join Date : Oct 2014
    Jensen Beach Florida
    Posts : 173
    W-10 Pro Insider Preview

    All browsers slow opening


    Fairly new Lenovo Ideapad
    Using Comcast blast, both wired and wifi
    Takes long time to connect. Sometimes times out. IE11, Chrome, Edge
    Ping www sites from cmd times out
    Ping 127.0.0.1 OK

    Onle Defender is on. Disabled and still problem


    All drivers updated, Lenovo System Check OK
    Other PC's on same networkOK

    Possible Reset?? of W-10?

    Pete
      My ComputerSystem Spec
  2.    13 Jun 2017 #2
    Join Date : Oct 2016
    Caledon, Ontario, Canada
    Posts : 4,098
    Windows 10 Pro Build 1703

    Hi Pete.

    Maybe start with powering off router, wait 20 secs, power on, test.

    Then reset of Network, Start=>settings=>Network and Internet=> scroll down right hand side, Reset network.

    Run these four commands to a command prompt(admin). Don't type in stuff in brackets, information for you.

    ipconfig /flushdns (Clear the dns cache)
    nbtstat -RR (release and refesh NetBIOS names)
    netsh int ip reset (reset ip settings)
    netsh winsock reset (Reset Winsock Catalog)

    Test

    Next you could try disabling IPv6

    https://support.microsoft.com/en-gb/...nts-in-windows

    Next I would suspect driver although you said this happen on wired and wireless. Head to lenovo site and get wireless driver. Yes it may be older. Check version currently installed in device manager, install old driver, check version again. If it works for a while and stops, check driver version again in device manager, Windows may have updated.

    Ken
      My ComputerSystem Spec
  3.    14 Jun 2017 #3
    Join Date : Oct 2014
    Jensen Beach Florida
    Posts : 173
    W-10 Pro Insider Preview
    Thread Starter

    Hi Ken,
    Had run the netsh commands already.

    Here's what I just did:
    Cleaned 6 WAN Miniports
    Cleared ip6 out of both adapters.
    Rebooted
    After reboot and an update,, PC now blazing fast as it should, 6GB memory.
    Since this was running the same at both clients office and my shop, and is now running as should in both locations, the problem is fixed but I'm not sure what did it.
    I remember a while back, disabling ip6 when it was first added but haven't had that problem recently.
    Maybe it was the WAN Miniports?
    Have set up a number of these Lenovo Ideapads since BestBuy has been offering them at a ridiculous price, $279, Icorei3, 6GB and 1 TB and this is the first one I've had a problem with.

    Thanks for your input, maybe one of your suggestions did it.
    Pete
      My ComputerSystem Spec
  4.    14 Jun 2017 #4
    Join Date : Oct 2016
    Caledon, Ontario, Canada
    Posts : 4,098
    Windows 10 Pro Build 1703

    Great Pete.

    Not sure why all the issues around IPv6 and maybe it wasn't it. Is there something in the Windows implementation that is conflicting with the existing (older) router base or is some bleeding edge protocol withing IPv6 causing issues. Maybe its router firmware.

    It is quickly becoming my go to "try this".

    That said I understand IPv6 is used by Windows Homegroup which can jam up some users. They want / need Homegroup and they want / need their Internet.

    Thanks posting back your solution and marking thread solved, others will find.


    Ken
      My ComputerSystem Spec
  5.    14 Jun 2017 #5
    Join Date : Oct 2014
    Jensen Beach Florida
    Posts : 173
    W-10 Pro Insider Preview
    Thread Starter

    Should have said this was slow at a client's residence and slow at my shop. Comcast cable but 2 different style gateways.

    Also, when I just returned the PC, the owner told me it was never quick loading like it is now since she bought it a month ago.
    Anyway, the post remains hopefully to help others. Maybe even Brink?
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
All browsers are super slow after win 10 upgrade -
After completing the Win 10 upgrade process everything looked really good....until I started browsing the internet. All my browser's are slow as molasses and getting tons of connection time outs. Anyone else having the same problem?
Browsers and Email
Solved Greetings I could use some input on slow opening menus, and programs
I had to get a new laptop after a lightning strike, (along with TV and receiver) I have a toshiba l55-c its got an I7 core and 8gig of ram Should be fast......... its not, now, I've laid classic shell on it, because I didn't want to risk...
General Support
Very slow browsers
I have a problem with slow browsers, all of them, this is the scenario I will enter a search in Google and the initial search will come up fairly quickly but if I want to then choose one of the results from my search I get the eternal blue circle...
Browsers and Email
File explorer slow in opening folder with shortcuts
Recently a change occured (after an update?). I have a folder containing only 6 shortcuts, linking to devices or to drives, connected to devices, in my home network. Opening this folder takes about 30 sec. It has to do with those shortcuts that...
Performance & Maintenance
Windows 10 Startup Application Opening Very Slow
Hello. I have serious problem. Because startup application opening very slowly in Windows 10. It was really fast when im using Windows 7. My english not good so let me explain with sample. When i was using Windows 7: Desktop screen = Startup...
Software and Apps
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 08:11.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums