Windows 10: Connection was already enabled but failed with error 651.

Page 1 of 6 123 ... LastLast
  1.    28 Apr 2017 #1

    Connection was already enabled but failed with error 651.


    Screenshot 1: Connection was already enabled as shown below.
    Click image for larger version. 

Name:	already enabled.jpg 
Views:	7 
Size:	262.5 KB 
ID:	132438

    Screenshot 2: Connection failed with error 651 as shown below.
    Click image for larger version. 

Name:	?? 2 Connection failed with error 651.jpg 
Views:	6 
Size:	35.8 KB 
ID:	132439

    Two days ago, the above problem suddenly arose.
    The only solution was to unplug the LAN cable and then plug it back in.
    Can anyone explain why an enabled connection failed with error 651?
    If the cable was loose, how could the connection have been enabled?
    If the cable was not loose, why could re-plugging have solved the problem?
    Is there a reasonable explanation?
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 4,050
    Windows 10 Pro Build 1703
       28 Apr 2017 #2

    Hi Matthew Wai.

    From your screen shots you are connected but haven't been given an IP address. Look at your first screen shot, both IPV4 and 6 say No Internet Access. Below that you sent 189 packets, 0 packets received.

    Not exactly sure of your setup. Are you connected to router? How do you get Internet, cellular, DSL, cable, Other?

    Are there other devices using this router, might suggest rebooting them.

    First could you power of your modem, your router and your PC. Then power up modem, router and finally PC.

    To a command prompt(admin) run these commands. Don't key in the words in brackets, They are there to tell you what command does. After you enter all restart your computer again.

    ipconfig /flushdns (Clear the dns cache)
    nbtstat -RR (release and refesh NetBIOS names)
    netsh int ip reset (reset ip settings)
    netsh winsock reset (Reset Winsock Catalog)


    Ken
      My ComputerSystem Spec

  3.    30 Apr 2017 #3

    Caledon Ken said: View Post
    From your screen shots you are connected but haven't been given an IP address. Look at your first screen shot, both IPV4 and 6 say No Internet Access.
    The screenshots below were taken last night when the connection worked properly without a given IP address, which did not seem necessary at my end.
    Click image for larger version. 

Name:	Connection is okay..jpg 
Views:	1 
Size:	210.6 KB 
ID:	132724Click image for larger version. 

Name:	No IP configuration is needed..jpg 
Views:	1 
Size:	250.5 KB 
ID:	132639
    Caledon Ken said: View Post
    Are you connected to router? How do you get Internet, cellular, DSL, cable, Other?
    I have no router but an SE-301 Ethernet-VDSL Bridge modem only.
    Caledon Ken said: View Post
    Are there other devices using this router, might suggest rebooting them.
    I have only one device, a desktop, connected to the above modem. Three days ago I turned off and powered off them and then turned them back on after a minute but all to no avail. I also tried the following commands but to no avail either, so I will try your commands when the problem arises next time.
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    netsh winsock reset catalog
    netsh int ip reset reset.log
    Last edited by Matthew Wai; 30 Apr 2017 at 09:20.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 4,050
    Windows 10 Pro Build 1703
       30 Apr 2017 #4

    Okay.

    Do you have set up instructions for this setup. If you don't have a router then I assume you need to use a static ip and from screen shots your device is expecting an address to be assigned. You also may need a Userid and password to join network.

    I can't find that device on a google search which is very strange. Who made it, your modem?

    Something either reset your PC or modem. Did you receive the Creator update or did you have any power issues lately.
      My ComputerSystem Spec

  5.    01 May 2017 #5

    Caledon Ken said: View Post
    Do you have set up instructions for this setup.
    If you mean instructions from the ISP, I don't have it.
    Caledon Ken said: View Post
    I can't find that device on a google search which is very strange. Who made it, your modem?
    I think that device is a modem because it can connect only one computer to the Internet via a LAN cable. The modem, made by D-Link, was given by my ISP.
    Caledon Ken said: View Post
    I assume you need to use a static ip and from screen shots your device is expecting an address to be assigned.
    I don't know whether I have a static IP address. How can I find it?
    Caledon Ken said: View Post
    You also may need a Userid and password to join network.
    I use a PPPOE connection, on which a username and a password are needed.
    Caledon Ken said: View Post
    Something either reset your PC or modem. Did you receive the Creator update or did you have any power issues lately.
    I clean installed CU on April 9. Error 651 suddenly appeared on April 27 when I was surfing the net. I have had no power issues lately.
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 4,050
    Windows 10 Pro Build 1703
       01 May 2017 #6

    Makes sense. I would contact supplier or look up on Internet for set up instructions. A clean install, by default, will have you using DHCP, meaning computer is expecting router to provide IP address. You need to set a static address and provide PPPOE username and password.

    Instruction should be online, at least most suppliers put them there. This will be quickest route to getting back online.


    Ken
      My ComputerSystem Spec

  7.    04 May 2017 #7

    I contacted my ISP yesterday. He said no instructions/manual were available.

    Caledon Ken said: View Post
    You need to set a static address
    I have been using the connection for almost six years but never had to set a static address.
      My ComputerSystem Spec


  8. Posts : 4,050
    Windows 10 Pro Build 1703
       04 May 2017 #8

    Well that doesn't sound right. Did they tell you it should work with DCHP (dynamic) address. Modems to my knowledge don't hand out addresses.

    I looked for your device again and could not find.
      My ComputerSystem Spec

  9.    04 May 2017 #9

    Caledon Ken said: View Post
    Did they tell you it should work with DCHP (dynamic) address.
    No, they did not. I have never heard about DCHP and know nothing about it.

    Caledon Ken said: View Post
    I looked for your device again and could not find.
    I found them on Chinese pages.
      My ComputerSystem Spec


  10. Posts : 4,050
    Windows 10 Pro Build 1703
       04 May 2017 #10

    Your Windows device can be set up as DHCP or Static. DHCP gets address from router, Static you assign.

    Do you have your setup papers from when you got device. It will have info on it.

    Could you post link, hopefully Google will help me read. Fingers crossed.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 1 of 6 123 ... LastLast

Related Threads
After clean install of CU, when I try to install " Asphalt 8" game I receive the above message after downloading all of 2.97 GB over a slow internet connection & downloading starts again from scratch. Where is the earlier downloaded material & is...
Okay so after downloading the latest cumilative update, not the creators update I got this error Session "Microsoft.Windows.UniversalNotificationPlatform" failed to start with the following error: 0xC0000022. Any idea how to fix this?
I was having some issues with Cortana on the recently released windows 10, so decided to run a SFC /Scan Now and DISM /Online /Cleanup-Image /restorehealth. DISM Failed with "Error: 0x800f081f The source files could not be found. ...
I have an old software title that will not work on the new Win10. It seems to install OK, but when I reboot and start the program, the error message is: Failed to register the DLL's that the program requires. Is there a fix for this? The...
About 24 percent into the Windows 10 upgrade installation from Windows 8.1, using the Windows Media Creation Tool, I get the error "Windows 10 installation has failed" error. I searched around, and found a similar post. The popup looks the same....
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 04:11.
Find Us