Asus R510LN Ethernet/Wireless acting weird

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 13
    Windows 10 Pro
       #1

    Asus R510LN Ethernet/Wireless acting weird


    So I have this strange errors with all browsers with error ERR_NAME_NOT_RESOLVED and DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET.
    Things I've done:
    - Safe mode with networking
    - Malwarescan with Avast, Malwarebytes and adwcleaner, hitmanpro, Zemana.AntiMalware.Portable, JRT so nothing there.
    - Ran Netsh winsock reset etc.
    - /sfc scannow and /chkdsk no errors there.
    - Tried all drivers from stock to latest
    Everything was fine when I first got this laptop, then it all starts sudden, Originally the os was Windows 8.1, So I've tried clean install of Windows 8.1 and Windows 10 its all the same.
    Can it be that it causes this some of keys on the keyboard don't work? Theres no water damage/smashed laptop.
      My Computer


  2. Posts : 366
    Windows 10 Pro x64
       #2

    Is this on just one network, or have you tried others? Are there other computers/devices on this network that can connect to the internet?
      My Computers


  3. Posts : 13
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       #3

    All networks, and yes all other devices works.
      My Computer


  4. Posts : 366
    Windows 10 Pro x64
       #4

    Okay, it sounds like your adapter settings may need to be checked. Follow these steps:

    Right click on your network icon down in the bottom corner, select Open Network and Sharing Center

    Click on Change Adapter Settings on the left side

    Asus R510LN Ethernet/Wireless acting weird-check-network-settings-1.png

    Find your wireless adapter. Yours may be called something different than mine. Right click on it, and click properties

    Asus R510LN Ethernet/Wireless acting weird-check-network-settings-2.png

    Select Internet Protocol Version 4 and click properties

    Asus R510LN Ethernet/Wireless acting weird-check-network-settings-3.png

    Make sure your settings look like this, meaning both fields are set to obtain an address automatically.
    Asus R510LN Ethernet/Wireless acting weird-check-network-settings-4.png

    Click OK, then close and see if this helps.
      My Computers


  5. Posts : 13
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       #5

    Its already set to auto, and when doing ipconfig in cmd i do have ip
      My Computer


  6. Posts : 366
    Windows 10 Pro x64
       #6

    If you could. do the ipconfig and post a screenshot. That will give us more info to go on.
      My Computers


  7. Posts : 13
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       #7

    Ok, I will do tomorrow after school, my time is actually a bit limited to do diagnoses cuz of school and using the laptop on school.
      My Computer


  8. Posts : 13
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       #8

    Asus R510LN Ethernet/Wireless acting weird-1-ipconfig.pngAsus R510LN Ethernet/Wireless acting weird-2-ipv6-config.png
      My Computer


  9. Posts : 366
    Windows 10 Pro x64
       #9

    rsnorboy95 said:
    Asus R510LN Ethernet/Wireless acting weird-1-ipconfig.pngAsus R510LN Ethernet/Wireless acting weird-2-ipv6-config.png
    Could you take a screenshot of the IPv4 settings? The IPv6 doesnt help much right now as it isnt used a lot yet. Also take another screenshot of the ipconfig, but please use ipconfig /all. This will give much more info to go on.
      My Computers


  10. Posts : 13
    Windows 10 Pro
    Thread Starter
       #10

    Asus R510LN Ethernet/Wireless acting weird-3-ipconfig-all.pngAsus R510LN Ethernet/Wireless acting weird-4-ipv4.png
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:14.
Find Us




Windows 10 Forums