Windows 10: Can't browse on specific wifi

  1.    28 Dec 2016 #1

    Can't browse on specific wifi


    Hi all,

    I'm seeing a lot of people having a similar issue but I'm struggling to find a fix.

    I have a brand new windows 10 laptop and at home I have 2 wifis, let's call the 1st one VOO (name of my provider) and the 2nd one "VOO Extended" which is just the signal of my 1st wifi extended through a repeater. That is where it starts to get funny, I have around 5 devices that are connected to the Internet through VOO without any issue, but when I connect my windows 10 laptop I can ping any website I want but if I try to browse it I will get "can't reach this page message". However, when I connect to "VOO Extended" it all works perfectly.

    I don't have any idea where this might be coming from, does anyone have a hint?

    Thank you in advance for your help

    Sam
      My ComputerSystem Spec

  2.    30 Dec 2016 #2

    Welcome to the TenForums.

    Here is how I might approach. First check what security protocol is being used VOO. Should not be WEP. If it is you need to sign into router and fix.

    Make sure that when you connect to both networks you connect as a Private network, not one as Private and one as Public.

    You didn't mention AV / Firewall. Shut off firewall and see if this changes things.

    When connected to VOO, open command prompt with admin rights run

    netsh winsock reset

    This resets the ipstack.

    then type

    ipconfig /flushdns

    This flushes dns

    Reboot and retry.
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 3,431
    EL Capitan
       30 Dec 2016 #3

    Are you running their Internet Security software that is rebranded F-Secure? Go through the manual for their Gateway. That will help you more than we can being across the pond. Especially with the time difference. http://www.voo.be/voo2015/assets/doc...olor-ME-EN.pdf
      My ComputerSystem Spec

  4.    31 Dec 2016 #4

    sremacle said: View Post
    but when I connect my windows 10 laptop I can ping any website I want but if I try to browse it I will get "can't reach this page message". However, when I connect to "VOO Extended" it all works perfectly.
    After trying the suggestions above, take a look at your network settings. Connect to one AP and run IPCONFIG /ALL and then connect to the other and run it again. Compare the two and post the results.

    I'm betting that you are getting different network settings from the two different APs.

    Why do the two APs have different SSIDs? Tell us more about your setup, is it your ISP router and a third party extender? Is it really an extender, or is it hardwired to the network. I have two APs in my house, both hardwired to the network, both using the same SSID and security settings; each AP is manually set to different channels to avoid conflicts. All the clients seamlessly move between them with no issues.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
If I click 'New Tab' in MS Edge I get presented with a long page of current news items etc. Occasionally I'll scroll down and have a look, sometimes clicking on anything interesting. Twice in the last couple of days I've had odd things happen....
I have issues connecting my Laptop to the Wifi router in my house, however, there are no issues connecting to other routers? You would therefore assume that the issue lies with the router at my house. However, every other device and laptop connects...
Unable to Browse Internet in Network and Sharing
My husband & I try to remotely support his father's HP desktop. In the last month or so he can get email, TeamViewer for remote access works fine we can ping websites by name and IP but cannot browse to them by name or IP. We have done all the...
Solved Cannot browse web. in Network and Sharing
Hi, I'm having an issue with my browser not connecting to my internet. I have no issues connecting to my email, Skype or steam. I just can't connect to webpages like Google. I have recently updated to windows 10 (from windows 7) but for the first...
I have been regularly receiving an update titled "Hewlett-Packard - Imaging - Null Print - HP Deskjet 3510 series" that is for my printer. After attempting the update it always displays Error 0x8024200b. I do not need this update, and would like it...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 23:31.
Find Us