Windows 10: Wrong indication in taskbar showing no internet connection

  1.    09 Nov 2016 #1

    Wrong indication in taskbar showing no internet connection


    I have a Lenovo T520 Laptop Running Win 10 Pro Verssion 1511 OS Build 10586.633. The problem I'm having is that in the status bar, the icon showing the internet connection has the good old yellow triangle and when I hover my cursor over the icon it says "NO INTERNET CONNECTION" yet if I click on my browser it goes right to the internet. I have no idea as to why this is happening. Can anyone help with this? Thanks.
      My ComputerSystem Spec

  2.    09 Nov 2016 #2

    Do you connect to the internet with an Ethernet cable or with WiFi?
    Go to Start/Search and type ncpa.cpl and press enter. Which connection is saying No Internet Connection? the Local Area Connection or Wireless?
      My ComputerSystem Spec

  3.    10 Nov 2016 #3

    There's a common problem in Windows 10 where the internet disconnects itself, you get a white 'star' next to the Wi-Fi symbol and no internet access until you toggle Wi-Fi off and on again. However, from your description your problem sounds different because you still have Internet connection and a yellow triangle instead of the 'star'.

    I haven't experienced your issue, however there was a Wi-Fi fix in yesterday's Windows Update that may cure your problem, but I can only see the fix listed for 14393 (1607), not for 10586 (1511). You could try updating to 10586.679 and see if it cures it, but it isn't listed as one of the items fixed in the update, it's only listed for machines running Anniversary Update.

    Link:
    https://support.microsoft.com/en-gb/...update-history

    November 8, 2016—KB3200970 (OS Build 14393.447)

    - Addressed issue with the system tray showing no Wi-Fi connection even when Wi-Fi is present.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 2,096
    Windows 10 Home x64 (Laptop), Windows 10 Pro x64 (Desktop)
       11 Nov 2016 #4

    Try a full system restart then reinstall the network adapter drivers? Next try Network Reset from PC Settings.
      My ComputersSystem Spec

  5.    23 Nov 2016 #5

    Been a while since I've been here, sorry bout that but I should have mentioned that I connect with Ethernet cable to my router and I have tried reinstalling the network but nothing happens, still have the "No Internet access" present. I've looked at Device Manager and can't find anything there. I should mention that I got rid of the original Ethernet adapter which was a 2.4 and installed an Intel 2.4 or 5 and I have installed the correct software for the adapter. I jjust doesn't make any sense. It was working fine until I got the update and that's when this started. I have checked Microsoft's site in regards to the version and build and there is nothing about connectivity. I'm lost but at least I have internet connection even though it says I don't
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
My taskbar icons are suddenly showing the wrong app. This is a screenshot the taskbar with an open a PDF, it is showing the icon for Photoshop: 59600 The file icons display correctly elsewhere. I've tried...
Dear all, I generally have good WiFI connection, but in two rooms so I am running a TP-Link system for Wifi through my powernet, which provides me with WiFI in our working space. No problems here. I have been noticing that on my laptop, when I sit...
MS upgraded my desktop from win8.1 to 10 just a couple of days ago. It worked fine for a day or two, and then the app icons missing from the taskbar and the remaining start, search and taskview buttons not responding at all. Later the internet...
I have been having an extreme problem with connecting to the internet. After upgrading to windows 10 from windows 7 home version (I assume windows 10 is the problem) I had connectivity for over a month. Thus I cannot roll back to windows 7 anymore....
Hi all. I have a weird problem with my internet connection. After i had instaled win 10, my interned slowed down. Before i had speed around 50 mbps (old result under) http://e-speedtest.com/test/785260 Now my speed is 10-15 mbps - no more....
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 22:49.
Find Us