Windows 10: Anniversary upgrade won't let me use my network! Solved

Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1.    23 Sep 2016 #11

    bro67 said: View Post
    And that would have nothing to do with your problem. Network Connections would show if that one machine has the adapters enabled or disabled. Same as if they are a part of the motherboard, you can check the Bios to make sure that they did not somehow get disabled in the bios. Pretty simple stuff.
    My Acer laptop has a Phoenix Bios, network boot is enabled, which doesn't surprise me, Windows Explorer sees all the connection, just won't let me aboard.
      My ComputerSystem Spec

  2.    23 Sep 2016 #12

    Okay, when Windows 10 was first installed we (W10 and I) somehow changed my username to my email address, don't remember why, so now I can log in to my other computers.

    One of my other computers received the AU last night and it works just fine, can log into my Ubuntu box just fine. So I brought the Acer up to my office and connected to the network via cat 5 instead of WiFi and was able to connect to Ubuntu.

    Disconnected the cat 5, turned WiFi back on and rebooted, no access to Ubuntu, now this is getting to be complicated, my Acer is normally in my workshop, so there's a range extender half way between my office and shop. Connected to my office WiFi I can access Ubuntu, connected to range extender I can't, Windows Explorer sees it but won't connect, "Location is not available". Time to contact D-Link.

    Thanks everyone, for your help.
      My ComputerSystem Spec

  3.    23 Sep 2016 #13

    I don't know if the problem you're having is like the problem I had earlier today but if it is, then this video is a lifesaver!

    How to fix internet constantly turning on and off (Network Cable Unplugged) - YouTube
      My ComputerSystem Spec

  4.    23 Sep 2016 #14

    Turning Services on and off worked for Philness here

    Solved ipv4 connected ipv6 no network access - Page 4 - Windows 10 Forums
      My ComputerSystem Spec

  5.    23 Sep 2016 #15

    Spent over an hour with D-Link without a solution to the problem of accessing my Ubuntu computer, don't know if it's a Windows 10 AU problem or a combination of AU and Acer Aspire, so I've given up, the fact that I can get to my other computers is really all I need.

    Kbird said: View Post
    Turning Services on and off worked for Philness here

    Solved ipv4 connected ipv6 no network access - Page 4 - Windows 10 Forums
    Sounded hopeful but didn't work either.

    Thanks!
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 3,598
    Mac OS Sierra
       23 Sep 2016 #16

    rboppy said: View Post
    My Acer laptop has a Phoenix Bios, network boot is enabled, which doesn't surprise me, Windows Explorer sees all the connection, just won't let me aboard.
    Network Boot is if you are using it as a Thin Net Client. You need to see if the onboard network chipsets are enabled in the bios.
      My ComputerSystem Spec


  7. Posts : 3,598
    Mac OS Sierra
       23 Sep 2016 #17

    rboppy said: View Post
    Spent over an hour with D-Link without a solution to the problem of accessing my Ubuntu computer, don't know if it's a Windows 10 AU problem or a combination of AU and Acer Aspire, so I've given up, the fact that I can get to my other computers is really all I need.



    Sounded hopeful but didn't work either.

    Thanks!
    You are running yourself in circles. D-Link cannot answer the question to the problem because they are script readers in another country. This is not a Gateway issue, it is that single computer that the Network devices are disabled in either the bios or if the Gateway is set for MAC ID to allow or not allow computers to connect, that can also cause issues.

    Try reseting the Gateway and see if that fixes it.
      My ComputerSystem Spec

  8.    23 Sep 2016 #18

    bro67 said: View Post
    You are running yourself in circles. D-Link cannot answer the question to the problem because they are script readers in another country. This is not a Gateway issue, it is that single computer that the Network devices are disabled in either the bios or if the Gateway is set for MAC ID to allow or not allow computers to connect, that can also cause issues.

    Try reseting the Gateway and see if that fixes it.
    I'm sure you are correct about the tech support people, but I've been helped by them before so I gave it a shot, I was hoping there was a conflict with AU and D-Link. We did reset the extender to factory default and reinstall it to my router, if that's resetting the Gateway, it didn't work.

    As mentioned in Post 15, I've given up, it was the other computers I was concerned with and it turned out to be mostly my mistake
      My ComputerSystem Spec


  9. Posts : 3,598
    Mac OS Sierra
       23 Sep 2016 #19

    We are always correct about the so called support people for equipment, same as at Best Buy. You have the best support here on this forum. The troubleshooting is the hardest part when you are frustrated and do not know how to pin point. That is why we always ask first if a user has checked bios, Gateway/Access Point.

    Linux Live CD/DVD allows us to confirm if it is a Bios, hardware or gateway related issue. Since the problem on that machine is the same with both OS's, then you should just do a Reset of the Gateway, which flushes the IP Table and removes any other types of restrictions on it.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Related Threads
Windows 10 Anniversary Upgrade in General Support
Hi. The Windows 10 Anniversary Upgrade is not available for me yet. What could be the reason for that ? Thanks in advance for any input.
Hey there, I've upgraded to Anniversary release using Upgrade Assistant, having Win 10 64-bit Pro version installed and everything is looking good until now. My concern is related to the programs functionality that was already installed, is...
Hi, frustratingly, the upgrade sets all default settings (there are many) to default, and autoplay off. These steps are necessary (in my experience). 1. Follow this old fix: Fixes for AutoPlay Dialog Box Not Appearing When Plugging in a...
I never received a activation/product key for my version of W10 which was downloaded from the official Microsoft website over a year ago. How can I proceed to upgrade to the latest Anniversary update as I don`t have the required key/code. Thanks in...
28883 My pc wifi 2 adapter network no screnn :(
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 06:02.
Find Us