Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
  1.    21 Sep 2016 #31
    Join Date : Jun 2016
    Posts : 1,462
    Win10 1607

    Quote Originally Posted by philness View Post
    In LAN settings there's box checked that says "Use Router as DHCP Server"
    and under that it says "Starting IP address" which is set to my default gateway
    DHCP is good/correct , it is the LAN setting only in this case , ie: so you and your roommate get IP addresses given out dynamically when you want to connect . the Starting address should not be the Gateway address ....add 50 to the last number eg 192.168.1.50 and make the ending one .70 , so it has 20 addresses to give out.... assuming 10 devices in the house... so some free for new devices/friends if there is no Guest Network.

    Quote Originally Posted by philness View Post
    Also, I don't know how relevant this is but I yesterday I booted into safe mode with networking and I was getting no internet all, it didn't even show any available connections. So I went to device manager and checked the adapter driver and it said this "windows cannot initialize the device for this hardware (code 37)"

    Some Drivers won't run in Safe Mode, so I would assume that at this point Wifi is one of them.

    Any thoughts?
    also finally got ahold of an Ethernet cable and tried that, didn't work either
    Hmmm , and you say your room mate has no issues ? you have looked at there settings , asked to do an ipconfig /all ?


    I can ping your ISP's Gateway Address seen above , try putting this Address (96.36.136.1) in the LAN Settings Under DHCP instead of the Gateway address (192.168.1.1) for the DNS numbers , this is how I have it set on my router , with my ISP's Gateway Address as DNS.

    C:\WINDOWS\system32>ping 96.36.136.1


    Pinging 96.36.136.1 with 32 bytes of data:
    Reply from 96.36.136.1: bytes=32 time=97ms TTL=243
    Reply from 96.36.136.1: bytes=32 time=97ms TTL=243
    Reply from 96.36.136.1: bytes=32 time=97ms TTL=243
    Reply from 96.36.136.1: bytes=32 time=97ms TTL=243


    Ping statistics for 96.36.136.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 97ms, Maximum = 97ms, Average = 97ms

    96.36.136.1 - Whois Domain Lookup Database


    OK now for a Dumb question ....A friend had this one recently.... you haven't accidently put the Lappy into Airplane Mode have you


    KB.
      My ComputerSystem Spec
  2.    22 Sep 2016 #32
    Join Date : Sep 2016
    Posts : 20
    windows 10
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Kbird View Post
    DHCP is good/correct , it is the LAN setting only in this case , ie: so you and your roommate get IP addresses given out dynamically when you want to connect . the Starting address should not be the Gateway address ....add 50 to the last number eg 192.168.1.50 and make the ending one .70 , so it has 20 addresses to give out.... assuming 10 devices in the house... so some free for new devices/friends if there is no Guest Network.


    KB.
    Tried that still no success.

    I checked my roommates laptop's ipconfig/all and he's using the same dns server and default gateway so I don't understand why mine isn't working.

    I know I'm definitely connected to the internet though because I can send and receive emails from the mail app

    and I double checked airplane mode and its not on, I wish that'd been the problem though
      My ComputerSystem Spec
  3.    22 Sep 2016 #33
    Join Date : Sep 2016
    Posts : 20
    windows 10
    Thread Starter

    Alright Gents I found something on another thread and it solved it

    Here's what I did:

    went to msconfig from the run command. Under services tab, checked the check-box "Hide all microsoft services"
    Then clicked on disable all, RESTARTED.
    now everything is working fine

    Thanks a ton for the help!
      My ComputerSystem Spec
  4.    22 Sep 2016 #34
    Join Date : Jun 2016
    Posts : 1,462
    Win10 1607

    So which Service was causing it ? Antivirus ? , did you test one by one or just disable eveything ? turning back on one by one will tell you.

    Which other thread i'd like to have a read....


    KB
      My ComputerSystem Spec
  5.    22 Sep 2016 #35
    Join Date : Sep 2016
    Posts : 20
    windows 10
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Kbird View Post
    So which Service was causing it ? Antivirus ? , did you test one by one or just disable eveything ? turning back on one by one will tell you.

    Which other thread i'd like to have a read....


    KB
    this is the thread: Connected to Internet but cant browse or get email - Microsoft Community

    second to last post I believe was the one that helped me out.

    I disabled them all initially but I'm starting to re-enable them one by one, it's going to take awhile though, I have to restart after each one. I'll be sure to post the results.
      My ComputerSystem Spec
  6.    22 Sep 2016 #36
    Join Date : Jun 2016
    Posts : 1,462
    Win10 1607

    Quote Originally Posted by philness View Post
    this is the thread: Connected to Internet but cant browse or get email - Microsoft Community

    second to last post I believe was the one that helped me out.

    I disabled them all initially but I'm starting to re-enable them one by one, it's going to take awhile though, I have to restart after each one. I'll be sure to post the results.

    thanks , that would be great as there are plenty of others with "strange" no internet issues here on Ten Forums too.

    KB.
      My ComputerSystem Spec
  7.    22 Sep 2016 #37
    Join Date : Sep 2016
    Posts : 20
    windows 10
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Kbird View Post
    thanks , that would be great as there are plenty of others with "strange" no internet issues here on Ten Forums too.

    KB.
    Alright I went through and one by one re-enabled all the services and the internet is still working.
    I'm going to go ahead and leave them all enabled and if it cuts out on me again I'll disable them one by one and see what was causing it.

    I'll be sure to post the results on here if that happens.
    In the mean time at least the problem is narrowed down to the services and the easy fix is to disable all the non microsoft ones.
      My ComputerSystem Spec
  8.    22 Sep 2016 #38
    Join Date : Jun 2016
    Posts : 1,462
    Win10 1607

    Quote Originally Posted by philness View Post
    Alright I went through and one by one re-enabled all the services and the internet is still working.
    I'm going to go ahead and leave them all enabled and if it cuts out on me again I'll disable them one by one and see what was causing it.

    I'll be sure to post the results on here if that happens.
    In the mean time at least the problem is narrowed down to the services and the easy fix is to disable all the non microsoft ones.

    the Story gets "Stranger"....... sounds like turn them off and on again has reset something....good news....

    you should check with your ISP if IPV6 is available , at least for me I had to enable it on my Router as it was off by default . My ISP has it if you are on Fibre but does not advertise that fact.....
      My ComputerSystem Spec

 
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234


Similar Threads
Thread Forum
Solved Can't Access Network Shared Folders With Android Phone Connected WIFI
5 PCs Connected to Local Network: 1- Win10 Home - V.1511 10586.545 2- Win10 Pro - V.1511 10586.545 2- Win10 Pro - v.1607 14393.105 Win10 v.1511 Home, 2 - Win10 Pro V.1511, and 1- Win10 Pro v.1607 are all hard wired Ethernet. 1-...
Network and Sharing
Network Sharing Centre says Not connected, but PC has internet access?
I have a Win10 Pro machine upgraded from Win7 Ultimate. All was well with Win10 until the network and sharing centre stopped believing I was connected to the internet, despite being able to connect just fine. That is, the "View your active networks"...
Network and Sharing
IPv4 Connectivity: No network connection-- any lasting solutions?
I have Windows 10 laptop hooked up to an ethernet connection which has been working well for the past 6 months. On 2/18/16 it stopped working. I traced the problem to the Qualcomm Atheros network Controller/ Killer E2200 Gigabit Ethernet Controller:...
Network and Sharing
Ipv6 intermittent network access
Hi, if anyone can help it would be appreciated. I have looked around online, but don't see exactly the same issue elsewhere. For a few days - possibly since I switched from McAfee to Bitdefender Internet Security, I have intermittently been...
Network and Sharing
Solved IPv6 Connectivity: No network access
I'm not that computer savvy and I've been going through forums but nothing is working to get my computer to connect to the internet again. It was working fine yesterday so I have no idea what changed. All other devices can connect. Using my laptop...
Network and Sharing
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:47.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums