Windows 10: Lost home network in build 10074 Solved

Page 1 of 3 123 LastLast
  1.    03 May 2015 #1

    Lost home network in build 10074


    I have a home network - not homegroup - that was working fine until build 10074. I have checked the workgroup name and have re shared some files/folders. This Win 10 refuses to appear in the network even on the win 10 pc. Any ideas?

    Wireless internet connection is OK.
    ---------------------------------------------
    Solved by installing Windows 10 build 10061 from an iso file.
    -------------------------------------------------

    Will now try build 10074 again on another partition from an iso file.

    10074 still does not show anything in "Network" even after sharing.
    ----------------------

    Eureka! See solution below.
    Last edited by oldtraveler; 04 May 2015 at 09:35. Reason: SOLVED
      My ComputerSystem Spec

  2.    03 May 2015 #2

    Reboot all machines


    oldtraveler said: View Post
    I have a home network - not homegroup - that was working fine until build 10074. I have checked the workgroup name and have re shared some files/folders. This Win 10 refuses to appear in the network even on the win 10 pc. Any ideas?

    Wireless internet connection is OK.
    Check that all devices have same workgroup
    All devices have shares
    Shut down and cold boot all devices.
    Worked for me.............
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 2,033
    Ubuntu14.04x64 MintMate17x64 Win10Prox64
       03 May 2015 #3

    If you wish, you can try the followings:

    1. Win+X -> Control Panel->Network and Sharing Center->Change Adapter Settings
    2. Right click on the Network Adapter->Properties
    3. Click to select Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -> Properties ->Advanced->WINS
    4. Click to select "Enable NetBIOS over TCP/IP" then click OK.
      My ComputerSystem Spec

  4.    04 May 2015 #4

    topgundcp said: View Post
    If you wish, you can try the followings:

    1. Win+X -> Control Panel->Network and Sharing Center->Change Adapter Settings
    2. Right click on the Network Adapter->Properties
    3. Click to select Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -> Properties ->Advanced->WINS
    4. Click to select "Enable NetBIOS over TCP/IP" then click OK.
    Thank you. Your #3 above led to the solution for build 10074. After I put a check in Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) it worked.
      My ComputerSystem Spec


  5. Posts : 2,033
    Ubuntu14.04x64 MintMate17x64 Win10Prox64
       05 May 2015 #5

    Great. Glad you got it sorted !!!
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 1
    windows 10 preview
       05 May 2015 #6

    Hi i tried your solution


    But i din't work its still said limited connectivity or no connectivity any other solutions? please help
      My ComputerSystem Spec

  7.    18 May 2015 #7

    ok, i will give this a try, but on the build 10061 it works fine without making any changes.

    Jeff
      My ComputerSystem Spec


  8. Posts : 21,767
    Dual boot - Win 10 Pro & Win 10 Insider (and a sprinkling of VMs)
       18 May 2015 #8

    Make sure these are all set....

    Click image for larger version. 

Name:	2015-05-18_07h00_31.png 
Views:	246 
Size:	123.1 KB 
ID:	19259
      My ComputersSystem Spec

  9.    18 May 2015 #9

    Yes Tomcat, always.

    But bad news, went back to a recovery from 06/05 which was not good, so i did an undo and now i cannot go back to the build 10074.

    MS tells me that that version is no longer on the system......

    Jeff
      My ComputerSystem Spec

  10.    19 May 2015 #10

    My question is, why the heck don't they enable this by default? I was banging my head against the wall trying to figure this crap out and I've worked in IT for 15 years. How the heck is the standard user supposed to network their machines without this enabled and what purpose does disabling it serve?
      My ComputerSystem Spec


 
Page 1 of 3 123 LastLast

Related Threads
I'm on build 10122. After an hour or so of operation I lose all network access by Ethernet using the built-in Broadcom NetLink Gigabit adapter. If I plug in a USB WiFi adapter all network and internet access is okay. Reboot and the Ethernet access...
Hi I just installed the Win 10 Home 64 Bit Insider Preview Build 10130 about a week ago and had issues with it not allowing any updates other than for some of my hardware drivers and MS Defender updates (I am aware of the KBXXXXX patch to address...
Solved Lost visual of Network PC's in Network and Sharing
Lost networking again...the machine can't even see itself...all this happens when I reboot Saw the network when I installed last night, then I rebooted last night lost the network... This morning it couldn't see itself. Frustration x 10 :sarc: ...
I lost the network setting (beside the clock) and not able to close the wired network properly (don't have the wireless, took out the card). I have the 10074 version. Not able to do a print screen (screen shot) to show you the white screen that...
I can no longer see my Network Attached Storage in this build(10049) Enterprise. I have Network Discovery enabled and can get to the device by IP Address in a browser but am unable to map a drive to any share. Anyone else having these issues. I have...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 10:44.
Find Us