USB drive on TP Link router not accessible to only one laptop


  1. Posts : 6
    Windows 10 Home
       #1

    USB drive on TP Link router not accessible to only one laptop


    All laptops but one can access the USB drive on \\tplinklogin.net. All other devices have no problem either, phones etc.
    The error message reads:
    USB drive on TP Link router not accessible to only one laptop-2016_07_24_23_54_541.png
    The laptop has been away for over a month on another network and I suspect the access has been disabled due to that. Any suggestions?
      My Computer


  2. Posts : 6,907
    windows 10
       #2

    Welcome to the forum can you first try by its ip see if that work ie \\192.168.1.0\volume1
      My Computer


  3. Posts : 8,622
    Mac OS Catalina
       #3

    Would help to know the model number of your router current firmware installed & version of the router. Also need the mfg and model of the USB drive.
      My Computer


  4. Posts : 6
    Windows 10 Home
    Thread Starter
       #4

    update for Samuria


    Samuria said:
    Welcome to the forum can you first try by its ip see if that work ie \\192.168.1.0\volume1
    Thanks Samuria,
    I do not think it is a pingable device as it is just a hard drive attached to the router. The router of course (default gateway) pings very nicely.
    Like I said, All other devices can access this drive. Using Chrome to access \\192.168.0.1\volume1 does work. So it may be something to do with the drive mapping, T Drive, and the other disc, Volume 9 is U Drive
    Last edited by Angata; 24 Jul 2016 at 19:39. Reason: correction
      My Computer


  5. Posts : 6
    Windows 10 Home
    Thread Starter
       #5

    bro67 said:
    Would help to know the model number of your router current firmware installed & version of the router. Also need the mfg and model of the USB drive.
    Archer C7 v1 latest firmware installed.
    The other laptop is a cloned hard drive of this one so all settings are pretty much the same.
    This laptop is an ASUS GL752W. It has to be a windows 10 issue, I reckon. I'm running Avast professional antivirus. I disabled the firewall and it makes no difference. My OS is Windows 10 on all devices, this one is windows home, the others are windows 10 professional or enterprise. Things were working fine until the month away from this server.
      My Computer


  6. Posts : 6,907
    windows 10
       #6

    the \\tplinklogin.net. isnt being picked up via dns or netbios that is the problem as a quick fix you could put it in the host file
      My Computer


  7. Posts : 6
    Windows 10 Home
    Thread Starter
       #7

    Samuria said:
    the \\tplinklogin.net. isnt being picked up via dns or netbios that is the problem as a quick fix you could put it in the host file
    Thanks Samuria,
    Could you elaborate how you would do that please?
    I'll give it a shot.
      My Computer


  8. Posts : 6
    Windows 10 Home
    Thread Starter
       #8

    Samuria said:
    the \\tplinklogin.net. isnt being picked up via dns or netbios that is the problem as a quick fix you could put it in the host file
    This may have indeed been the issue. I entered the IP address in the run line instead of the url that Tp Link instruct, that is: \\192.168.0.1\volume1 instead of \\tplinklogin.net
    The drive showed up in the network section of windows explorer instead of the local drive section. I've mapped it, again with the same drive letters the other machines are using and it is working perfectly. I cannot get it to fail.
    Consider this solved! Thank you.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:12.
Find Us




Windows 10 Forums