1.    30 May 2016 #1
    Join Date : May 2016
    Posts : 12
    Windows 10 Enterprise

    Netgear Nightawk wi-fi install


    Mornin all , when I try to install a Netgear Nighthawk AC1900 Modem Router , the Wi-Fi light stays amber all the time when its supposed to be white . In the booklet that came with it , it says if the Wi-Fi light does not light white press the Wi-Fi on/off button which I tried quite a few times but with no luck . When I try to connect I get Checking network requirements . It seems to connect because if I want to try it again I have to disconnect it first . I bought the item in Nov 2015 but just used the router that came with the provider . Thank you . Nettle .
      My ComputerSystem Spec
  2.    30 May 2016 #2
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 9,552
    Windows 10 Pro

    Does http://www.routerlogin.net/
    bring up the router admin page?
      My ComputerSystem Spec
  3.    30 May 2016 #3
    Join Date : May 2016
    Posts : 12
    Windows 10 Enterprise
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by NavyLCDR View Post
    Does http://www.routerlogin.net/
    bring up the router admin page?
    Hello NavyLCDR , there is supposed to be a genie screen to log onto the modem / router and help you connect to the internet but I never noticed it , even though I tried to launch the web browser. Will I be able to log onto proxyservr.info if I set-up the Netgear Nighthawk Modem Router again .
      My ComputerSystem Spec
  4.    30 May 2016 #4
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 9,552
    Windows 10 Pro

    I would press the reset button on the Netgear router with a paper clip or thumbtack:

    You can return the router to its factory settings. Use the end of a paper clip or a similar object to press and hold the Reset button on the back of the router for at least seven seconds. The router resets, and returns to the factory configuration settings shown in the following table.

    Make sure you have the cable between the router and the modem connected to the correct ports. I would also reset the internet modem, usually unplugging the power cable for a few seconds and then plugging it back in will work. Does your laptop have an Ethernet (wired) network connection? It's best to start with the laptop plugged into a lan port on the router with a cable. Then go to http://www.routerlogin.net/ on your browser and that should get you into the Netgear's setup genie.

    I believe after the router is reset, it also creates a default WiFi signal as well that can be used for the initial setup if you can't connect to it with a cable.
      My ComputerSystem Spec
  5.    01 Jun 2016 #5
    Join Date : May 2016
    Posts : 12
    Windows 10 Enterprise
    Thread Starter

    Hello all , when I logon to windows 7 and type http://www.routerlogin.net I get the screen guide where I 'v tried lots of times to put the user name and password in that is on the router itself , but with no luck . i'v even tried my own user name on the guide also putting them in reverse order but still no good . On windows 10 I get a blue box with Microsoft edge on the top ,saying The server routerlogin.net is asking for user user name and password the server is Netgear D7000 .Your user name and password will be sent using basic authentication on a connection that isn't secure .
    I also get 401 access denied
    and 401 Unauthorized . The client has not sent the correct authentication .
    But once again I tried both password and name in reverse and forward just to make sure I had the right name and password in the right box , I even tried my own user name . The Wi-Fi light is still amber , and I have not tried to re-set the router back to factory settings .
      My ComputerSystem Spec
  6.    01 Jun 2016 #6
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 9,552
    Windows 10 Pro

    Quote Originally Posted by NettleWarbler View Post
    and I have not tried to re-set the router back to factory settings .
    Well, that's what I would do next.
      My ComputerSystem Spec
  7.    04 Jun 2016 #7
    Join Date : May 2016
    Posts : 12
    Windows 10 Enterprise
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by NavyLCDR View Post
    Well, that's what I would do next.
    Afternoon NavyLCDR what if I have to return it , wont it matter if its been re-set ?? .
      My ComputerSystem Spec
  8.    04 Jun 2016 #8
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 9,552
    Windows 10 Pro

    Quote Originally Posted by NettleWarbler View Post
    Afternoon NavyLCDR what if I have to return it , wont it matter if its been re-set ?? .
    No, it won't matter if it was reset.
      My ComputerSystem Spec
  9.    04 Jun 2016 #9
    Join Date : Oct 2013
    Penns Forrest
    Posts : 3,506
    Win_8.1-Pro, Win_10.1607-Pro, Mint_17.3

    Quote Originally Posted by NettleWarbler View Post
    Hello all , when I logon to windows 7 and type http://www.routerlogin.net I get the screen guide where I 'v tried lots of times to put the user name and password in that is on the router itself , but with no luck . i'v even tried my own user name on the guide also putting them in reverse order but still no good . On windows 10 I get a blue box with Microsoft edge on the top ,saying The server routerlogin.net is asking for user user name and password the server is Netgear D7000 .Your user name and password will be sent using basic authentication on a connection that isn't secure .
    I also get 401 access denied
    and 401 Unauthorized . The client has not sent the correct authentication .
    But once again I tried both password and name in reverse and forward just to make sure I had the right name and password in the right box , I even tried my own user name . The Wi-Fi light is still amber , and I have not tried to re-set the router back to factory settings .
    Netgear routers admin pages
    192.168.1.1
    -- OR --
    192.168.0.1

    Theses addresses also work on Netgear Routers
    http://www.routerlogin.net
    -- OR --
    http://www.routerlogin.com


    Username: admin
    Password: password

    There also might be a sticker on the router with login info
    Last edited by Slartybart; 04 Jun 2016 at 23:10.
      My ComputerSystem Spec
  10.    08 Jun 2016 #10
    Join Date : May 2016
    Posts : 12
    Windows 10 Enterprise
    Thread Starter

    First of all , I reset netgear with a halved cocktail stick . At first I didn't think it had worked the Wi-Fi light was still amber . But when I came downstairs all the lights were white . I put all the Pre-set wireless settings as they were on the router . Capitals for the Networks name ( SSID ) and small letters for the Network Key ( password ) . All I got was Applying Internet Connection Settings on windows 10 I tried loads of times , I then went too windows 7 . I got 2 long boxes with ISP User name , and Password underneath . I then got an error page ( that's what I think it was . ) It said BT Home your Gateway into BT . If you've reached this page its because of , and it loaded loads of reasons . So i'm back to PlusNet Hub One .I will probly have to get a BT engineer out if I want it setting up . So failed again ALL the lights were white though on the router if only I'd been smart enough to set it up .
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Netgear DG834G as a WAP
setting the country and security level etc seems a bit flaky in this router, keeps losing settings, even after apply...sometimes the password option window doesnt appear.....I eventually got the settings to stick, logged out ( maybe this is the...
Network and Sharing
Adding a Netgear Wireless Adapter to a Windows 10 PC
Hi I have been connecting my PC to my router via a Ethernet cable and have had no issues but I want to move the PC to another room and run it off a wireless adapter. I tried a TP-Link USB adapter but it didn't work so I switched it for a Netgear...
Network and Sharing
Cant access Netgear stora RN104 after clean install of W10
Hi I have done a clean install of windows 10 PRO 64bit and now I cannot access my STORA. I did an upgrade from windows 7 on my sons PC and his works fine we can still access the stora from our phones and TV. I can gain access to one drive at a time...
Network and Sharing
Slow Wifi on TP-Link WDN4800 and/or Netgear AC6210 for Windows 10
Hi guys, Was looking to try Windows 10 again and was wondering if anybody had success using Asus products on Windows 10. Previously, I had tried both my NetGear AC6210 usb adapter and my TP Link WDN4800 PCI card. Now when installing the drivers...
Network and Sharing
W10 Kills Connection Realtek\Netgear Network Adaptor /w XP Quad Boot
Hi All. I run a Quad Boot Menu. Windows XP Home, Windows 7 Home Premium, Windows 8.1 Pro and Windows 10 Pro. All 3 previous OS versions worked fine from the menu till I added the Windows 10 OS to that same menu. When restarting or rebooting FROM...
Network and Sharing
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:08.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums