Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
  1.    01 Apr 2015 #21
    Join Date : Aug 2014
    Posts : 781
    Win 10
    Thread Starter

    AP wasn't on at first. It was on later on when we tried to connect things up.

    We gave up trying to get everything connected to the Internet that needs to be connected to it.

    I'll try again in the morning. Right now, the original router he bought is the only router connected to anything.

    Some of the hardware connected to my new router, some only wanted to look for the old router, etc. It is a mess.
      My ComputerSystem Spec
  2.    01 Apr 2015 #22
    Join Date : Nov 2013
    Toronto
    Posts : 4,660
    Win 10 Pro x64

    Quote Originally Posted by jimjoe View Post
    AP wasn't on at first. It was on later on when we tried to connect things up.

    We gave up trying to get everything connected to the Internet that needs to be connected to it.

    I'll try again in the morning. Right now, the original router he bought is the only router connected to anything.

    Some of the hardware connected to my new router, some only wanted to look for the old router, etc. It is a mess.
    You have to delete the connection info of the old router on your devices.
      My ComputerSystem Spec
  3.    02 Apr 2015 #23
    Join Date : Aug 2014
    Posts : 781
    Win 10
    Thread Starter

    I can connect, then it cannot find, the Netgear router when I plug an Ethernet cable between my laptop and the Neatgear router.

    Is it my firewall ?
      My ComputerSystem Spec
  4.    02 Apr 2015 #24
    Join Date : Nov 2013
    Toronto
    Posts : 4,660
    Win 10 Pro x64

    Quote Originally Posted by jimjoe View Post
    I can connect, then it cannot find, the Netgear router when I plug an Ethernet cable between my laptop and the Neatgear router.

    Is it my firewall ?
    How are you using the Netgear router? is it connected to the main router (as access point) or directly to the modem?
      My ComputerSystem Spec
  5.    02 Apr 2015 #25
    Join Date : Aug 2014
    Posts : 781
    Win 10
    Thread Starter

    I've tried both. Neirher works.

    I did notice the Netgear has a different IP address than the Cisco. So this morning I was going to change the Neatgeat IP address to the same range as the Cisco one. As I was looking through the menus on the admin pages, I got disconnected and have not been able to connect back.

    Even when I disable AVG Internet Security, it stil lcan be found in Task Manager. So I may just disconect from the Internet, uninstall AVG, try to configure the darn Neatgear router, then put verythnig back. If I still get 'unable to locate' with an Ethernet cable connectnig the laptop and the router, I'll just hammer out the router and/or the laptop and move on with my life.
      My ComputerSystem Spec
  6.    02 Apr 2015 #26
    Join Date : Nov 2013
    Toronto
    Posts : 4,660
    Win 10 Pro x64

    Quote Originally Posted by jimjoe View Post
    I've tried both. Neirher works.

    I did notice the Netgear has a different IP address than the Cisco. So this morning I was going to change the Neatgeat IP address to the same range as the Cisco one. As I was looking through the menus on the admin pages, I got disconnected and have not been able to connect back.

    Even when I disable AVG Internet Security, it stil lcan be found in Task Manager. So I may just disconect from the Internet, uninstall AVG, try to configure the darn Neatgear router, then put verythnig back. If I still get 'unable to locate' with an Ethernet cable connectnig the laptop and the router, I'll just hammer out the router and/or the laptop and move on with my life.
    If you are connecting the Netgear directly to the Cisco, first you have to make sure that the Netgear is in AP or Bridged mode. To do that, you have to disconnect the Cisco first and connect the Netgear first so you can access the admin page to change it to AP or Bridged mode. Just leave the IP range. It shouldn't be the same range because it's 2 separate routers (ex. 192.168.1.x and 192.168.100.x)
    When you connect the Netgear to the Cisco, don't use the WAN port. Use one of the ports labeled 1,2,3 & 4 on the Netgear.
      My ComputerSystem Spec
  7.    02 Apr 2015 #27
    Join Date : Aug 2014
    Posts : 781
    Win 10
    Thread Starter

    The Netgear is coming up 10.0.0.1 and I have no idea why. I had them Ethernet cabled together yesterday. The Cisco had no internet connection, local only. I don't know if Netgear router had AP or not on at the time. I didn't see a Bridged anything in the menus.

    But I cannot change anything due to something blocking me from getting to the Netgear router even via direct cable from my laptop.
      My ComputerSystem Spec
  8.    02 Apr 2015 #28
    Join Date : Nov 2013
    Toronto
    Posts : 4,660
    Win 10 Pro x64

    Quote Originally Posted by jimjoe View Post
    The Netgear is coming up 10.0.0.1 and I have no idea why. I had them Ethernet cabled together yesterday. The Cisco had no internet connection, local only. I don't know if Netgear router had AP or not on at the time. I didn't see a Bridged anything in the menus.

    But I cannot change anything due to something blocking me from getting to the Netgear router even via direct cable from my laptop.
    There should be a hard reset button on the Netgear somewhere in the back. Use a paper click to reset it. When you changed the IP range, something probably went wrong.
      My ComputerSystem Spec
  9.    02 Apr 2015 #29
    Join Date : Nov 2013
    Toronto
    Posts : 4,660
    Win 10 Pro x64

    This is the setting you need to do first..

    Click image for larger version. 

Name:	AP_mode1.jpg 
Views:	17 
Size:	108.2 KB 
ID:	15928





    Of course Cisco should be connected to the internet if you want the Netgear to connect to the internet,too.
      My ComputerSystem Spec
  10.    02 Apr 2015 #30
    Join Date : Aug 2014
    Posts : 781
    Win 10
    Thread Starter

    I haven't been able to change anything on the Netgear, and I cannot log into the admin page to do anything.
      My ComputerSystem Spec

 
Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Recording Game Footage
Using W10 and I am really impressed with it so far. The issue I am having is that I have tried using my normal recording software which is Xsplit but it wont record, neither will Fraps, any help on this would be appreciated, thanks in advance.
Gaming
Solved Desktop icons with blank square
Installed W10 8 days ago Today after a restart some of my desktop icons have a white square in front of them I made the view on large icons , normaly i use smal then only the white square is showing I tryed an icon-cache-rebuild without success ...
General Support
Changing the trigger distance for autohide taskbar
Is it possible at all to change this? I have my taskbars on the inside edges of my two monitors, but when I try and bring up the taskbar it requires me to almost have the mouse on the other screen before it will unhide.
General Support
Solved Windows Defender claims malware
Just by starting up I.E., Windows defender claims that it is taking action to clean delete malware. I have ran WD, Malwarebytes etc with no problems. Antisuperspyware claims "Trojan agent/gen-downloader" and adware.dealply/variant claims they...
AntiVirus, Firewalls and System Security
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:51.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums