1.    17 Apr 2016 #1
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 436
    Windows 10 Pro 64-bit

    Missing Protocols & "Turn on TLS 1.0 ..."?


    Forgive me but I'm on an incredibly flaky connection at the moment, so can't do a forum search...

    Did the "Missing Protocols" issue ever get sorted? I'm sometimes getting this error, and now a new one: "Turn on TLS 1.0, TLS 1.1 and TLS 1.2 in Advanced settings ...", needless to say they are already on.

    I did try a fix for missing protocols that removed the Winsock and Winsock2 registry entries, this seemed to break everything!
      My ComputerSystem Spec
  2.    17 Apr 2016 #2
    Join Date : Oct 2014
    Trnava
    Posts : 2,944
    10.4 Home 1709 x64

    Try those commands:

    netsh winsock reset

    netsh int 6to4 reset all
    netsh int httpstunnel reset all
    netsh int ip reset all
    netsh int isatap reset all
    netsh int portproxy reset all
    netsh int tcp reset all
    netsh int teredo reset all

    Quote Originally Posted by nigelmercier View Post
    Did the "Missing Protocols" issue ever get sorted?
    People reported, that disabling NetBIOS and LMHOSTS Lookup helped.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails netbios-disable.JPG  
      My ComputerSystem Spec
  3.    17 Apr 2016 #3
    Join Date : Jun 2014
    Posts : 555
    Microsoft Windows 10 Pro 64-bit

    Quote Originally Posted by nigelmercier View Post
    Forgive me but I'm on an incredibly flaky connection at the moment, so can't do a forum search...

    Did the "Missing Protocols" issue ever get sorted? I'm sometimes getting this error, and now a new one: "Turn on TLS 1.0, TLS 1.1 and TLS 1.2 in Advanced settings ...", needless to say they are already on.

    I did try a fix for missing protocols that removed the Winsock and Winsock2 registry entries, this seemed to break everything!
    I find myself on a flaky connection with Windows 10 myself and the only way I have found to fix TLS issues is to press the F5 key or Ctrl + F5 Keys ((refresh) or (forces the Cache to clear)) until the connection becomes stable.

    You may want to copy @TairikuOkami answer and put it in a file to know what to do if your Lan or Wlan card has severe troubles.
    Last edited by sml156; 17 Apr 2016 at 21:46. Reason: Beacuse I can
      My ComputerSystem Spec
  4.    19 Apr 2016 #4
    Join Date : Apr 2016
    Posts : 2
    windows 10

    how to get to that point? ive tried EVERY elevated cmd prompt out there only to have NOTHING WORK but a router reset. i dont have access to the router and last time about 3 days ago when it happened i had to WAIT 5-6 HOURS before getting it reset and back up and running. asking to get it reset at this hour and again will only be cause for drama, false accusations and blame against me no matter if i have NO ISSUES with using my wifi hotspot on my phone to show its NOT the laptop, be told " well all the lights r on so theres nothing wrong with it " and have to waste data from my phone till it is fixed again when im PAYING RENT THAT INCLUDED INTERNET! hes not getting his 25 for the 425 i pay him for rent because im gonna need it to pay for using INTERNET that was SUPPOSED to be INCLUDED!
    Quote Originally Posted by TairikuOkami View Post
    Try those commands:

    netsh winsock reset

    netsh int 6to4 reset all
    netsh int httpstunnel reset all
    netsh int ip reset all
    netsh int isatap reset all
    netsh int portproxy reset all
    netsh int tcp reset all
    netsh int teredo reset all


    People reported, that disabling NetBIOS and LMHOSTS Lookup helped.
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
"one or more network protocols are missing on this computer"
This happened after the latest major update. I've tried the following steps with no success 1) sfc /scannow. This showed no errors 2) netsh advfirewall reset netsh int ip reset*** netsh int ipv6 reset netsh int ipv4 reset netsh winsock reset...
Network and Sharing
Solved Yet another "One or more network protocols are missing"
I'm running Win 10 and had a power outage/hard shutdown. On restarting, the network connection was broken. I'm running on hardwire with a Realtek PCIe GBE Family Controller. I've been troubleshooting this for days now, so it's hard to recall where...
Network and Sharing
Oh no "One or more network protocols is missing on this computer"
I've heard about this a lot and have never seen a solid solution, it's happening off and on for me now on my desktop and I'd like to get it fixed before it becomes a problem. It started lessish than a week ago I think? I was able to hit...
Network and Sharing
Solved No URL protocols work (http, steam, ms-settings, ...) - "OS can't run"
EDIT: Solved! The second error message I found (about missing ordinal #581 in ieframe.dll) was the clue I needed. The problem happened because I had IE Dev Preview installed. It's an App-V package and it can be easily uninstalled by running these...
Performance & Maintenance
Facebook Chat Is Missing "Web" and "Mobile"
Ever since I upgraded to Windows 10 earlier, the Facebook chat doesn't show whether someone's online on Web or on Mobile, no matter which browser I use. It used to show this in Windows 7, but from what I've seen, it's gone in Windows 8, too.
Browsers and Email
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 10:22.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums