1.    19 Mar 2016 #1
    Join Date : Mar 2016
    Posts : 5
    Windows 10

    Unidentified Network/Ethernet doesn't have a valid IP configuration


    Alright, so I've been following all of the 100k other post about this and it's gotten me nowhere, so I figure I'll post and hopefully get more direct help.

    Having the "Ethernet doesn't have a valid IP config" problem totally out of nowhere. My Windows 10 PC is a new build, and I'm currently using a Windows 7 wifi laptop to tether internet TO the Win10. It was previously working, and then just stopped totally.

    I've done numerous CMD resets, driver checks, uninstall/reinstalls of adapters to no avail. I'd appreciate ANY help!
    Last edited by xxmattattackxx; 19 Mar 2016 at 21:56.
      My ComputerSystem Spec
  2.    20 Mar 2016 #2
    Join Date : Mar 2016
    Posts : 5
    Windows 10
    Thread Starter

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : DESKTOP-DH3M75M
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Ethernet:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V
    Physical Address. . . . . . . . . : F8-32-E4-BD-B0-BD
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::446c:df6a:f31b:8865%14(Preferred)
    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.136.101(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 284701412
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1E-7B-01-2B-F8-32-E4-BD-B0-BD
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
    fec0:0:0:ffff::2%1
    fec0:0:0:ffff::3%1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter isatap.{BF88B0D8-A413-4C33-B390-8158BAE83361}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
      My ComputerSystem Spec
  3.    20 Mar 2016 #3
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 436
    Windows 10 Pro 64-bit

    Search this forum ...
      My ComputerSystem Spec
  4.    20 Mar 2016 #4
    Join Date : Jun 2014
    Posts : 557
    Microsoft Windows 10 Pro 64-bit

    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.136.101

    Means your not getting an address from your router, Disable and your Ethernet adapter for a few seconds then re-enable it, If that does not work turn your router off for about 10 15 seconds and then turn it back on see if that works.

    Post back if you need anymore help.
    Last edited by sml156; 20 Mar 2016 at 19:54.
      My ComputerSystem Spec
  5.    20 Mar 2016 #5
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 436
    Windows 10 Pro 64-bit

    What I meant was that by searching the forum the OP would find that many people have the same problem, with no one solution.
      My ComputerSystem Spec
  6.    20 Mar 2016 #6
    Join Date : Mar 2016
    Posts : 5
    Windows 10
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by nigelmercier View Post
    What I meant was that by searching the forum the OP would find that many people have the same problem, with no one solution.
    I've searched the forum and gone over many of the solutions and had no luck fixing the problem, so I'm looking for more direct help based on my setup, which I said at the beginning of the post.

    Quote Originally Posted by sml156 View Post
    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.136.101

    Means your not getting an address from your router, Disable and your Ethernet adapter for a few seconds then re-enable it, If that does not work turn your router off for about 10 15 seconds and then turn it back on see if that works.

    Post back if you need anymore help.
    Just to paint the picture a little better, my tether/internet chain is WiFi Router>WiFi Laptop(Host)>Ethernet cable>Desktop(Problem computer).

    I've reset and disabled the Ethernet adapter on both PC's probably in the 30's of times so far, as well as the laptops WiFi adapter. Trying a Router reset right now though.
      My ComputerSystem Spec
  7.    20 Mar 2016 #7
    Join Date : Mar 2016
    Posts : 5
    Windows 10
    Thread Starter

    Restarted the Router, no fix. ]:
      My ComputerSystem Spec
  8.    20 Mar 2016 #8
    Join Date : Mar 2016
    Posts : 5
    Windows 10
    Thread Starter

    FIXED IT. I have no true idea how, but I fixed it. I'm 99% sure the problem was from the Laptop (Host computer). Played around with the ipv4 and adapter settings and looked over and the Windows10 PC was good. Thanks for the replies.
      My ComputerSystem Spec
  9.    21 Mar 2016 #9
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 436
    Windows 10 Pro 64-bit

    Quote Originally Posted by xxmattattackxx View Post
    I've searched the forum and gone over many of the solutions and had no luck fixing the problem, so I'm looking for more direct help based on my setup, which I said at the beginning of the post...
    Apologies, I didn't understand what you meant. Glad you fixed it, but isn't it frustrating when you don't know how!
      My ComputerSystem Spec

 


Similar Threads
Thread Forum
Solved Ethernet doesn't have a valid IP configuration
So... I just updated from win 7 to win 10, as I got it for free. All went smoothly, but there was no ethernet connection. I'm running a custom built pc, connected to my router via ethernet cable. At first windows detected the cable, but said:...
Network and Sharing
Ethernet Cable doesn't have a valid IP configuration.
Where to start so to begin with my issues started when we got a new router. We had issues with the old one so we installed a new router and got it working fine WiFi worked alright but Ethernet would not connect it my computer when I ran the...
Network and Sharing
Ethernet does not have a valid IP configuration
Hi guys, I am running Windows 10 demo version. I have problems connecting to the net. I am shown the error along the lines of "Ethernet does not have a valid IP configuration". From command prompt I run "ipconfig/all" and here is the...
Network and Sharing
Solved Ethernet doesn't work (Unidentified network) YET Wi-Fi works...HEL
solved...
Network and Sharing
Solved Ethernet doesn't have a valid IP configuration
8 hours ago my computer was connected via Ethernet and functioning fine during online gaming. This morning approx. 4 hours ago I awoke to notice the computer updated and restarted during my sleep. Now the network icon has an exclamation mark and...
Network and Sharing
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:55.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums