Hello,

I am trying to connect a Windows 10 laptop to a WiFi network that is using a MAC address filter. When I attempt to connect Windows reports that it is "Checking network requirements". Then it reports that it "Cannot connect to this network". I have been able to connect dozens of other devices running everything from iOS to Android to Windows 7 with no problems. However, this is my first Windows 10 attempt. I am not sure what I am missing.

Things I have tried so far:


  • I have triple checked the MAC address to make sure I have the correct one.
  • Contacted the manufacturer of the router and applied the recommended firmware updates.
  • Checked the laptop manufacturer for driver updates for the wireless adapter
  • Turn off the MAC filter on the router


When I turn off the filter, the laptop connects immediately. That leads me to think that problem is a data entry error with the MAC address. To eliminate any possibility of error I cut and paste directly from what ipconfig reports as the MAC address for the wireless adapter. See below for details:

Code:
thernet adapter Ethernet:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
   Physical Address. . . . . . . . . : 1C-83-41-09-21-39
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Local Area Connection* 2:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : B4-6D-83-53-D9-BF
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wi-Fi:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3160
   Physical Address. . . . . . . . . : B4-6D-83-53-D9-BE
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Teredo Tunneling Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
I am using the MAC address for the Wireless LAN Adapter.

Thank you in advance for any information that you might have.

Timoteob