After upgrading to 10 PPPOE connection stops internet from working


  1. Posts : 4
    Windows 10
       #1

    After upgrading to 10, PPPOE connection stops internet from working


    Hello!
    I did my upgrade quite shortly ago.
    Basically before that upgrade I had 2 connections at the same time: Local Area Connection with Ethernet and my PPPOE connection as advised by my provider.

    I've been using my PPPOE connection for years to sidestep some connection issues especially with uPnP, but now my internet only works through Ethernet and when I also start in my dial-up section the PPPOE connection, Windows 10 reports the "no internet connection" problem.

    After using "Troubleshoot problems" it resets the required parts and reports solving "Gateway is not available" problem.

    1)I've already tried to reinstall all network drivers by deleting them first with device manager and through netcfg d in command line.
    2)I don't know if it helps but my BitDefender reports new adapters upon starting PPPOE: Teredo Tunneling and 6to4
    3)I already tried to set Local Area Connection to Home and my other connection to Public and also all other possible permutations of settings

    Any help is appreciated! Thanks!
    Last edited by MilkChocolate; 15 Jan 2016 at 07:33.
      My Computer


  2. Posts : 4
    Windows 10
    Thread Starter
       #2

    After trying out more options I think that my problem is with "use default gateway on remote network" option in adapters not working properly - without it PPPOE connection works.

    But I need it.
    Does anyone, by chance, have some advices?
    Last edited by MilkChocolate; 12 Jan 2016 at 12:20.
      My Computer


  3. Posts : 9
    windows 10 64 Beet
       #3

    Set the router/modem to dial/connect on its own, so it does not depend on anyting to connect.
      My Computer


  4. Posts : 4
    Windows 10
    Thread Starter
       #4

    gl3nborj said:
    Set the router/modem to dial/connect on its own, so it does not depend on anyting to connect.
    That's how it is already - what I need is to make sure that PPPOE connection with "use default gateway on remote network" option works too . On its own having a working internet connection isn't enough for me, because I was using it to sidestep other hassle.

    Basically by doing so the data was sent one way or another and my uPnP or similar things managed to work better(or at all)
    Last edited by MilkChocolate; 15 Jan 2016 at 08:56.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:11.
Find Us




Windows 10 Forums