Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
  1.    25 Jan 2015 #11
    Join Date : Oct 2014
    Posts : 1,424
    win 10 Insider

    Thanks for the help, guys. My WD My Book Live could not be accessed. A Vista machine was fine but not this 9926 one.

    Tried the FW block of port 139 to no avail. Instant success after making the registry mod.

    Now I expect my backups to resume!
      My ComputerSystem Spec
  2.    26 Jan 2015 #12
    Join Date : Nov 2013
    Toronto
    Posts : 4,617
    Win 10 Pro x64

    This "share" issue is hit or miss.
    I did another clean install last night when the Action Center stopped working. Then cloned it to an SSD to keep the original installation in HDD as a backup.

    The cloned SSD is having the same share issue as stated above.
    Then I fired up the original installation on HDD and it was fine. It immediately connects with other PCs.
    So I re-cloned again the HDD and wiped out the same SSD. Everything is fine after re-cloning. Sharing is okay.
      My ComputerSystem Spec
  3.    26 Jan 2015 #13
    Join Date : Nov 2014
    Posts : 10
    windows 10 preview

    Quote Originally Posted by gmc View Post
    This fixed the issue:

    Using REGEDIT it's necessary to create a DWORD value called 'AllowInsecureGuestAuth' in HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters and set this new value to 1.
    give the man a cigar
      My ComputerSystem Spec
  4.    27 Jan 2015 #14
    Join Date : Aug 2014
    Australia, Adelaide
    Posts : 1,535
    W7 Ultimate SP1 (64 bit), LM 18.2 MATE (64 bit), W10 Home (64 bit)

    Thanks gmc


    Thanks gmc.

    Additional
    Other machines no longer appear in Network (File Explorer) but at least I can access them using their IP addresses now.
    Last edited by lehnerus2000; 27 Jan 2015 at 01:39.
      My ComputerSystem Spec
  5.    28 Jan 2015 #15
    Join Date : Oct 2014
    Posts : 114
    WIndows 10

    Quote Originally Posted by gmc View Post
    This fixed the issue:

    Using REGEDIT it's necessary to create a DWORD value called 'AllowInsecureGuestAuth' in HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters and set this new value to 1.
    Thanks for finding the registry update. It fixed my network problem with build 9926.
      My ComputerSystem Spec
  6.    28 Jan 2015 #16
    Join Date : Jan 2015
    Posts : 5
    Windows 10

    Shared Files


    Recently installed the Windows 10 Pro Technical Preview Evaluation copy, Build 9926 from using Windows 8.1 Pro. I am having difficulties getting my home network to appear on any of my computers and or Smart TV's. Have "dropped" my windows firewall *W-10) and Windows Defender and still can not visually see them on anything other than my server computer. I am able to access my network printers via the server; however, cannot see any videos, pictures, documents, etc. on any of the other computers via my network. Have double checked my AT & T Uverse wireless router and performed resets; however, still having the same problem. Not sure if it is because of the Windows 10 preview software not perfecting any network that is installed on it or not; however, I thought I would post it to see if anyone else is having difficulty with the same thing. Prior to installing Windows 10 was not having any difficulty what so ever with the network, so it is probably due to the new software that I upgraded to. Any advice would be appreciated.
      My ComputerSystem Spec
  7.    28 Jan 2015 #17
    Join Date : Oct 2014
    Posts : 114
    WIndows 10

    Quote Originally Posted by scellato View Post
    Recently installed the Windows 10 Pro Technical Preview Evaluation copy, Build 9926 from using Windows 8.1 Pro. I am having difficulties getting my home network to appear on any of my computers and or Smart TV's. Have "dropped" my windows firewall *W-10) and Windows Defender and still can not visually see them on anything other than my server computer. I am able to access my network printers via the server; however, cannot see any videos, pictures, documents, etc. on any of the other computers via my network. Have double checked my AT & T Uverse wireless router and performed resets; however, still having the same problem. Not sure if it is because of the Windows 10 preview software not perfecting any network that is installed on it or not; however, I thought I would post it to see if anyone else is having difficulty with the same thing. Prior to installing Windows 10 was not having any difficulty what so ever with the network, so it is probably due to the new software that I upgraded to. Any advice would be appreciated.
    I don't know if it will help you much but I have U-verse at the center of my home network and everything works after the registry change in this thread. After installing build 9926 I changed the workgroup name to match my other computers and the computer name. I also changed parameters in Network and Sharing Center. If you use homegroup you will need to adjust that in your new install. I don't use homegroup so I left the homegroup that was automatically assigned during the installation. I use user accounts and passwords instead of the homegroup.
      My ComputerSystem Spec
  8.    29 Jan 2015 #18
    Join Date : Jan 2015
    Posts : 1
    Windows 10

    Works for W10 -> NAS via VPN


    Quote Originally Posted by gmc View Post
    This fixed the issue:

    Using REGEDIT it's necessary to create a DWORD value called 'AllowInsecureGuestAuth' in HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters and set this new value to 1.
    Thanks for this. I was having the same problem trying to access a Netgear ReadyNas via a VPN.
      My ComputerSystem Spec
  9.    03 Feb 2015 #19
    Join Date : Feb 2015
    Posts : 52
    Windows 10 Home Edition

    Quote Originally Posted by gmc View Post
    Just upgraded to the latest build and find I can no longer connect to any samba shares. It worked fine on the previous build.

    Seems to be a common problem - anyone found a solution yet?
    "The account is not authorized to login from this station" - Microsoft Community


    "The account is not authorized to login from this station"
    The solution (without registry tweaks) appears to be to set up a password-protected user account on the network device containing your shares and then enter those account details (name and password) as a Windows Credential in the Windows 10 credential manager (which can be accessed through Control Panel). This works for Windows shares as well as samba
      My ComputerSystem Spec
  10.    03 Feb 2015 #20
    Join Date : Oct 2014
    Posts : 1,424
    win 10 Insider

    Thank you, Elizabeth, just removed my regedit and added the credential as advised and it works fine. Certainly a more elegant solution and, no doubt, how it is supposed to be done.

    Must remember this for the future!!
      My ComputerSystem Spec

 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Solved Build 10041 can't access win 8.1 shares
Since I updated to 10041 I can not get to my 8.1 notebook shares. No problem with access to the notebook from my Vista system and 10041 can access Vista and Mybooklive shares as before. When trying to access the notebook I get a Windows Security...
Network and Sharing
Build 10166 Shares still problem with NON Ms accounts
Hi there I can see shares between machines that are both logged on with Ms accounts, but if I have say 4 machines, 2 of which have local accounts and 2 logged on with Ms accounts - I can't access the LOCAL account shares from the machines logged...
Network and Sharing
Solved Wi-Fi able to see connections but cant connect. Build 10130
Hey guys, hoping someone could help. Wi-Fi is on and can see my router, when trying to connect I typed in the correct password, takes a while to get the network requirements. then states its "limited" with a yellow triangle. If i hover my mouse...
Network and Sharing
Solved Windows 10 Build 10061 will not connect to internet
Just upgraded from Windows 10 build 10056 to the new 10061 build. Cannot connect the my wired ethernet network adapter since upgrading....Project Spartan works just fine; however, Internet Explorer, Mozilla, Tor, etc will not connect. Resorted to...
Network and Sharing
9226 to 10014 not an option --- 4 me anyway
Tried to go to 10014, blue screen of death during install, anyway, have decided to build up a spare rig and have ago at a clean install, shame really, everything was going quite well with 9226. :mad:
Installation and Upgrade
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 02:58.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums