One or more network protocols are missing from this computer error

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast

  1. Posts : 8,622
    Mac OS Catalina
       #21

    MelRay it is a hit or miss. I got it one time when trying to install a piece of Foscam IP camera software. Nothing else did it on my testing unit.

    The SMB 2 & 3 issue was an easy fix.
      My Computer


  2. Posts : 57
    Windows 10 Home Edition
       #22

    chelso said:
    Lost sharing on my Mac Network side today 12/29, Windows side still worked.
    I remembered I had Avast update definitions & reboot, in the morning, Sharing unable to connect on my Mac immediately. After reboot, fine, but next time I powered on lost internet.
    Uninstalled Avast, regained Internet & Network Sharing.

    Re-installed Avast, updated definitions. Internet & network Sharing fine.
    i think mine stopped working too after i installed avast? that's the only correlation i have with this issue. i uninstalled it but that hasn't helped me..
      My Computer


  3. Posts : 57
    Windows 10 Home Edition
       #23

    i am having the same issue as OP more or less and i did make a thread No/Intermittent connection: missing proxies or unable to detect proxy - Windows 10 Forums but no one has been able to help me but am searching around for answers
      My Computer


  4. Posts : 8,622
    Mac OS Catalina
       #24

    arisutan the problem is that we cannot just nail the problem down to one particular service. Everyone is getting the problem with different software, or when they are just browsing the Internet.

    The proxy issue, you may have to start looking at 7 & 8 as the starting point.
      My Computer


  5. Posts : 16
    Windows 10
       #25

    Streamer said:
    Thanks everyone.
    Still no luck, fine if I connect VM hub in router/ modem mode.

    This is definitely a Windows 10 problem.
    (Resolved) Could not believe it, reinstalled TP-Link WDR3600 now internet working with VM modem.

    Hope this helps.
      My Computer


  6. Posts : 8,622
    Mac OS Catalina
       #26

    There is no software to install for that device. Are you stating that you went back into the Gateway settings and corrected whatever was wrong?
      My Computer


  7. Posts : 45
    Windows 10 Pro / Windows Server 2012 (VM)
       #27

    I personally think it's a bug in Windows 10 -- I have never seen this on other systems

    There is another post that describes clean out of old Network Adapter settings: Basics steps => Regedit =>HKLM =>System => Controlset001 =>Control =>Network =>[Look for key such as --- sample below]HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Network\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Expand each one => your looking for ones that expand to a Folder called "Connection" in side that folder it will give you the connection such as "Ethernet 1, WiFi, Bluetooth ect." match those with the ones in your Device Manager after un-hiding icon's options -- Then you have a chance at getting rid of some old network adapter files.

    If you don't understand what I am talking about -- "DO NOT ATTEMPT" -- messing with the Registry is serious stuff.
      My Computer


  8. Posts : 4
    Windows 10
       #28

    Same problem here.

    Accidently rebooted my computer => a few pending updates was installed/activated. After that, no network connectivity and I get the "One or more network protocols.....".

    I tried all actions proposed here and on other forums, nothing worked. This computer has been running without problems with W10 since I did the upgrade from W7 late november. Since there is nothing much done to the install, I decided to make a clean install....

    Downloaded the W10 iso, pushed it to a USB stick, formated the disk, installed. As soon as the network driver is installed, I get the same message again and no network access. Tried all trix and tips again, no success.

    => Now I have a close to brand new computer that cant run Windows 10.

    What to do next? The only thing I can think of is to install another NIC and see if that helps. The onboard Killer E220 seem to create problems for people.
      My Computer


  9. Posts : 1
    windows 10 pro
       #29

    Same thing happened to me yesterday. I bought a usb 3.0 ethernet dongle and plugged it in and had internet instantly. Now today Im getting intermittent on/off on/off. It doesnt even see the ethernet cable half the time. It goes through looking for problems, i plug the cable in, then it says network protocol missing. Just a heads up, you might not want to waste your time with a new nic it seems to infect it right away
      My Computer


  10. Posts : 1
    windows 10
       #30

    How to FIX One or more network protocols are missing / Windows sockets registry entries are missing - YouTube

    I tried the first one on this very simple the network cable was wonky!!
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:57.
Find Us




Windows 10 Forums