Windows 10: Windows 10 1511 Network Browsing Issue

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast

  1. Posts : 2,236
    Windows 10 Pro 64-bit 1607 (AE build 14393.1198)
       26 Nov 2015 #11

    During the upgrade from one build to the next all security settings are return to default. This means you have to go through all settings and change as appropriate.
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 48
    WIndows 10 Pro x64 version 1607 build 14393.447
       26 Nov 2015 #12

    spapakons said: View Post
    During the upgrade from one build to the next all security settings are return to default. This means you have to go through all settings and change as appropriate.
    I suppose you mean privacy settings, not security settings?

    Yes the privacy settings were all reset. However, I do not believe that these have anything to do with the problem at hand.

    I did not change any security setting in the first (build 10240) installation, and I assumed that the subsequent upgrades did not change anything either.

    Bart
      My ComputerSystem Spec

  3.    26 Nov 2015 #13

    Does net view give a 1231 error?

    Run Sysinternals' ShareEnum. It tells me I don't have a domain or a workgroup!

    All these errors are saying we can't communicate with the browser master I think. SMB version problem just introduced?
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 48
    WIndows 10 Pro x64 version 1607 build 14393.447
       27 Nov 2015 #14

    linw said: View Post
    Does net view give a 1231 error?

    Run Sysinternals' ShareEnum. It tells me I don't have a domain or a workgroup!

    All these errors are saying we can't communicate with the browser master I think. SMB version problem just introduced?
    Confirmed. ShareEnum on a Windows 7 VM on the same network shows all available servers and shares.

    Bart
      My ComputerSystem Spec

  5.    27 Nov 2015 #15

    But still the big question is why isn't everyone's network affected?
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 48
    WIndows 10 Pro x64 version 1607 build 14393.447
       27 Nov 2015 #16

    linw said: View Post
    But still the big question is why isn't everyone's network affected?
    Yes, AND why doesn't Microsoft have an update to solve this?

    Bart
      My ComputerSystem Spec

  7.    27 Nov 2015 #17

    That's another good question! After all, we have given them a lot of good info on where to look.

    The MS social network thread on this said that the info had been passed to the appropriate MS people.

    Strangely, I don't seem to have a master browser, now. That won't help.
      My ComputerSystem Spec

  8.    27 Nov 2015 #18

    I have done some more testing and, like others have said, it definitely seems to be a SMB version issue.

    If I turn off SMB 2&3 in the Lanman client I can then see all shared devices, including my NAS WD Mybooklive that was invisible since 10586. I can access the NAS shares also but I can't access the other device shares. I get the dreaded 80070035 error and that means that my Lanman client is asking the Lanman server to display its shares but because the SMB version is different, there is no communication and that results in the client issuing the 80070035 path not found error.

    I have tried various combinations but can't get it working as pre 10586.

    As far as I can see, all my five win 10 10586 comps have got messed up SMB versions hence a failure to communicate the shares.

    I have left my main comps in the mode where I can see the NAS and hope that MS will fix this soon.
      My ComputerSystem Spec


  9. Posts : 48
    WIndows 10 Pro x64 version 1607 build 14393.447
       30 Nov 2015 #19

    Today, I had two updates installed, KB3120677 and KB3118754. No solution for the browsing problem.

    Funny thing is that the new Update app is lying about the Update history. It says that KB3120677 was installed on November 25, but that only happened today. Good old Control Panel Update tells me the correct date.
    Well, may be the update arrived on November 25 and I rebooted this morning. I believe that the reboot date is more relevant.

    We continue waiting!

    Bart
      My ComputerSystem Spec

  10.    30 Nov 2015 #20

    Yep, we wait. Wonder how hard it is to see how to fix it considering it was fine pre 586?
      My ComputerSystem Spec


 
Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast

Related Threads
Hi, After I updated to the latest Windows 10 "upgrade" (Build 1511, 10586) released yesterday thru Windows Update, my system shows only the Wi-Fi icon on Taskbar instead of the Ethernet Network icon which it used to display earlier. I have a...
An annoying issue with 1511 clean installs in Installation and Upgrade
I just performed a clean install of 1511 on a machine that refused to update. The install went fine. However, I noticed the following curious thing: when I invoke context menu on the desktop and choose "Display settings" or "Personalize" commands...
After installing Windows 10 the wired Ethernet adapter is missing from the device manager. I found similar threads in the forum but most of the answers concern downloading of drivers for the adapter. My question is how do I download the adapter. One...
Hello, I just finished updating from Windows 7 to Windows 10. My PC has a dual NIC and I am connected to two subnets. I am fully able to browse subnet A, the same as I could in Windows 7. However, I am unable to automatically browse subnet...
Solved Wireless network issue in Network and Sharing
Hi, all. The PC often disconnects from wireless network. Besides the wireless network icon on the Taskbar often has a yellow exclamation mark. How can I deal with the issue?:sick:
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 10:02.
Find Us