1. Joined : Sep 2015
    Posts : 2
    Windows 10
       04 Sep 2015 #1

    Laptop keeps losing WIFI connection


    Hi all,

    Ever since I updated to Windows 10, my laptop struggles to hold a strong connection (sometimes any connection at all) to my Virgin Media router. Even if I am sitting in the same room as my router, the connection is weak and often disconnects, with a connection holding for anywhere between a few minutes and a few seconds. It is not my internet connection as far as I am aware, as my partner and I have no issues connecting other devices such as phones and tablets to this connection.

    Some info about the laptop;

    HP Pavilion Notebook 15
    Processor: Intel Core i3-4030U CPU @ 1.90GHz
    RAM: 8GB
    System type: 64-bit OS, x64-based processor

    Some info about the router and connection:

    SSID: virginmedia9926924
    Protocol: 802.11n
    Security type: WPA2-Personal
    IPv4 address: 192.168.0.8
    IPv4 DNS Servers: 194.168.4.100
    194.168.8.100
    Manufacturer: Broadcom
    Description: Broadcom BCM43142 802.11 bgn Wi-Fi Adapter
    Driver version: 6.223.215.14
    Physical address: ‎14-2D-27-DD-B8-E3

    Any help or suggestions would be greatly appreciated, thank you.
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Dec 2013
    England
    Posts : 839
    Windows IP 15014Windows 14393.693
       04 Sep 2015 #2

    Hi,
    Welcome to the forums, you could try switching your DNS to Open dns or google dns and see whether it improves, if it fails, download BCM43xxx drivers from station drivers and install, might help. You need to look for Driver version 7.12.39.18.
    http://smtp.station-drivers.com/inde...leinfo&id=1722
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Sep 2015
    Posts : 2
    Windows 10
       04 Sep 2015 #3

    brummyfan said: View Post
    Hi,
    Welcome to the forums, you could try switching your DNS to Open dns or google dns and see whether it improves, if it fails, download BCM43xxx drivers from station drivers and install, might help. You need to look for Driver version 7.12.39.18.
    http://smtp.station-drivers.com/inde...leinfo&id=1722

    Thanks for the quick response. I have changed to Open DNS, and I'm updating my drivers just now for good measure. Hopefully this will work!
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Mar 2015
    Philadelphia
    Posts : 1,077
    Windows 10 Pro x64
       04 Sep 2015 #4

    The driver update will likely solve the issue. DNS isn't really involved if the connection drops, because that is either going to be a driver issue or a compatibility issue with the router. That has happened before. When Windows 8 was release, many old Linksys routers weren't compatible and wouldn't allow devices to connect via Wi-Fi.
      My System SpecsSystem Spec


 


Similar Threads
Thread Forum
Solved Connection problems through WiFi
I think it's quite a weird problem : I've a desktop in my house which is connected to the router by LAN and I've a laptop,a smartphone which are connected to the router by WiFi. This morning, when I tried to Google something from my laptop, Firefox...
Network and Sharing
Issues with ethernet connection - internet slower than on WiFi
I have a desktop pc in room 1 which up until now has been connecting fine to the internet via WiFi from the router (DrayTek Vigor2710ne) in room 2. I was getting acceptable speeds using WiFi but in an effort to see if I could get a faster...
Network and Sharing
Use my laptop as a wifi AP?
I use wired ethernet on my laptop, so the wireless goes unused. Thus, I'm wondering if it's possible to set up my laptop as an AP, so that devices like my smartphone can get a better signal when plugged in for charging.
Network and Sharing
How to setup a WIFI connection.
I had upgraded to Win10, but it locked-up my monitor (don't ask), so I had to wipe the hard drive and reinstall Win8.1 in order to get my display to work. Before, in Win8.1 and in Win10, my internet connection was working. Now Win8.1 says "your PC...
Network and Sharing
WiFi connection lost between start and logon
When I start my computer I can see at the Windows logo screen that the WiFi is connected to my hub but as soon as I log in it drops the connection and I have to connect manually by entering the "key" even though I have ticked the box that says...
Installation and Setup
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:01.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums