Having trouble connecting to the Internet.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

  1. Posts : 101
    Windows 8.1 pro upgraded to Windows 10 pro
       #11

    thanks i just tested that out on mine.. even tho I'm on wifi public i switched on the find other pc option and poof I'm on a private network now... the options i said ignore
      My Computer


  2. Posts : 34
    Windows 10 Home Premium 64-bit
    Thread Starter
       #12

    icpwolverine said:
    open control panel
    open network and sharing center
    on the left click change adapter settings
    there should be at least 2 adapters
    one is Ethernet the other is wifi
    right click on the Ethernet adapter
    select properties
    look for the Internet Protocol tcp/ip4
    Attachment 33036
    highlight it and then select properties on the right

    Attachment 33037
    in the top section instead of obtain automatically select the other one
    set your ip address to something like 192.168.1.10
    subnet mask is usually 255.255.255.0
    gateway ip address usually its 192.168.1.1
    click ok
    ok again
    then close network and sharing center
    then reboot pc
    then see if itll connect
    if not unplug your router for a few seconds then plug it back in and give it a few minutes to cycle
    then try again
    networks are finicky beasts

    but if you are on a homegroup network the above will lose the homegroup connection
    Now it's saying "The default gateway is not available."
      My Computer


  3. Posts : 101
    Windows 8.1 pro upgraded to Windows 10 pro
       #13

    do what brummyfan suggested
      My Computer


  4. Posts : 34
    Windows 10 Home Premium 64-bit
    Thread Starter
       #14

    icpwolverine said:
    do what brummyfan suggested
    I don't have the option to do that.
      My Computer


  5. Posts : 34
    Windows 10 Home Premium 64-bit
    Thread Starter
       #15

    icpwolverine said:
    do what brummyfan suggested
    I have IPv6 enabled if that's of any issue.
      My Computer


  6. Posts : 34
    Windows 10 Home Premium 64-bit
    Thread Starter
       #16

    icpwolverine said:
    do what brummyfan suggested
    I just saw what brummyfam posted. I did that but to no avail.
      My Computer


  7. Posts : 34
    Windows 10 Home Premium 64-bit
    Thread Starter
       #17

    AMDISBETTER said:
    Now it's saying "The default gateway is not available."
    I don't have wifi on my Mobo, so I don't have a wifi adapter. Also, it did not work.
      My Computer


  8. Posts : 34
    Windows 10 Home Premium 64-bit
    Thread Starter
       #18

    icpwolverine said:
    do what brummyfan suggested
    I used my wired connection on my laptop, and it's doing the same thing as on my desktop. So it's my router/modem (I have a combination) doing the deed.
      My Computer


  9. Posts : 34
    Windows 10 Home Premium 64-bit
    Thread Starter
       #19

    brummyfan said:
    Hi,
    Go to settings, Network & Internet, click Advanced Options, select ON with radio button for Private network in Find Devices & Content.
    Attachment 33038
    I used my wired connection on my laptop, and it's doing the same thing as on my desktop. So it's my router/modem (I have a combination) doing the deed.\
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 04:12.
Find Us




Windows 10 Forums