Wifi icon not showing up in systems tray


  1. Posts : 1
    Windows 10 Home
       #1

    Wifi icon not showing up in systems tray


    Windows 10 Home Version 1703 OS Build 15063.608

    Hi, my wifi icon is not showing up in my systems tray. (It's not even in the expanded menu, and I have show network icon turned on.)

    Additionally, at the network and internet section of my settings page, it says that I am not connected to the internet

    Therefore I am unable to connect to a wifi network through the usual route. However, I can connect to a wifi network using the wifi icon on the bottom right in the lockscreen. My wifi is fine otherwise (I can access the internet).

    How to I fix this problem?
      My Computer


  2. Posts : 11,597
    Windows 10 Home x64 Version 21H2 Build 19044.1776
       #2

    How to Upload and Post Screenshots and Files - TenForumsTutorials

    You'll get more help if people can see your diagrams here.

    Denis
      My Computer


  3. Posts : 1,261
    Windows 11 25131.100)
       #3

    Go to Control panel-> Network and Internet-> Network and Sharing centre, click Change adapter settings in the left pane and post the snip.
    Wifi icon not showing up in systems tray-capture2.jpg
      My Computers


  4. Posts : 11,597
    Windows 10 Home x64 Version 21H2 Build 19044.1776
       #4

    Red,

    1 Is there some particular reason why you are still on Version 1703?

    2 Has this wifi icon ever operated normally?

    3 About "I have show network icon turned on" - no you have not - it's greyed out inidicating that it is not on & that something is stopping that setting being made. This problem might therefore be a driver issue.
    - Does Device manager show any errors for the wifi card?
    - Get the latest wifi driver from the computer maker's website and install it again [even if it is the same version as that already installed].
    - While you are there, check for any updated bios as well.

    4 If that does not resolve matters, consider these steps -
    Is the fault apparent during Safe mode as well?
    Have you run SFC?
    Have you run a Repair install?

    Denis
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 09:58.
Find Us




Windows 10 Forums