Internet not working (ethernet light blinking) after changing DNS

Page 2 of 2 FirstFirst 12

  1. Posts : 17,344
    Windows 11 Pro
       #11

    You can try this:
    How to Reset Your Entire Network in Windows 10 and Start From Scratch

    But I would also double check your physical network connections.
      My Computer


  2. Posts : 26
    Windows 10
    Thread Starter
       #12

    NavyLCDR said:
    You can try this:
    How to Reset Your Entire Network in Windows 10 and Start From Scratch

    But I would also double check your physical network connections.
    I had tried this already but gave it a shot again but nothing. I will install Windows LTSC now and hopefully everything works then
      My Computer


  3. Posts : 13,947
    Windows 10 Pro X64 21H1 19043.1503
       #13

    Add-on network card or are you using the on-board LAN?

    Open Device Manager, expand Network Adapters, post a screen capture. Mine looks like this, no yellow marks:

    Internet not working (ethernet light blinking) after changing DNS-image.png
      My Computers


  4. Posts : 26
    Windows 10
    Thread Starter
       #14

    Raiz said:
    I had tried this already but gave it a shot again but nothing. I will install Windows LTSC now and hopefully everything works then
    Well I reinstalled and the problem persists. Now I am thinking that the port is faulty but the timing is so weird

    Ztruker said:
    Add-on network card or are you using the on-board LAN?

    Open Device Manager, expand Network Adapters, post a screen capture. Mine looks like this, no yellow marks:

    Internet not working (ethernet light blinking) after changing DNS-image.png
    I am using on board lan. No yellow marks there -
    https://i.imgur.com/WEwFxzt.jpg
      My Computer


  5. Posts : 35,400
    Win 10 Pro (21H2) (2nd PC is 21H2)
       #15

    What's the one by PCI simple communication?
    E.g.
    Missing PCI Simple Communications Controller - Windows 7 Help Forums

    Note: to post a screenshot please use the Insert Image icon above your post.. thanks
      My Computers


  6. Posts : 26
    Windows 10
    Thread Starter
       #16

    dalchina said:
    What's the one by PCI simple communication?
    E.g.
    Missing PCI Simple Communications Controller - Windows 7 Help Forums

    Note: to post a screenshot please use the Insert Image icon above your post.. thanks
    That is just because I did a reinstall and didn't install all the drivers. The yellow sign wasn't there in the previous installation
    Edit: the image was supposed to show up here but for some reason it isn't working. Must be because I'm on mobile. Here is the imgur link https://i.imgur.com/3g8u0cs.jpg

    There is a very weird thing happening now. A couple of times a day, the internet would come back for like 5-10 seconds. The light on the router also stops blinking and stays put. You might ask how I am able to spot this short event. Well whenever this happens, the windows update service tries to download updates and then fails as internet goes away. Anyways I'm still now way closer to fixing the issue. I have a spare motherboard in the garage, I think I'll just use that instead. It's an upgrade anyway

    25th October EDIT: I used the spare motherboard and it works fine. One thing I realized now was that the lights next to the LAN port are lighting up this time. I feel like network part of the old motherboard is dead but the timing of it all is instilling doubt. Anyways, I'll update once more because I'll probably buy a Wifi card to make the old motherboard useful again (I needed to build another PC anyway)
    Last edited by Raiz; 24 Oct 2019 at 16:43.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 23:19.
Find Us




Windows 10 Forums