Desktop Computer Not Showing Up in Explorer Win 10 After Update


  1. Posts : 3
    Win 10 Home
       #1

    Desktop Computer Not Showing Up in Explorer Win 10 After Update


    My network:
    Desktop Computer ("Office-10") connected directly to the Router (Amplfi HD Mesh Network).
    Desktop computer ("Basement") connected via WiFi
    Laptop computer ("Ryan") connected via WiFi
    Various printers/scanners

    Everything has been working great, status quo, for months, No changes to any hardware in the system, no changes to BIOS, etc. Everything has been static except for OS changes.

    I can no longer see "Office-10" from any of the computers on the network, including "Office-10."
    I can, however, see "Office-10" under Media Devices from each computer on the network. I can also connect to "Basement" and "Ryan" from "Office-10."

    Desktop Computer Not Showing Up in Explorer Win 10 After Update-network.jpg

    OS: Window 10 Home, Ver 1903, OS Build 18362.356

    I've tried all the "standard" fixes (Function Discovery Resource Publication, etc.) to no avail. Again, this system was working perfectly for many months, and now "Office-10" is gone.

    Thanks in advance for any assistance.

    Scott
      My Computer


  2. Posts : 35,545
    Win 10 Pro (21H2) (2nd PC is 21H2)
       #2

    Hi, could you clarify 'after update' please?

    Specifically, to which update or feature update are you referring?

    (Your Update History may help).

    If you mean a recent CU (cumulative update) then have you tried uninstalling it to see if the problem disappears?

    There is an article per update per build in the News section which lists outstanding and resolved issues, with user comments following. Please have a look at the one that applies in your case to see if there is anything relevant.

    Please advise if all PCs are running the same build of Win 10.

    Thanks.
    Last edited by dalchina; 29 Sep 2019 at 10:37.
      My Computers


  3. Posts : 3
    Win 10 Home
    Thread Starter
       #3

    Thanks for the reply.

    What I mean is, the problem seemed to have developed after the 1903 update. I don't have a specific date when the problem occurred; it's not somewhere I look daily.

    There have been no other updates to software or hardware to the system other than the OS updates. I'll check News to see if something applies; I haven't seen anything on point yet.

    It's bizarre to me that the system shows up on the Media Device list, but not as a Computer.
      My Computer


  4. Posts : 35,545
    Win 10 Pro (21H2) (2nd PC is 21H2)
       #4

    Have a look at this thread and see if anything helps:
    Networking issues since upgrading to Win 10 1903. Public settings.

    -in particular SMB1

    Please advise if all PCs are running the same build of Win 10.
      My Computers


  5. Posts : 3
    Win 10 Home
    Thread Starter
       #5

    Thanks. All computers running the same Ver/Build of Win 10.

    I've run all the items in the tutorial, including SMB1, prior to posting.

    The Here Today, Gone Tomorrow aspect is maddening.
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:17.
Find Us




Windows 10 Forums