Sky Q router and Devolo

  1.    4 Weeks Ago #1

    Sky Q router and Devolo


    Hi can someone help please

    I have been running a Sky router and Devolo 500+ Duo for some time now with no problems.
    But Sky has sent me a new SkyQ router and the base unit of the Delolo will not connect to the new router no matter what I try.
    On running the Devolo Cockpit it says (no local PLC device found)?
      My ComputerSystem Spec

  2.    4 Weeks Ago #2

    What is the ip of the router and the ip of the Devolo Cockpit its likly the ips are not in the same range and the ip of the router may be different. You may have to manually set your ip on a pc to get to the control panel to change the Devolo Cockpit ip range

    this may help Devolo dLAN Cockpit (English) How-To - YouTube
      My ComputerSystem Spec

  3.    4 Weeks Ago #3

    Ok thank you I will have a look at that
      My ComputerSystem Spec

  4. bro67's Avatar
    Posts : 5,820
    Mac OS High Sierra 10.14.3 Beta (18D21c)
       4 Weeks Ago #4

    You have to reset the device and set it back up for the new Gateway.
      My ComputerSystem Spec

  5. jimbo45's Avatar
    Posts : 6,559
    Windows / Linux : Centos, Ubuntu, OpenSuse
       4 Weeks Ago #5

    Hi there

    @sam02

    First set up your SKY Q main box and any mini-boxes (SKY has a convoluted setup for SKY Q -- uses an "internal mesh" -- on a wifi network you will probably see these as SKYxxx or similar).

    Now check no enabled firewalls in the Router that block wifi access.
    Finally on the router enable DHCP, and ensure both 5ghz and 2.4 ghz wifi are enabled (some older devices can't use the 5ghz band).

    Check also if both IPV4 and IPV6 are enabled -- older devices will probably need IPV4 -- newer routers often now set IPV6 as default.

    Cheers
    jimbo
      My ComputerSystem Spec

  6.    4 Weeks Ago #6

    jimbo45 said: View Post
    Hi there

    @sam02

    First set up your SKY Q main box and any mini-boxes (SKY has a convoluted setup for SKY Q -- uses an "internal mesh" -- on a wifi network you will probably see these as SKYxxx or similar).

    Now check no enabled firewalls in the Router that block wifi access.
    Finally on the router enable DHCP, and ensure both 5ghz and 2.4 ghz wifi are enabled (some older devices can't use the 5ghz band).

    Check also if both IPV4 and IPV6 are enabled -- older devices will probably need IPV4 -- newer routers often now set IPV6 as default.

    Cheers
    jimbo
    Hi thank you for that info but i am afraid its a bit over the top for me, i have tried the Sky Q router and i get no increase in speed than my old router so i will stick with what i have.

    But thanks for the advice
      My ComputerSystem Spec

  7. z3r010's Avatar
    Posts : 7,424
    Windows 10 Workstation x64
       4 Weeks Ago #7

    I found the Sky Q router quite temperamental and ditched it after a few days, even with my hard-wired setup the Q mini's kept falling off the network and had trouble connecting the main box, reverting back to my old router sorted it.
      My ComputersSystem Spec

  8. jimbo45's Avatar
    Posts : 6,559
    Windows / Linux : Centos, Ubuntu, OpenSuse
       3 Weeks Ago #8

    Hi there
    In general Routers supplied (at least IMO) by ISP's etc are far inferior to those you can get yourself - there's probably no reason to accept ISP supplied routers - although for some they might be tempting as they are often thrown in with the price of the package.

    Anyway glad you all fixed it.

    Cheers
    jimbo
      My ComputerSystem Spec

  9.    3 Weeks Ago #9

    Well its not fixed i just went back to the ole router and its working just fine now i think what i need to do is reset the devolo back to factory settings but no matter what i do it still has the old router details. i am busy for the next two week and dont want to loose the WiFi but i will try again.
    I read somewhere thats sky Q routers do not work with devolo products but i dont know where i read it now
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Solved Devolo cockpit problem - not working in Network and Sharing
Hi Folks, This will not surprise you but it might save someone a few minutes. I do a lot of work with Devolo powerline plugs and have a good number working around the house. Yesterday my network was having a funny five minutes so I launched the...
Devolo problems in Network and Sharing
Am running a Devolo 550+ with one additional slave. I am now trying (unsuccessfully so far) in adding a further slave - a 650+. As the main unit is slightly difficult to access I have sited the 650 next to the 550+ slave and pressed the...
Hi i have just setup a Devolo dlan 500 AV in my house but now i have two wireless networks in my house i am told i can get the Devolo to take the configuration of my original network so there is only one network. I have tried following a video...
Issues with Devolo duo in Network and Sharing
Hello everyone, I have been using Devolo duo 500 wifi for 3 months without any issues but it suddenly stopped working yesterday. The wifi appears on all my devices (laptop, tablet, phones) and all are connected to it but none can access...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 08:42.
Find Us