I need help setting up a Hotspot with Alfa R36A for home WiFi/Internet Solved

  1.    1 Week Ago #1

    I need help setting up a Hotspot with Alfa R36A for home WiFi/Internet


    This may not be the place to ask - but I'll try anyways. I have a motorhome parked at my house (my storage location). I'm trying to setup a Wifi Hotspot for my motorhome.

    I just bought the Alfa R36A adapter and the Alfa AWUS036NH (antenna/receiver). This is setup inside the motorhome with the antenna/receiver suction-cupped to the window pointing toward my house. Alfa also sells this as a package with a different antenna called the "Camp Pro 2". https://store.rokland.com/collection...-access-points

    I want to be able to connect to my home's the Internet from inside the motorhome (I have a Laptop and Smart TV/BD player in the motorhome that has Netflix and other streaming apps built in).

    Inside my home I have AT&T DSL with their router/WiFi device. I get a weak Wifi signal inside the motorhome (and I can connect to the Internet with the Laptop's Wifi by connecting to the AT&T Wifi network and logging on with my AT&T SSID and password. Bu this signal is weak.

    So I bought the Alfa system to pickup the weak AT&T Wifi signal and to pick up the free WiFi at the campgrounds I visit.

    The problem I have is that the Alfa sees the AT&T Wifi and connects to it, but I can't get the Internet to connect. I can only connect to the devices on the Alfa network (by Wifi and ethernet).

    When I setup the Alfa I choose "set as Hotspot" then the Alfa scans and lists the networks it sees. I select my ATT network and then enter the AT&T password in the setup. The Alfa has its own SSID and password. The Alfa uses 192.168.36.1 for the router and then assigns IP addresses in the 192.168.36.xx range. When I log onto the Alfa network it connects and all my local devices (TV) which get a 192.168.36.xx address. So those devices work fine over the Alfa network, but the Internet will not connect.

    I asking if anyone has any experience with the Alfa or any suggestions to try. I plan to call tech support but they are closed when I get home from work and on weekends so it's not easy to get to them (I may just need to take a day off). It's also possible the Alfa device I just bought is defective.

    I guess the way the Hotspot works, is that when I log onto the "Alfa network", the Alfa then automatically connects to the AT&T network (via WiF) and sends the AT&T password back to ATT system (?) to allow the Alfa network to connect to the Internet through the AT&T DSL/router/WiFi. I don't understand this part. Maybe the Alfa is not transmitting the password back to the ATT system.
      My ComputerSystem Spec

  2. bro67's Avatar
    Posts : 5,559
    Mac OS High Sierra 10.14.3 Beta (18D21c)
       1 Week Ago #2

    It was already stated in the previous thread How to setup two WiFi devices on same computer to access two networks - Windows 10 Forums by View Profile: jl2509 - Windows 10 Help Forums They have been helping you in the other thread and would be best to continue helping you with this project. Using the base U-Verse/ATT Gateway is not going to work. You are best to place a third party Wifi AP/Gateway in DMZ that you can create a extended network to the other structure.
      My ComputerSystem Spec

  3.    1 Week Ago #3

    @bro67, thanks for taking the time to reply.

    I lost track of that other thread.
    Last edited by CountryBumkin; 1 Week Ago at 12:36.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
I have a custom gaming PC I built about 3 years ago. Nothing extraordinary. I have done some slight upgrades over the years (950 to 1060 6GB, PCI wireless card). The motherboard is not wireless capable, hence the PCI wireless card. I'd also like to...
No internet / wifi from hotspot in Network and Sharing
So I have a Surface Pro 4 running windows 10 was working perfect this morning on my normal wifi. I pack it up to go somewhere and when I try to connect it to an iphone or iPad hotspot I just got it connected but with no internet. Both the ipad and...
When I use wifi on my PC to connect to my router/modem, internet works fine. But when I connect to my Android phone's access point (tethering) I don't get internet access. You might think it's a problem with the Android phone, but other Android...
wifi hotspot in Network and Sharing
i tried to create a wifi hotspot in window 10, so i used command prompt but after creating it is notworking and showing that the group or resource is not in the correct state to perform the request, then i installed a wifi hotspot software but...
I have setup a WiFi Hotspot with MyPublicWiFi. Allowed Sharing in Local Area Connection *2. Everything seems to be in order as the Screenshot shows. But when I try to connect a mobile it gets connected to "MyPublicWiFi", no internet sharing from...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:38.
Find Us