Computers not showing in network

Page 2 of 2 FirstFirst 12
  1. Eagle51's Avatar
    Posts : 1,471
    Win10 Home x64 - 1809
       #11

    Hey oisin53,
    If your NAS is using SMBv1, you'll have to enable SMBv1 on the W10 PC's and you probably only need the SMBv1 Client, but don't quote me on that. If you do have to use/enable SMBv1, you should uncheck the Automatic Removal.

    Enable or Disable SMB1 File Sharing Protocol in Windows | Windows 10 Tutorials

    Note: Some NAS you can change the SMB version, so I would look into that first.
      My Computers

  2. visitor's Avatar
    Posts : 8
    Windows 10 Home v1909 b18363.592
       #12

    After installing updates KB4541335 & KB4541338 on our1909 system we ran into this problem (computers not showing in network)
    Eagle51 said:
    ... check the following 2 windows services on all your W10 PC's ...
    Function Discovery Provider Host - Running | Startup is Automatic (Delayed Start)
    Function Discovery Resource Publication - Running | Startup is Automatic (Delayed Start)
    ...ours was set to manual startup, but changing this setting (+ reboot) did not fix the issue.
    Eagle51 said:
    If your NAS is using SMBv1, you'll have to enable SMBv1 on the W10 PC...
    ...not sure if one of the updates turned this feature off or if it was even enabled before the updates,
    but turning on SMB 1.0/CIFS File Sharing Support feature fixed the problem for us.
      My Computer


 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Related Threads
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 21:32.
Find Us




Windows 10 Forums