no internet connection


  1. Posts : 3
    Windows 10 Home
       05 Mar 2018 #1

    no internet connection


    I'm having a problem where I occasionally lose my internet connection while browsing ... restarting the laptop fixes the error (DNS probe no internet connection found.) This occurs with both the Edge and Chrome browsers.

    This problem only happens on my laptop's wi-fi ... it works fine using the ethernet connection. Additionally none of my other devices (smart TV, Roku, phone and tablet) are having any problems. I've contacted my ISP but they found nothing. I use a separate cable modem and router both of which report no issues (thru their browser-based UIs) I've tried performing power-off/resets on both these devices but I didn't expect that to fix anything because if it was either/both of those devices I should be experiencing connection issues with all my other devices too.

    Additionally I have tried the various fixes like flushing the DNS, etc. Windows Device Mgr says the Wi-fi adapter is working properly, it's using the standard Windows 10 driver ... have not tried to Update or Reset driver. Due to the router's location it isn't practical to be connected by the ethernet cable so I need a fix ... I'd appreciate any suggestions. Thanks.
      My ComputerSystem Spec

  2. dmholt57's Avatar
    Posts : 3,100
    17763.194 Pro 17763.194 Home
       05 Mar 2018 #2

    First check the power management tab in the properties of the adapter, uncheck Allow this device to be turned off to save power.Click image for larger version. 

Name:	adaprops.JPG 
Views:	0 
Size:	78.1 KB 
ID:	179665
    Last edited by dmholt57; 05 Mar 2018 at 21:01.
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 3
    Windows 10 Home
    Thread Starter
       05 Mar 2018 #3

    Have already checked that setting, it's set to allow Windows to manage power when on battery ... I honestly don't remember how I had that set before but will disable it now. I hope that fixes it but I believe the DNS error has occured when the laptop was plugged in too. Either way, thanks for the quick response!
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
I have had the internet set up on my computer for a long time but today the ability to see my connection disappeared. I am still able to see the neighbours connections, other computers and devices within my house can still see the home connection...
So after trying to share files in my network I created a Homegroup with my other Windows 10 computer - where the Internet works fine. The problem computer is just a media center designed to run Kodi. I had no user account yet. So I created a...
Dear all, I generally have good WiFI connection, but in two rooms so I am running a TP-Link system for Wifi through my powernet, which provides me with WiFI in our working space. No problems here. I have been noticing that on my laptop, when I sit...
I have been having an extreme problem with connecting to the internet. After upgrading to windows 10 from windows 7 home version (I assume windows 10 is the problem) I had connectivity for over a month. Thus I cannot roll back to windows 7 anymore....
Hi all. I have a weird problem with my internet connection. After i had instaled win 10, my interned slowed down. Before i had speed around 50 mbps (old result under) http://e-speedtest.com/test/785260 Now my speed is 10-15 mbps - no more....
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 07:08.
Find Us