Windows 10: Very poor connectivity...

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
  1.    27 Feb 2018 #51

    Just put 18 images on a USB stick, fired up the Linux machine and uploaded them with 0 troubles. With my WInblows 10 machine I can not even upload a single image without it failing....
      My ComputerSystem Spec

  2. MrHudson's Avatar
    Posts : 403
    Windows 10 Home 64-bit Edition
       27 Feb 2018 #52

    I have 2 of Centurylinks modem/router, 1 is a Actiontec PK5001A, the other is ZyXEL PK5001Z, both have great range on Wi-Fi.
    I Wi-Fi off my sister, distance between us is about the size of a football stadium. signal strength is 10%..
    I have to use a out dated driver for the RTL8188EE adapter. newer driver will cause it to connect on IPv6.

    If you can access our antenna lead/s check for continuity, broken wire can cause issues with connection.
      My ComputersSystem Spec

  3.    27 Feb 2018 #53

    MrHudson said: View Post
    I have 2 of Centurylinks modem/router, 1 is a Actiontec PK5001A, the other is ZyXEL PK5001Z, both have great range on Wi-Fi.
    I Wi-Fi off my sister, distance between us is about the size of a football stadium. signal strength is 10%..
    I have to use a out dated driver for the RTL8188EE adapter. newer driver will cause it to connect on IPv6.

    If you can access our antenna lead/s check for continuity, broken wire can cause issues with connection.
    Leads in my laptop? I no longer am using the internal wifi card...it is sitting on the table next to me. I am using the USB wifi dongle...and the problem persists.
    I have all but given up on this. If I can figure out how to make a bootable USB drive I may put wifi card back in and try running Windows 8. Or just do use my Windows 10 disc. Beginning to wonder if the problem has anything to do with Dells updates. This is the very reason why I used to really enjoy having a desk top, that I built. Never had to Deal with all the bloat ware and updates that the the manufacturer insisted that the machine needed....
    I will be editing my pictures and putting them on a USB stick than using my old dinosaur to upload them. This machine has gotten to the point that when I try to go from page to page on the same web site it won't, I get the server...proxy....network problems etc page.
      My ComputerSystem Spec

  4. Caledon Ken's Avatar
    Posts : 10,553
    Windows 10 Pro x64 Build 1803
       28 Feb 2018 #54

    Sorry Doug. In post 32 of this thread I gave you a link to specific instruction on how to create a bootable USB stick and the location of Win 8 software.

    Did these instructions not work.

    For this card and I saw mention of IPv6 this link will show you how to disable IP6V in Wndows 10

    https://support.microsoft.com/en-gb/...nts-in-windows
      My ComputerSystem Spec

  5.    03 Mar 2018 #55

    Caledon Ken said: View Post
    Sorry Doug. In post 32 of this thread I gave you a link to specific instruction on how to create a bootable USB stick and the location of Win 8 software.

    Did these instructions not work.

    For this card and I saw mention of IPv6 this link will show you how to disable IP6V in Wndows 10

    https://support.microsoft.com/en-gb/...nts-in-windows
    Well....I thought I had a Windows 10 Disc that was not being used but I did not. I tried to install Windows 8. DId all the updates...and it would not boot. So I purchased a ISO image from Microsoft. I followed your directions from the earlier post...get a message saying missing driver. I think....I am a bit drain bamaged right now...need to go to bed...will report back with what error message I am getting.
      My ComputerSystem Spec

  6.    04 Mar 2018 #56

    Caledon Ken said: View Post
    Sorry Doug. In post 32 of this thread I gave you a link to specific instruction on how to create a bootable USB stick and the location of Win 8 software.

    Did these instructions not work.

    For this card and I saw mention of IPv6 this link will show you how to disable IP6V in Wndows 10

    https://support.microsoft.com/en-gb/...nts-in-windows
    No, they did not. Followed the directions and got this...crap, cant load the picture from my phone..media driver is missing. Could be cd usb or hdd etc.
    My truck broke the other day. Need my laptop to diagnose it, really need to get this resolved...can't even upload the picture using my data plan on the phone...
      My ComputerSystem Spec

  7.    05 Mar 2018 #57

    Have no idea why or how but apparently there was something wrong with the image I downloaded using the library wifi. I went and sat in front of a little food joint that has a decently fast wifi. Downloaded the ISO again, use DiskPart to set up the USB drive and got it to install. I used the same link that the Microsoft store sent me when I purchased the ISO on every attempt to get this thing up and running. Have no clue what was wrong. I will ask the library manager if they have anything set up that may have caused some sort of issue with the download. Sadly I have no idea if this will resolve my initial problem yet as our internet has been at a crawl all night. I just checked my d/l speed, it is at .05 mbps and the upload was .8 mbps, which is actually faster than what we are paying for....go figure.
    I noticed that several of the local phone service boxes in our area all have the same odd symbol painted on them, all in the same color. I am hopeful that this means the fiber optic upgrade is not that far away. I sure hope it is....getting very tired of the 20 or so mile trip to the library/food joint to have decent internet speed. I have found the only thing I truly miss from living in Mesa Az compared to our rural setting.....the cable internet. If I remember right we had 65-70mbps in Mesa....
      My ComputerSystem Spec

  8. Caledon Ken's Avatar
    Posts : 10,553
    Windows 10 Pro x64 Build 1803
       05 Mar 2018 #58

    Morning Doug.

    So when you say you got it to install that was Windows 8?

    Did you get phone connected?
      My ComputerSystem Spec


 
Page 6 of 6 FirstFirst ... 456

Related Threads
Optane, the poor man's SSD in Drivers and Hardware
I ordered an Optane module for my XPS 8900 Dell computer online for about $25 total. They only work with i3, 5, and 7 and only 7th gen Kaby lake processors. They are tied into the drive with the OS on it only and you can't easily change that drive...
Poor Wifi on a desktop PC in Network and Sharing
I have a big old desktop PC. Huge metal coolermaster cm storm trooper case. I connect to internet via Ethernet. Works well. But when I ordered the custom built machine I asked for an internal dual band wifi card just in case i had to ever move the...
Solved Poor LAN wifi speed in Network and Sharing
Hi, My wifi connection between my PC and my router seems to be kind of slow as it reaches max around 50 Mbps. I'm not talking about my internet speed but about the speed between my PC and my router. I have this setup - Archer T4U USB 802.11 ac...
Poor Win 10 in Performance & Maintenance
I upgraded from Win 8.1 to Win 10, and some of my games will not work, can I return to Win 8 or 8.1???????:(
Poor selection of Apps in Software and Apps
Windows 8 didn't really take of with Windows apps vs the competition. Do you think Windows 10 will one day compete with Apple and Android?
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 20:43.
Find Us