Windows 10: Internet speed problem with 1 Giga broadband


  1. Posts : 6
    Windows 10 Professional (x64) 1709 bulid 16299.125
       26 Dec 2017 #1

    Internet speed problem with 1 Giga broadband


    Happy holidays to all!
    I've recently been upgraded to a 1 gigabyte broadband connection. We have two PCs connected by LAN. One of them achieves 800 Mbps download and 100 Mbps upload, which is within the ISP parameters, while my Lenovo T450s laptop only achieves 100-450 Mbps download and 100 Mbps upload. I've tried different cables (both Cat 5e) to no avail.
    Any tips?

    Thanks in advance
      My ComputerSystem Spec

  2.    26 Dec 2017 #2

    That laptop may not have a Gigabit LAN but only 10/100.
      My ComputersSystem Spec


  3. Posts : 3,204
    10.5 Home 1803 x64
       26 Dec 2017 #3

    Try TCP Optimizer and set it to: 100+Mbps - Optimal - Apply Changes.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 6
    Windows 10 Professional (x64) 1709 bulid 16299.125
    Thread Starter
       26 Dec 2017 #4

    Thank you to both, I've checked and the laptop DOES have Gigabit Lan.
    I've discovered that the problem seems to lie with Kaspersky anti virus. If it's paused, I get full speed.
    I've tried TCP Optimiser but it actually slows it down (with Kaspersky paused).
    I'll see what Kaspersky says...
      My ComputerSystem Spec

  5.    26 Dec 2017 #5

    Check all browsers do they have a proxy set a lot of AV run a proxy to scan data which will slow connection
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
My desktop has a external network card that connects at 520 mb, using comcast internet with a dl of 150 and ul of 30 I tried chrome and internet explorer and they both are quite laggy, my laptop works just fine The desktop is actually closer to...
Post your internet speed in Chillout Room
113208 :cool: mine.
changes in internet speed. in Network and Sharing
Hello. Late last year I upgraded my internet to fibre optic with speed up to 38mbps. The provider is EE which I have been with them for a long time and before EE it was orange. My question is since the new fibre was connected last November the...
Hi all. I have a weird problem with my internet connection. After i had instaled win 10, my interned slowed down. Before i had speed around 50 mbps (old result under) http://e-speedtest.com/test/785260 Now my speed is 10-15 mbps - no more....
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 16:50.
Find Us