Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
  1.    03 Aug 2015 #41
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 10
    Windows 10

    I can confirm my "recipe" has failed, even after also trying the suggestion

    Quote Originally Posted by linw View Post
    boxes unticked on Power Settings
    seen above.
      My ComputerSystem Spec
  2.    03 Aug 2015 #42
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 10
    Windows 10

    Has anyone tried uninstalling the driver from Device Manager and then restarting pretty much straight away? The driver Windows 10 installs upon restart seems stable enough so far...
      My ComputerSystem Spec
  3.    03 Aug 2015 #43
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 4
    Windows 10
    Thread Starter

    Quote Originally Posted by Dachmielu View Post
    ... I have completely unistalled driver and let windows install default one. After that i rebooted laptop and problem was still occuring, however after i powered down my laptop and unplugged both power and battery for few minutes problem stopped for few reboots so far even with wi-fi on (battery still unplugged). Please try unplugging power source after shutting machine down with default windows driver (mine is 8.20.815.2013) and see if it helps!
    This has been working for since then without issues so far.
      My ComputerSystem Spec
  4.    03 Aug 2015 #44
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 10
    Windows 10

    I can confirm that after uninstalling and deleting the driver software, and restarting, Windows 10 installed driver version 8.35.716.2014 upon the restart.

    No issues all afternoon.

    Edit: and this is my latest Speedtest result Click image for larger version. 

Name:	4553613050.png 
Views:	601 
Size:	30.8 KB 
ID:	28060 which is much faster than any result I got with any previous driver.
      My ComputerSystem Spec
  5.    03 Aug 2015 #45
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 14
    Windows 10

    Quote Originally Posted by Zii View Post
    I can confirm that after uninstalling and deleting the driver software, and restarting, Windows 10 installed driver version 8.35.716.2014 upon the restart.

    No issues all afternoon.

    Edit: and this is my latest Speedtest result Click image for larger version. 

Name:	4553613050.png 
Views:	601 
Size:	30.8 KB 
ID:	28060 which is much faster than any result I got with any previous driver.
    How is Windows 10 magically installing the older driver now? I tried and it doesn't work for me.
      My ComputerSystem Spec
  6.    03 Aug 2015 #46
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 20
    Windows 7 Pro

    With my Asus, I have the problem with the Realtek Ethernet card but with my Qualcomm Atheros AR9485WB-EG wireless Network adapter it works good (but I don't want to use Wifi).

    BTW (with my Realtek Ethernet Card Under W7) :
    Click image for larger version. 

Name:	2015_08_03_vitesse_reseau_4554088232.png 
Views:	576 
Size:	30.9 KB 
ID:	28119
      My ComputerSystem Spec
  7.    04 Aug 2015 #47
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 3
    Windows 10

    I may have found a solution to the problem. I was pulling my hair out for quite some time trying to determine why I had internet initially and then would disconnect shortly after startup/wake-up.

    Essentially, I determined the root cause of the problem to actually be the Windows Media Player Network Sharing Service. If you open your task manager, locate "Windows Media Player Network Sharing Service" under "Background Processes" under the "Processes" tab. Expand it by clicking the arrow on the left hand side to show the active service. Right click the process with the gear icon and select "Open Services". From there find the service called "Windows Media Player Network Sharing Service". Right click the service and select "Properties". For start-up type select "Disabled"; it is probably set as "Automatic - Delayed Start". Then, close that window. Finally, right click the service again and select "Stop".

    Hopefully this works for some as it did for me. Currently I am still using Windows 10 and I have not messed around with the LAN drivers whatsoever.
      My ComputerSystem Spec
  8.    04 Aug 2015 #48
    Join Date : Jul 2015
    Posts : 14
    Windows 10

    I don't even seem to have that service running so that's not my problem. This is purely a driver incompatibility issue. I gave up and got a usb to ethernet adapter and it works without issue and honestly seems faster than my onboard Realtek PCIe controller. I'm working with Realtek tech support now to try and resolve the problem. It appears Broadcomm have driver issues as well with Windows 10.
      My ComputerSystem Spec
  9.    05 Aug 2015 #49
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 10
    Windows 10

    Quote Originally Posted by cmillar6 View Post
    I don't even seem to have that service running so that's not my problem. This is purely a driver incompatibility issue. I gave up and got a usb to ethernet adapter and it works without issue and honestly seems faster than my onboard Realtek PCIe controller. I'm working with Realtek tech support now to try and resolve the problem. It appears Broadcomm have driver issues as well with Windows 10.
    Please keep us updated in this thread. It seems you have been unlucky. How did you get in touch with Realtek?
      My ComputerSystem Spec
  10.    05 Aug 2015 #50
    Join Date : Aug 2015
    Posts : 3
    Windows 10

    Another solution that just worked for my friend can be found here:

    Realtek PCIe GBE Family Controller keeps disconnecting - my fix. Solved - Windows 7 Help Forums
      My ComputerSystem Spec

 
Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
How to clean install
Hello Ladies and Gents, I just had a question. As a Windows 10 Insider, when we receive the free upgrade to the RTM, how then do I do a clean install? I thought we'd need to burn the iso to a DVD to do that. Thank you.
Installation and Upgrade
Clean install now?
My system (W7 64) is badly in need of a clean install but I was waiting until next month to do it with W10. However, it is quickly becoming unusable so I am wondering about doing it immediately - with the preview (I already use preview W10 on my...
Installation and Upgrade
Realtek Ethernet huge problem after installation
I just installed Windows 10 and everything went fine. Now I cannot connect to the internet and when I try to install the ethernet card drivers after 30 mins of "installation" an error is displayed "The realtek network controller was not found. If...
Network and Sharing
10135 clean install "search" problem
hey hou, I thought this is prolly already solved, but couldn't find it. 10125 build - clean install, search works fine 10130 build - updated via WU, search starts to lag (could take up to 3-4 minutes before it takes 4-5 letters that I wrote...
General Support
Note build 10049 fixes my ATI 6850 GP Problem & Realtek no spound
Previous Technical Preview builds my screen was real dim and the brightness was set to the highest. This build the brightness has returned. I tried doing driver updates and i had the latest. I contacted MS and they said it was a known issue. Well...
Windows Insider
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 02:26.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums