Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast

  1. Joined : Jul 2015
    Posts : 14
    Windows 10
       01 Aug 2015 #11

    I gave up and disabled my Realtek PCIe GBE Family Controller and switched to wireless and all is well. I just checked ReakTek's website and there are no updated drivers for Windows 10. I can only assume this is a driver issue.
      My System SpecsSystem Spec


  2. Joined : Aug 2015
    Posts : 10
    Windows 10
       01 Aug 2015 #12

    FedeMcSoul said: View Post
    I did as you suggest, but after 45 minutes the issue occurred again

    what kind of drivers have you used? the driver from windows update or the realtek one?
    cmillar6 said: View Post
    I gave up and disabled my Realtek PCIe GBE Family Controller and switched to wireless and all is well. I just checked ReakTek's website and there are no updated drivers for Windows 10. I can only assume this is a driver issue.
    I can confirm that I had this issue with the Realtek PCIe GBE Family Controller.

    The suggestion seen below

    cmillar6 said: View Post
    I believe I may have resolved the issue for Realtek PCIe GBE cards, just disable energy efficiency and green ethernet settings in the advanced settings of the properties section.
    works, but only if you have driver version 8.35.716.2014 dated 16/07/2014. You can download this driver over at TechSpot. Link below.

    http://www.techspot.com/downloads/drivers/essentials/realtek-pcie-lan/

    Let me know how you get on! This has so far been the only driver I have found which is stable.
      My System SpecsSystem Spec


  3. Joined : Aug 2015
    Posts : 10
    Windows 10
       01 Aug 2015 #13

    Zii said: View Post
    This has so far been the only driver I have found which is stable.
    Update.

    Just experienced it not even recognising the ethernet cable was plugged in. Had to disable and then re-enable it in network settings.

    Still, this driver version seems to work the best for longest, and for that reason would recommend using it until they update it for Windows 10.
      My System SpecsSystem Spec


  4. Joined : Aug 2015
    Posts : 20
    Windows 7 Pro
       01 Aug 2015 #14

    @cmillar6 : I really can't work with Wifi I have a fiber connection and I want to use it !!
      My System SpecsSystem Spec


  5. Joined : Aug 2015
    Posts : 8
    WIndows 10
       01 Aug 2015 #15

    Zii said: View Post
    I can confirm that I had this issue with the Realtek PCIe GBE Family Controller.

    The suggestion seen below



    works, but only if you have driver version 8.35.716.2014 dated 16/07/2014. You can download this driver over at TechSpot. Link below.

    http://www.techspot.com/downloads/drivers/essentials/realtek-pcie-lan/

    Let me know how you get on! This has so far been the only driver I have found which is stable.
    THis seems to be working so far ... about 5 mins and it has not dropped

    UPDATE: WHen computer goes to sleep mode the connection drops and you have to reset the LAN to get it back up
    Last edited by teverz; 01 Aug 2015 at 22:59.
      My System SpecsSystem Spec


  6. Joined : Aug 2015
    Posts : 20
    Windows 7 Pro
       01 Aug 2015 #16

    @teverz : thank you... Which Windows 7 or 8 ?
      My System SpecsSystem Spec


  7. Joined : Aug 2015
    Posts : 8
    WIndows 10
       01 Aug 2015 #17

    agb75 said: View Post
    @teverz : thank you... Which Windows 7 or 8 ?
    Windows 10
      My System SpecsSystem Spec


  8. Joined : Aug 2015
    Posts : 20
    Windows 7 Pro
       01 Aug 2015 #18

    No I mean... We can download the driver for Windows 8, 7, XP... for Windows 10 of course..
      My System SpecsSystem Spec


  9. Joined : Aug 2015
    Posts : 8
    WIndows 10
       01 Aug 2015 #19

    agb75 said: View Post
    No I mean... We can download the driver for Windows 8, 7, XP... for Windows 10 of course..
    Windows 8
      My System SpecsSystem Spec


  10. Joined : Aug 2015
    Posts : 20
    Windows 7 Pro
       01 Aug 2015 #20

    Ok. Thank you
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
How to clean install
Hello Ladies and Gents, I just had a question. As a Windows 10 Insider, when we receive the free upgrade to the RTM, how then do I do a clean install? I thought we'd need to burn the iso to a DVD to do that. Thank you.
Installation and Setup
Clean install now?
My system (W7 64) is badly in need of a clean install but I was waiting until next month to do it with W10. However, it is quickly becoming unusable so I am wondering about doing it immediately - with the preview (I already use preview W10 on my...
Installation and Setup
Realtek Ethernet huge problem after installation
I just installed Windows 10 and everything went fine. Now I cannot connect to the internet and when I try to install the ethernet card drivers after 30 mins of "installation" an error is displayed "The realtek network controller was not found. If...
Network and Sharing
10135 clean install "search" problem
hey hou, I thought this is prolly already solved, but couldn't find it. 10125 build - clean install, search works fine 10130 build - updated via WU, search starts to lag (could take up to 3-4 minutes before it takes 4-5 letters that I wrote...
General Support
Note build 10049 fixes my ATI 6850 GP Problem & Realtek no spound
Previous Technical Preview builds my screen was real dim and the brightness was set to the highest. This build the brightness has returned. I tried doing driver updates and i had the latest. I contacted MS and they said it was a known issue. Well...
Windows Insider
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:30.
Find Us
Twitter Facebook Google+



Windows 10 Forums