Windows 10: LAN/Ethernet problem (DNS Client Events 1014,Realtek/Clean W10 install Solved

Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910
  1.    30 Sep 2015 #91

    nemesis said: View Post
    Hi,

    Damned !! After one month and half without issue my ethernet connection is very slow again with my Desktop computer which runs Windows 10....
    I made all the Windows updates, installed the latest Realtek driver.........All was fine since more one month. Everything was nomal yesterday and yet I have not changed anything. Really I do not understand what happens.....

    For information no problem using my laptop (Win 7)
    Sometimes it's just your internet provider and speed goes back to normal after a while. Check with other people who use the same provider to see if they have the same problem. If you do any torrent downloading it will "hog" bandwidth as well. Just to make sure you're protected run your anti-virus in case you picked up a bug of some kind.
    Good luck'
    trembuzz
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 18
    Windows 10 Pro 64 bits
       01 Oct 2015 #92

    Hi,

    All's returns OK since yesterday tonight......Why ??? I changed nothing......
    I think that the issue does not come from my internet provider because the connection remains always good with my laptop and Windows 7....
      My ComputerSystem Spec

  3.    02 Oct 2015 #93

    nemesis said: View Post
    Hi,

    All's returns OK since yesterday tonight......Why ??? I changed nothing......
    I think that the issue does not come from my internet provider because the connection remains always good with my laptop and Windows 7....
    Internet connections are not always perfect and can experience dropouts now and then. They are usually short lived though and sometimes you just have to "grin and bear it".
    I'm glad all is OK now and happy surfing!
    trembuzz
      My ComputerSystem Spec

  4.    13 Oct 2015 #94

    Disable AVG network filter driver.
      My ComputerSystem Spec


  5. Posts : 1
    Windows 10 x64 PRO
       26 Nov 2015 #95

    So I registered for this forum to be able to post the same problem it seems a few other people have been having with the internet randomly cutting out. I have tried every fix in this thread, as well as had my ISP out twice to check all lines, router, connections and everything is fine. My wired connection just drops off randomly for 5-10mins. I current am using Windows 10 x64 Pro with Realtek PCIe GBE Family controller driver date 7/3/2015 version 10.2.703.2015 and I have also tried all the other drives that have been posted, turned off Green Ethernet and Energy efficient Ethernet. I am still having this problem, is there any other ways to fix this? I would rather not have to go out and spend money on a Ethernet adapter if there is some sort of work around to make this one work at all.
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 1
    Windows 10 Pro x64
       27 Dec 2015 #96

    cmillar6 said: View Post
    I believe I may have resolved the issue for Realtek PCIe GBE cards, just disable energy efficiency and green ethernet settings in the advanced settings of the properties section.
    Dude, thanks. I spent almost two days trying to figure out this problem. Only when I stumbled across your post on this forum was my problem solved. 24 hours now with no network outage. FedeMcSoul must have another issue since his went out after 45 min.

    I'm going to spread this news around. Lots of people are experiencing major frustration.
      My ComputerSystem Spec

  7.    28 Dec 2015 #97

    win 10 Lan problems


    I had problems with win 10 64 bit and my onboard lan interface. This solved the problem.

    run cmd in admin mode and enter ( you can do this via task manager, file, new task tick admin privileges)

    netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled enter

    you can also try =restricted or highlyrestricted as option for best results.

    the default is normal which causes errors on realtek lan cards. Even using latest Realtek v10 win 10 driver



    After upgrading from W8 to W10 and then doing clean install of W10 my Ethernet connection is randomly popping alerts and losing connection (event viewer reports this as event 1014), card also is randomly being reset.
    troubleshooting just resets Ethernet card (Realtek PCIe GBE Family Controller) saying there was an issue with DNS.
    I've never used Cisco VPN
    Issue did not occurred on W8.1
    Tried both drivers (Windows 10 update and Realtek for win8.1 using both compatibility and normal install)

    Wi-fi has no issues.[/QUOTE]
      My ComputerSystem Spec

  8.    30 Dec 2015 #98

    My Fix


    I tried everything. Before win 10 it was just fine. After win 10 upgrade from win 7, the adapter quit working.
    I tried every fix and some worked temporarily but would later stop working.
    My fix: Replaced the network cable. The old one had a small (and I mean small) pinch in the wires.
    I found this by running the Realtek Ethernet diagnostic utility program (downloaded from their site - listed as "Windows Diagnostic Program for Win10").
    Pick your GBE adapter from the list and then click on cable. It will show the pairs of the cable. Mine showed 2 had a short. I could move the wire around the pinched area and it would work if I got it just right.
    Try the diagnostic program or just try and change the Ethernet cable - it worked for me!!!
      My ComputerSystem Spec

  9.    30 Dec 2015 #99

    Good find. What a relief.

    Must look that prog up.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 10 of 10 FirstFirst ... 8910

Related Threads
How to clean install in Installation and Upgrade
Hello Ladies and Gents, I just had a question. As a Windows 10 Insider, when we receive the free upgrade to the RTM, how then do I do a clean install? I thought we'd need to burn the iso to a DVD to do that. Thank you.
Clean install now? in Installation and Upgrade
My system (W7 64) is badly in need of a clean install but I was waiting until next month to do it with W10. However, it is quickly becoming unusable so I am wondering about doing it immediately - with the preview (I already use preview W10 on my...
I just installed Windows 10 and everything went fine. Now I cannot connect to the internet and when I try to install the ethernet card drivers after 30 mins of "installation" an error is displayed "The realtek network controller was not found. If...
hey hou, I thought this is prolly already solved, but couldn't find it. 10125 build - clean install, search works fine 10130 build - updated via WU, search starts to lag (could take up to 3-4 minutes before it takes 4-5 letters that I wrote...
Previous Technical Preview builds my screen was real dim and the brightness was set to the highest. This build the brightness has returned. I tried doing driver updates and i had the latest. I contacted MS and they said it was a known issue. Well...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 01:57.
Find Us