Windows 10: No audio after upgrade from 8.1 to 10 using HDMI cable Solved

  1.    29 Jul 2015 #1

    No audio after upgrade from 8.1 to 10 using HDMI cable


    Per the title, I run my computer through my TV using an HDMI cable. Sound works brilliantly on Windows 8.1 but after upgrading to Windows 10, I'm left without audio, and in the sound settings it doesn't show HDMI as an available device.

    Ideas?
      My ComputerSystem Spec

  2.    30 Jul 2015 #2

    Seems like the issue was Windows 10 doesn't include the latest drivers for NVidia and you have to manually update them
      My ComputerSystem Spec

  3.    30 Jul 2015 #3

    PhatedOne said: View Post
    Seems like the issue was Windows 10 doesn't include the latest drivers for NVidia and you have to manually update them
    You'd probably get some drivers through Windows Update, but downloading them from Visual Computing Leadership from NVIDIA is the best.

    I always use the "custom" install to avoid having all the 3d stuff installed. My monitor doesn't support 3d, and I have no LCD shutter glasses.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Source: http://blogs.windows.com/msedgedev/2015/05/26/announcing-dolby-audio-for-high-performance-audio-in-microsoft-edge/
Hello Everyone. I have a Jabra bluetooth speaker (the Solemate Mini). On Windows 8.1 I plug it in to my laptop using the 3.5mm to 3.5mm cable and then, when I watch a movie, it correctly outputs to the speaker and does not use my laptop speakers....
These issues have happened with each update and seem pretty significant that I'm worried it isn't being addressed. I'm not sure if it is AMD exclusive or not but whenever I update my Win10 build (this time to 10130) the audio to my monitor...
I'm getting WI-FI soon so I will ask this question: Which cable internet company should I get? I have limited it down to two: Charter or Xfinity. Any thoughts? This will NOT be bundled it will be only internet. Thanks, Cross
This happened on the previous build as well but I was hoping it would be fixed with the newer build. I have a AMD R9 280X GPU which I connect with an HDMI cable to my one monitor with built in speakers (ASUS). Any time I restart or shut down my...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 00:20.
Find Us