Windows 10: ASUS E402mA SSD upgrade Solved

  1.    14 Sep 2016 #1

    ASUS E402mA SSD upgrade


    HI
    I have added a 128GB SSD to my Asus E402MA laptop and cloned the 32GB EMMC to it using EaseUS to do backup but the new SSD is not bootable.
    How can I make this Bootable and drive C:
    Pete
      My ComputerSystem Spec

  2.    16 Sep 2016 #2

    Hello, can you check through threads like this and post further detail:
    Solved SSD not booting Windows 10 after cloning from HDD. - Windows 10 Forums

    Exactly which partitions do you believe are on your SSD - a screenshot showing them would be ideal.

    Thanks.
      My ComputerSystem Spec

  3.    16 Sep 2016 #3

    Thanks
    I bit the bullet and did a clean install

    Pete
      My ComputerSystem Spec

  4.    16 Sep 2016 #4

    Ok, so long as you end with with all your Win 10 partitions on the same disk, and it's working.

    It is perfectly possible to move Windows partitions around.. one interesting way is this (and it would still be available to you if it gave any advantage):

    You have Windows installed on a disk you no longer wish to use.
    You create an image of your Windows partition.
    You clean install Windows on your new disk.
    You replace the Windows OS partition ONLY with that from your image.
    Run startup repair from a bootable Win 10 medium.

    I've done that once, and others have mentioned this procedure in a couple of threads.

    If however it's easy to go on from your new Windows - little work- of course that's fine too.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
Hi, I could really use some advice here. I recently upgraded a laptop from 8.1 to 10 after restoring the equipment to factory settings (basically starting with a clean laptop). All went well. System booted without difficulty and I was in. ...
I have an Asus AiO ET2221A upgraded from Win8.1 to 10 3 months ago, and today only boots into the EUFI BIOS screen. There are no errors reported on Boot, just the BIOS screen I was able to run Memtest from a DVD - fine, but couldn't boot into...
Hi All Some weeks ago I upgraded my son's Zenbook. Initially it seemed to work fine. So I did a clean install. I can vaguely remember an odd miss start-up after the clean install.It seemed to work allright after that. Anyway my son skyped a couple...
Hi there, I recently purchased an Asus Aspire (model number E5-573G-75B3). It came loaded with Windows 8.1 but as soon as I ran through initial setup it gave me the option to upgrade to Windows 10, which I gratefully took. (I'd been avoiding...
Hi, this is driving me crazy for over a week now and i just can't find any solution . Upgraded from Windows 8.1 went pretty smoothly except for my USB 3.0 ports and i just can't find the right drivers or windows won't let me install them. The...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 18:56.
Find Us