Page 3 of 18 FirstFirst 1234513 ... LastLast
  1.    31 Jul 2016 #21
    Join Date : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 9,246
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint

    I want you to boot into it and see if it works any better. Is it a newly created one?
      My ComputersSystem Spec
  2.    31 Jul 2016 #22
    Join Date : Jul 2016
    Posts : 295
    Windows 10 Pro
    Thread Starter

    It was not a newly created one - but I booted into it and the same blinking happened (only far less frequently). So, I tried to create a new one but the process is much different than in Windows 7 and I got messed up. Perhaps you could walk me through the steps to create a new administer account? I went to PC Settings and Family, etc. Then I got confused. The screen kept blinking and I would lose my place. In order for this to work, I have to type really fast and know exactly what to click on. I am signing off for tonight - 'see' you tomorrow.
      My ComputerSystem Spec
  3.    31 Jul 2016 #23
    Join Date : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 9,246
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint

    The tutorial I linked to has everything step by step. I don't know anything else to tell you.
      My ComputersSystem Spec
  4.    01 Aug 2016 #24
    Join Date : Jul 2016
    Posts : 295
    Windows 10 Pro
    Thread Starter

    OK, I created a new User Account but I don't think it's active yet. This is the message I receive:

    Invitation sent to their email. When they accept, they'll join your family.

    It has been 10 minutes now since I created this account and I replied to the email. Should it take this long to create?

    PS: This new account belongs to me and I intend to give it administrator privileges.
      My ComputerSystem Spec
  5.    01 Aug 2016 #25
    Join Date : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 9,246
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint

    I'm not sure where you are. Try this, set a local account in settings - Option 3 https://www.tenforums.com/tutorials/5...a.html#option3
      My ComputersSystem Spec
  6.    01 Aug 2016 #26
    Join Date : Jul 2016
    Posts : 295
    Windows 10 Pro
    Thread Starter

    OK, now I don't know how to get to where you're pointing. It seems that I can't set up another User Account under my email address (which is attached to a Microsoft Account). I will do as you say when I know how to get to Settings (as in your post).
      My ComputerSystem Spec
  7.    01 Aug 2016 #27
    Join Date : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 9,246
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint

    Click the start flag then click the settings cog at the left then select accounts. I tried to make it as easy as I can for you. This is setting up a Local Admin account without an email account

    Click image for larger version. 

Name:	1.png 
Views:	31 
Size:	4.7 KB 
ID:	93477

    Click image for larger version. 

Name:	2.png 
Views:	2 
Size:	24.8 KB 
ID:	93478

    Click image for larger version. 

Name:	3.png 
Views:	2 
Size:	56.4 KB 
ID:	93479

    Click image for larger version. 

Name:	4.png 
Views:	31 
Size:	24.2 KB 
ID:	93481

    Click image for larger version. 

Name:	5.png 
Views:	2 
Size:	30.5 KB 
ID:	93482

    Click image for larger version. 

Name:	7.png 
Views:	2 
Size:	54.1 KB 
ID:	93483
      My ComputersSystem Spec
  8.    01 Aug 2016 #28
    Join Date : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 9,246
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint

    We are trying to see if your user accounts happened to get corrupted during the upgrade. If they did, I think this will solve the problem. If not, there is something else wrong.
      My ComputersSystem Spec
  9.    01 Aug 2016 #29
    Join Date : Jul 2016
    Posts : 295
    Windows 10 Pro
    Thread Starter

    Hello again - and thanks so much for the detailed instructions - much appreciated. Following them made creating a new User Account a snap. It has Administrator privileges. While in that account, I ran sfc /scannow and it found corrupt files - but fixed them all. Then I went into my original Account and ran sfc - and it didn't find any corrupt files. We're making progress!! However, in both User Accounts, the Taskbar and Desktop continue to blink. In the new Account, just the Taskbar rose and resided about once every minute (I use auto-hide). In my original account, the Desktop blinks when the Taskbar rises and resides. By blinking - I mean the Desktop icons disappear and reappear in a blink of an eye. The Taskbar usually rises with no icons in the Notification area or the System Tray. I have to wait for, perhaps 30 seconds for them to appear. Do you have any ideas as to what to do next? Talk tomorrow!! Thank you for sticking with me.
      My ComputerSystem Spec
  10.    01 Aug 2016 #30
    Join Date : Oct 2013
    NW Florida
    Posts : 9,246
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint

    Go to Dell and see what Windows 10 Graphics drivers they have for your computer. If they have none, see what Windows 8/8.1 drivers they have. Make sure there are no Windows Updates for you to install.

    Also, see what happens. Transfer all of you personal documents, music, pictures and such from you old user account to you new user account you just created. Make sure you have them all. Then delete your old user account. See if that changes anything. SFC fails in the old account but not in the new account, if I understand you correctly. I'm not sure why, but that has to mean something is wrong with the old account.
      My ComputersSystem Spec

 
Page 3 of 18 FirstFirst 1234513 ... LastLast


Similar Threads
Thread Forum
Install over Windows 7 has problems - can I reinstall over Windows 7?
Here's why: Desktop, Notification area, Taskbar and System Tray blink on and off every few seconds. Everything worked fine in Windows 7 (I have an Image Backup). In W10, System File Checker shows errors, not in Windows 10.
Installation and Upgrade
Internet Problems after Reinstall
Hi guys, I have a dual boot setup with Windows 10 and Windows 7. Recently, I was having trouble with Windows 10 and I went ahead and reinstalled it. Now I have a problem with my internet connection every time I boot Windows 10 after using...
Network and Sharing
Windows 10 Clean install usb 3.0 Problems
I upgraded to windows 10 from windows 7 and then performed a clean install of windows 10. I have being having problems with my USB 3.0 ports which were not present in windows 7. Every time I turn on my computer running windows 10 I get an error...
Drivers and Hardware
A few problems with my Windows 10 install
I recently upgraded to Windows 10 Pro from 7 Ultimate (clean install), and I've been having some issues that I was hoping to get some insight into: 1. My computer reboots about half of the time when I try to shutdown from Windows. I have turned...
General Support
Windows 10 Bad Install/Problems after install/ Black screen issue
Whenever I log on, I get a black screen with a cursor. I can access my files and go online through task manager but my desktop doesn't load up. This has led me to believe that maybe that part of the install went bad and those files were never made...
General Support
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 09:20.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums