Windows 10: Should I Be Concerned and Extra Cautious

Page 12 of 26 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast
  1. essenbe's Avatar
    Posts : 7,402
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint
       29 Jul 2016 #111

    try the USB-HDD
      My System SpecsSystem Spec

  2. essenbe's Avatar
    Posts : 7,402
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint
       29 Jul 2016 #112

    USB-FDD should be an external USB Floppy
    USB-ZIP should be a USB Zip drive
    USB-CDROM should be an external USB CD/DVD drive
    USB-HDD should be a USB hard Drive
      My System SpecsSystem Spec

  3. baumgrenze's Avatar
    Posts : 114
    win 7 pro x64 (upgrade from XP/Pro OEM)
       29 Jul 2016 #113

    Is this what I still need to do?

    Thanks to:

    Enable USB Boot in Gigabyte Motherboard - blackMORE Ops

    BIOS settings to enable USB Boot in Gigabyte Motherboard:
    Gigabyte Motherboard GA-P35-DS3L (rev. 2.0) uses AWARD BIOS which is usually quite good. I updated my BIOS sometime back and never had any issues since. However, I suspect during that BIOS update, it mustíve reset settings to safe-boot mode or similar which wipes out some of the configís I had there. After much testing and reboots, following settings always seems to work for both Windows and Linux Live USB Boot in Gigabyte Motherboard.

    1. During boot sequence, press DEL key in keyboard and go to BIOS settings.
    2. Enable Integrated Peripherals > USB Legacy.
    3. Enable Integrated Peripherals > USB Storage.
    4. Set Boot Order to HDD, CD-ROM, Network.
    5. Now plug in Live USB Boot stick and reboot.
    6. Press F12 at the Boot Screen to bring up the Boot Menu.
    7. Choose HDD+ on the Boot Screen, donít choose other USB options.
    8. Now choose your USB Device on the next screen and press ENTER.

    This should take you to your Live USB Boot. Hope this helps someone out there. Thanks for reading. If you found this helpful, please share.

    The author does not show the boot choice screen he is talking about and my eyes are getting bleary as well. Probably time to dent my pillow, too.

    thanks

    baumgrenze
      My System SpecsSystem Spec

  4. essenbe's Avatar
    Posts : 7,402
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint
       29 Jul 2016 #114

    you can try that if you want, it won't hurt. I wouldn't bother your bios settings. But on most boards when you choose the F12, you are selecting the device you want to boot from. It should only list the devices it finds. You would usually just choose the USB drive and press enter.

    Your Gigabyte board may be different than what I have used, so try it one way and if it doesn't work try it the other way.
      My System SpecsSystem Spec

  5. baumgrenze's Avatar
    Posts : 114
    win 7 pro x64 (upgrade from XP/Pro OEM)
       29 Jul 2016 #115

    My BIOS screen was quite different. I never found Enable Integrated Peripherals.

    Can I copy the files on the USB stick to a DVD and run it from the player?

    I'm running out of ideas

    thanks

    baumgrenze
      My System SpecsSystem Spec

  6. Cliff S's Avatar
    Posts : 13,855
    Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 14393, Windows 10 Insider Fast Ring, Windows 8.1 Update, Ubuntu
       29 Jul 2016 #116

    You can try 1st mounting the ISO in file explorer then select all and copy it to the DVD.
    Also what has worked for me was Extracting the ISO to a disk using 7Zip.
      My System SpecsSystem Spec

  7. essenbe's Avatar
    Posts : 7,402
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint
       29 Jul 2016 #117

    @Cliff S, this is Windows 7.
      My System SpecsSystem Spec

  8. baumgrenze's Avatar
    Posts : 114
    win 7 pro x64 (upgrade from XP/Pro OEM)
       29 Jul 2016 #118

    Sick (Dead?) Puppy


    I am working on my absent wife's Dell. Early this morning I rebooted my GamePC (3/2008) and as Win 7 reached the Welcome screen it stuttered and hung on Welcome with a 'rolling wheel.' I tried both SSDs with the same result and as the only connected drive. They had been working. The only symptom is 6 quick clicks, then 5 quick clicks (soft but audible) coming from probably the MOBO. I have all the drives out, although it would only be a few minutes to put one SSD back to try again. These are not spinners, but SSDs. 8.3 years is pretty long in desktop years, no?

    I had to reset my PW to get here. Thank goodness tenforums.com does not assume a 'default email address.' It will be another challenge to get into Yahoo to check mail there, and it is the default for many websites.

    The BlackX has a fancy new USB port, square with a white post in the middle. I could check my data disk, but mostly I used the PW manager in SeaMonkey to keep track of recently changed PWs.

    I release you to help those still on the path to an upgrade today with deep gratitude. You all ROCK!

    baumgrenze
      My System SpecsSystem Spec

  9. essenbe's Avatar
    Posts : 7,402
    Windows 10 Enterprise and Pro/Windows 7 Enterprise/Linux Mint
       29 Jul 2016 #119

    baumgrenze, Put one of the SSDs back into the machine then please go into bios and make sure the SSD is listed as the first boot device and try it again. Is this the same machine we were working on last night? Is this similar to the screen you are seeing? If that is what you are seeing, leave it alone and let it continue.

    Click image for larger version. 

Name:	z.JPG 
Views:	2 
Size:	16.9 KB 
ID:	92843
      My System SpecsSystem Spec

  10. baumgrenze's Avatar
    Posts : 114
    win 7 pro x64 (upgrade from XP/Pro OEM)
       29 Jul 2016 #120

    Thanks for the reply.

    No, it is the Win 7 screen. I see the one that should present Welcome and Log in stutter a few times, then it goes to Welcome with a 'rolling wheel' and hangs. I shut down by pushing the reset button and pulling the power.

    The MOBO is sending beeps but they are too fast for me to count. It is way more than the 6 then 5 I thought I heard last night.

    thanks

    baumgrenze
      My System SpecsSystem Spec


 
Page 12 of 26 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast

Related Threads
News: Eugene Kaspersky is concerned... in AntiVirus, Firewalls and System Security
A Russian Cybersleuth Battles the ĎDark Agesí of the Internet by NEIL MacFARQUHAR JUNE 10, 2016 Source
Solved Concerned about Atom in Software and Apps
Recently, I was looking for good free text editors, and I came across Atom. After deciding that I preferred the first one I found, I uninstalled Atom. I only had one account on the computer at the time, but after uninstalling Atom, I created a...
Extra Partition in Drivers and Hardware
I think I have an extra partition. Can I remove it? 54242 The 500MB is the recovery partition from my Win 10 UPGRADE install, BUT now it's marked as a primary partition. Because I reinstalled Win 10 through Windows, not clean install, and got...
Cautious 72yo Newbie in General Support
My first post; As yet I have not installed Win10 pro 64bit. I'm running Win 7 Pro 64bit. Firstly I am concerned about my ability to get to understand how the OS functions in regard to allowing the use of non MS programs. My second concern is,...
Solved Extra storage in Drivers and Hardware
I want to add extra storage to my Surface Pro 3. I have 128gb on my HDD and would like to add at least another 64gb. Would I be better with an SD card or Flash Drive? RogerB
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 01:18.
Find Us
Twitter Facebook Google+ Ten Forums iOS App Ten Forums Android App



Windows 10 Forums