Windows 10: Swage 2 Headphones. Crappy Sound Solved

Page 1 of 8 123 ... LastLast

  1. Posts : 16,902
    Windows 10 Pro 64-bit
       11 Feb 2015 #1

    Swage 2 Headphones. Crappy Sound


    Hi folks,

    I ordered a pair of Swage 2 headphones a little while ago and I just got my Bluetooth adapter for my PC. Before today, I've been using the headphones with my iPad and everything was great! Sound was perfect!

    Now I'm on my PC, with Windows 8/ 8.1 drivers, and the sound is really crappy! It's far away and crackly.

    Any help will be greatly appreciated.

    -Chuck
      My ComputerSystem Spec


  2. Posts : 4,562
    Win 10 Pro x64
       11 Feb 2015 #2

    If the headphone is working fine with the iPad, my best guess is signal interference. Is your PC's internet wired or wireless? Or do you have any wireless device close by?
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 16,902
    Windows 10 Pro 64-bit
    Thread Starter
       11 Feb 2015 #3

    Well, I'm accessing the internet through my wifi adapter. So wireless.

    There are multiple iPads in the house and my dad's Nexus which is almost always powered down.

    Like I said earlier, it works perfectly on my iPad.
      My ComputerSystem Spec


  4. Posts : 4,562
    Win 10 Pro x64
       11 Feb 2015 #4

    Chuck38 said: View Post
    Well, I'm accessing the internet through my wifi adapter. So wireless.

    There are multiple iPads in the house and my dad's Nexus which is almost always powered down.

    Like I said earlier, it works perfectly on my iPad.




    The signal between the bluetooth adapter and your wifi adapter are probably not agreeing with each other. You can try unplugging the wifi adapter for a while and play a music on your PC through your bluetooth. If the problem still persists, the next thing to look at is the bluetooth driver. What is the bluetooth specs of your headset and the adapter? Are they matched?



    (edited: signal between bluetooth and wifi adapter not "between bluetooth and headset". Sorry for confusion.)
    Last edited by badrobot; 11 Feb 2015 at 20:54.
      My ComputerSystem Spec


  5. Posts : 8,144
    Mint 18.2
       11 Feb 2015 #5

    Chuck38 said: View Post
    Hi folks,

    I ordered a pair of Swage 2 headphones a little while ago and I just got my Bluetooth adapter for my PC. Before today, I've been using the headphones with my iPad and everything was great! Sound was perfect!

    Now I'm on my PC, with Windows 8/ 8.1 drivers, and the sound is really crappy! It's far away and crackly.

    Any help will be greatly appreciated.

    -Chuck
    Could also be a conflick with your cordless mouse.
      My ComputerSystem Spec


  6. Posts : 16,902
    Windows 10 Pro 64-bit
    Thread Starter
       11 Feb 2015 #6

    badrobot said: View Post
    Chuck38 said: View Post
    Well, I'm accessing the internet through my wifi adapter. So wireless.

    There are multiple iPads in the house and my dad's Nexus which is almost always powered down.

    Like I said earlier, it works perfectly on my iPad.




    The signal between the bluetooth adapter and your wifi adapter are probably not agreeing with each other. You can try unplugging the wifi adapter for a while and play a music on your PC through your bluetooth. If the problem still persists, the next thing to look at is the bluetooth driver. What is the bluetooth specs of your headset and the adapter? Are they matched?



    (edited: signal between bluetooth and wifi adapter not "between bluetooth and headset". Sorry for confusion.)
    I removed the Wifi adapter and the sound was still really bad. I installed the Windows 8/ 8.1 driver from here. Once you are there, scroll down to 'Computer Peripherals', I'm using the 'BTD-300'. There are no drivers for the headset it's self.

    You can find the headphones here.

    Yes, the headset and adapter are paired. (If that's what you mean by 'Matched')
      My ComputerSystem Spec


  7. Posts : 16,902
    Windows 10 Pro 64-bit
    Thread Starter
       11 Feb 2015 #7

    labeeman said: View Post
    Chuck38 said: View Post
    Hi folks,

    I ordered a pair of Swage 2 headphones a little while ago and I just got my Bluetooth adapter for my PC. Before today, I've been using the headphones with my iPad and everything was great! Sound was perfect!

    Now I'm on my PC, with Windows 8/ 8.1 drivers, and the sound is really crappy! It's far away and crackly.

    Any help will be greatly appreciated.

    -Chuck
    Could also be a conflick with your cordless mouse.
    Nope. I just unplugged my wireless mouse and plugged in my wired one and the sound was still trashy.
      My ComputerSystem Spec


  8. Posts : 8,144
    Mint 18.2
       11 Feb 2015 #8

    Chuck38 said: View Post
    labeeman said: View Post
    Chuck38 said: View Post
    Hi folks,

    I ordered a pair of Swage 2 headphones a little while ago and I just got my Bluetooth adapter for my PC. Before today, I've been using the headphones with my iPad and everything was great! Sound was perfect!

    Now I'm on my PC, with Windows 8/ 8.1 drivers, and the sound is really crappy! It's far away and crackly.

    Any help will be greatly appreciated.

    -Chuck
    Could also be a conflick with your cordless mouse.
    Nope. I just unplugged my wireless mouse and plugged in my wired one and the sound was still trashy.
    Sounds like you may need a RMA number.
      My ComputerSystem Spec


  9. Posts : 16,902
    Windows 10 Pro 64-bit
    Thread Starter
       11 Feb 2015 #9

    labeeman said: View Post
    Chuck38 said: View Post
    labeeman said: View Post
    Chuck38 said: View Post
    Hi folks,

    I ordered a pair of Swage 2 headphones a little while ago and I just got my Bluetooth adapter for my PC. Before today, I've been using the headphones with my iPad and everything was great! Sound was perfect!

    Now I'm on my PC, with Windows 8/ 8.1 drivers, and the sound is really crappy! It's far away and crackly.

    Any help will be greatly appreciated.

    -Chuck
    Could also be a conflick with your cordless mouse.
    Nope. I just unplugged my wireless mouse and plugged in my wired one and the sound was still trashy.
    Sounds like you may need a RMA number.
    But they work just fine on my iPad! I don't understand why they sound so bad on my PC.
      My ComputerSystem Spec


  10. Posts : 8,144
    Mint 18.2
       11 Feb 2015 #10

    Crappy drivers.
      My ComputerSystem Spec


 
Page 1 of 8 123 ... LastLast

Related Threads
Solved No sound from sound blaster in Drivers and Hardware
I just installed the most recent windows 10 tech preview last night; but my sound blaster pci express sound card did not get installed correctly or something because i am getting no sound at all. Please help me fix this before I roll everything back...
No Sound in Drivers and Hardware
Build 10074, after yesterday's update, sound not working. Also videos are very slow, was fine before. Gave feedback about this. Any help?
No Sound in Drivers and Hardware
Upgraded to Windows 10 this morning and now I'm getting no sound. I have tried a repair install of the 8.1 drivers (10 drivers aren't due until 16th).
When I first went from W8.1 to W10, everything worked except the sound. Now after several updates, the icon speaker in task bar has an x by it, and when I hover mouse over icon the message states that "no audio output device is installed." When I...
No sound in General Support
I have no sound on my desktop after updating to 10130 but I do on my laptop

Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 23:05.
Find Us